Bianca Sterie ∙ February 20, 2019 ∙ 4 min read

Studiourile Marvel joacă din ce în ce mai bine în ultima vreme. Iar jocul lor nu pare să se oprească aici. După ce Black Panther a obținut șapte nominalizări la Premiile Oscar 2019, intrând și în cursa pentru Cel mai bun film, iar Avengers: Infinity War a bifat o nominalizare la categoria Efecte Speciale, compania se pregătește acum de lansarea a două noi blockbustere pe care fanii le așteaptă cu sufletul la gură: Captain Marvel (premiera: 8 martie) și Avengers: Endgame (premiera: 26 aprilie).

Despre Endgame promitem să discutăm cât de curând, pentru că în mod sigur sunt multe lucruri de clarificat în ceea ce privește viitorul Răzbunătorilor. Acum însă, e momentul să exporăm mai mult povestea lui Captain Marvel, prima peliculă din Marvel Cinematic Universe care are o supereroină în prim-plan. Iar aceasta este interpretată de una dintre actrițele noastre preferate, minunata Brie Larson, care a câștigat Oscarul în 2016 pentru rolul din Room. Filmul marchează și o altă premieră: alegerea lui Anna Boden la cârma producției Captain Marvel, prima femeie care semnează regia pentru un blockbuster al studiourilor Marvel.

Cu o acțiune plasată în anii ’90, filmul urmărește aventura lui Carol Denvers (Larson), un personaj neînfricat, care se transformă în una dintre cele mai puternice supereroine din univers. „Interesant la Carol este că faptul că ea reprezintă două jumătăți: este Kree și este om. Iar eroii Kree sunt războinici incredibili, foarte inteligenți, cei mai buni la ceea ce fac. Apoi este latura ei umană, partea drăgăstoasă, dar și latura care o face puțin obraznică și nesăbuită câteodată. O face să fie foarte emoțională. O face agresivă și competitivă. Tot ce e bun și ce e rău se regăsește în acea latură umană. Este o slăbiciune, dar și cel mai tare lucru al ei. Și cred că e foarte ușor să empatizezi cu ea tocmai pentru că și creierul nostru e structurat în două părți. Partea stângă și partea dreaptă. Avem partea logică, dar avem și emoțiile. Și este o luptă continuă între cele două. Care este mai valoroasă? De care ar trebui să ne folosim? Și această luptă interioară a ei ține filmul și o ține pe ea în priză, ceea ce e foarte interesant pentru mine, pentru că practic joc două personaje într-unul singur‟, povestește Brie Larson.

Care este însă rolul lui Carol Denvers în lupta Răzbunătorilor? Și cum își va face ea intrarea în bătălia finală? Ei bine, primii pași au fost deja făcuți în scena post-credits din Infinity War, când pe ecranul pagerului lui Nick Fury (Samuel L. Jackson, care da, apare și în Captain Marvel) apare simbolul reprezentativ pentru Captain Marvel. „Carol și Nick Fury nu sunt pe aceeași lungime de undă la început. Sunt amândoi în plin război și nu prea se înțeleg reciproc. Însă tocmai acest conflict le scoate la iveală simțul umorului, iar acest lucru îi ajută să realizeze că ei chiar au lucruri în comun. Apoi fac echipă împreună și își folosesc aptitudinile speciale. Se completează foarte bine‟, a mai dezvăluit actrița Brie Larson.

În ceea ce privește armatele de creaturi extraterestre pe care ni le aduce Captain Marvel pe marile ecrane, doar grupul de Skrulls („Skrulls sunt extratereștri care își schimbă forma. Pot lua forma gazdei lor, însă primesc doar amintirile recente ale gazdei, așa că nu au prea multe informații despre ea. Și în felul acesta poți afla cine este Skrull și cine nu‟, spune Brie) reprezintă o noutate, pentru că pe Krees i-am cunoscut încă din Guardians of the Galaxy (Ronan the Accuser vă sună cunoscut?). Iar în războiul lor va fi prins și Carol Denvers, care, pe lângă provocările rolului de supereroină, trebuie să își dea seama și ce s-a întâmplat cu ea în trecut, cum a devenit ceea ce este acum, pentru că și aici este o întreagă poveste.

Din fericire, avem un Captain Marvel în formă, pentru că Brie Larson s-a antrenat aproape în fiecare zi pentru acest rol, practicând box, judo, wrestling și Jiu-Jitsu. A vizitat baze aeriene, a stat de vorbă cu piloți experimentați și a trecut și prin câteva teste de zbor. „A fost minunat să simt pe pielea mea toate aceste lucruri, mai ales după ce ne-am întors pe set. Când simulam o rotire cu avionul, mi-am amintit exact ce am simțit la teste, cum îți simți tot corpul, cât de greu e să respiri. Și sper că toate aceste nuanțe vor fi observate și în film, că vor fi simțite de toată lumea. Indiferent că ești din Air Force, că ești pilot sau orice altceva, îmi doresc să ai sentimentul că sunt reale‟, încheie Brie Larson.

Captain Marvel este distribuit de Forum Film România și va avea premiera în cinematografele din țară pe 8 martie.

Foto: outnow.ch

Related Posts

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne aduce horoscopul săptămânii 30 ianuarie- 5 februarie 2023. Iată ce ne rezervă astrele in…

Wedding Trends 2023. Ce se poartă și ce nu mai e la modă, cele mai frecvente greșeli, cele mai utile sfaturi. TOP 5 recomandări pentru miri!

Master floristul Nicu Bocancea, designerul Andreea Mărcuță, hair-stylist-ul Adrian Perjovschi impreuna cu echipa sa de beauty și wedding…

Obrăjori de vită cu sos de vin roșu și garnitură de piure de cartofi cu trufe și roșii uscate

Chef Valentin Costea este direct implicat în conceperea meniurilor din ofertele Le Château – Castelul din Inima Capitalei,…

7 seriale de tip reality pentru serile tale de relaxare

Sunt relaxante, amuzante și ușor de urmărit, numai bune de văzut în serile în care îți dorești un…

Me First, un proiect inedit

Dacă ar fi să te gândești la 3 lucruri de preț, lucruri pe care le poți investi în…

CLANUL revine cu sezonul 2, la PRO TV, din 19 februarie

După ce primul sezon din ”Clanul” s-a încheiat cu emoții și cu tensiune, sezonul doi revine în forță,…

Blake Lively, în adaptarea romanului celei mai de succes scriitoare americane, Colleen Hoover – It Ends With Us

Blake Lively și Justin Baldoni vor juca împreună în ecranizarea best-sellerului It Ends with Us, semnat de cea…

Florin Piersic împlinește azi 87 de ani

Pe 27 ianuarie 1936, se năștea, la Cluj, cel care avea să devină unul dintre cei mai cunoscuți…

Vacanță în Valencia, orașul spaniol perfect pentru un city break

Cu excepția anilor de pandemie, în care nu îmi era foarte clar când sunt granițele deschise și când…

Monica Bellucci, în rolul divei Mariei Callas, în reprezentația de teatru ”Maria Callas’ Letters and Memoirs”

Actrița italiană Monica Bellucci a acceptat provocarea de a interpreta rolul divei Maria Callas în piesa de teatru…