A List Magazine ∙ October 21, 2019 ∙ 3 min read

qreator

Scenarista și regizoarea Lia Bugnar și actorul Marius Manole sunt noii curatori ai Institutului Qreator și completează echipa formată din Mirela Bucovicean, Adrian Despot, Răzvan Exarhu, Marius Chivu, Tudor Giurgiu și echipa Apropo TV.

Anunțul a fost făcut în cadrul unui eveniment organizat la Qreator by IQOS, ocazie cu care au fost prezentate și planurile Institutului Qreator pentru anul 2020. Lia Bugnar și Marius Manole se alătură actualilor curatori: Mirela Bucovicean, Adrian Despot, Răzvan Exarhu, Marius Chivu, Tudor Giurgiu și echipa Apropo TV cu scopul de a genera și curatoria proiecte creative pentru comunitatea Qreator.

qreator

Institutul Qreator este o inițiativă creativă care își propune să creeze punți de legătură între artiști și lideri de opinie și comunitățile interesate de muzică, film, modă, artă contemporană, gastronomie, educație, literatură sau cultură urbană. În primul an de activitate, Institutul Qreator a adunat un portofoliu relevant de proiecte, de la Seratele cu scrisori găzduite de Marius Chivu și Genevieve Fieraru, la evenimentele dedicate gusturilor și ritualurilor care ne adună în jurul mesei și ne definesc identitatea, moderate de Răzvan Exarhu, la seria de dialoguri Exposed organizate și moderate de Adrian Despot prin care publicul larg are ocazia de a întâlni oamenii din spatele meseriei de artist sau la întâlnirile Unexpected puse în scenă de echipa Apropo TV.

qreator

În al doilea an de activitate, cei opt curatori ai Institutului Qreator își continuă misiunea de a propune și curatoria proiecte creative, prin dezvoltarea proiectelor existente cărora le adaugă noi valențe culturale și sociale. Echipei formate din Mirela Bucovicean (modă și lifestyle), Adrian Despot (muzică), Răzvan Exarhu (societate și gastonomie), Marius Chivu (literatură), Tudor Giurgiu (cinema), Andi Moisescu și echipa Apropo TV (cultură urbană și publicitate) li s-a alăturat regizoarea și scenarista Lia Bugnar și actorul Marius Manole.

qreator

Cum poți să primești propunerea de a face parte din echipa curatorilor Institutului Qreator în vremurile noastre în care se închid teatre? Ca artist independent, m-am obișnuit să chem spectatorii în locuri dintre cele mai extravagante și ei au venit întotdeauna pentru că, așa cum am mai spus, teatrul nu e o clădire, teatrul e întâmplarea unică de-o seară. Cred că a venit momentul să-i chem și într-un loc superb, care dă dependență de cum îi calci pragul. Și sper că aceia care sunt deja „de-ai casei” la Institutul Qreator să se bucure de amprenta pe care o vom pune și eu cu Marius asupra locului. E onorant și panicant totodată, sper să putem face lucruri pe măsura frumuseții casei Qreator.”, a declarat Lia Bugnar.

qreator

Teatrul independent și democratizarea teatrului sunt două concepte pe care le susțin, iar colaborarea cu Institutul Qreator merge în această direcție. Abia aștept să joc într-un nou spectacol al Liei Bugnar și, mai ales, să experimentăm un teatru mai puțin convențional cu un public care va avea mari așteptări de la noi. Pentru că Institutul Qreator asta a făcut în acest an, a adunat atât oameni creativi care au propus proiecte, dar și un public care este avid de creativitate.”, a declarat Marius Manole.

Cei doi noi curatori vor pune în scenă un spectacol după o piesă de teatru creată special pentru Institutul Qreator și care va avea, pe parcursul anului 2020, 4 reprezentanții exclusive pentru spațiul Qreator by IQOS. Talentul, creativitatea și experiența lor vor completa proiectele pe care ceilalți curatori le propun deja comunității Qreator by IQOS.

Înainte de a mă alătura echipei Philip Morris, am fost eu însumi curator al Institutului Qreator, cu sprijinul căruia am organizat două ediții ale Școlii de Comunicare. E o onoare și o plăcere să le predau ștafeta lui Marius și Liei, cu ajutorul cărora Institutul Qreator va continua să fie locul geometric al învățării și al experimentelor creative.”, a spus Dragoș Bucurenci, director de comunicare al Philip Morris România.

 

Foto: Radu Matei

Related Posts

Emma Watson, noua muză Prada pentru parfumul Paradoxe

Emma Watson (32 de ani) este noua imagine a parfumului Prada- Paradoxe, iar pentru pentru campanie, actrița a…

6 cărți captivante, scrise de celebrități

Celebritățile din industria divertismentului au dovedit că au ceva de spus și în domeniul literaturii, nu numai al…

Primele imagini din ”Enola Holmes”, sezonul 2

Millie Bobbie Brown revine pe Netflix cu sezonul doi al seriei ”Enola Holmes”, serialul care prezinta aventurile surorii…

(Recenzie) Tot ce trebuie să știi despre House of the Dragon, serialul-hit al acestui an

În momentul în care s-a încheiat Game of Thrones, în mai 2019, cu acel ultim episod care ne-a…

Vacanțele vedetelor de la Hollywood

Și celebritățile pleacă în vacanță și au grijă să anunțe pauza de respiro pe paginile de socializare. Ce…

Madonna, party cu familia, în Sicilia

Madonna a sărbătorit în stil mare aniversarea de 64 de ani: în Sicilia, alături de familie sau cum…

Victoria Beckham: sport de cinci ori pe săptămână și grăsimi sănătoase la masă

Victoria Beckham (48 de ani) a trecut de la Posh Spice la Sporty Spice. Fosta componentă a trupei…

Viola Davis, personajul negativ din prequelul „The Hunger Games”

Actriţa cunoscută din serialul „How to get away with murder” o să joace în „The Hunger Games: The…

Gina Pistol a găsit soluția pentru a-și recăpăta silueta după naștere

Nu a grăbit nicio etapă, s-a bucurat din plin de fiecare clipă alături de fiica sa, dar acum…

Cei mai fresh influenceri din România gândesc pozitiv, alături de MENTOS Într-o lume în care se promovează tot…