Alina Aliman ∙ August 16, 2019 ∙ 5 min read

Dacă e vară gândul ne zboară la vacanță, la mare și la soare. Și la costume de baie. Așadar, ne-am gândit… de ce să nu adăugăm rochiilor semnate de un designer român și un costum de baie cu eticheta Made In Ro? Iar la Noire Swimwear am găsit modele potrivite pentru toate siluete și gusturile. Și, mai ales, am descoperit un designer care vorbește cu pasiune despre munca lui, despre dorința de a face lucrurile altfel. Am stat de vorbă cu Raluca Toma, designerul Noire Swimwear, despre etapele dezvoltării afacerii, despre inspirație și modelele de costume de baie care vor face furori pe plajă. 

Costumele de baie Noire Swimwear se găsesc, între 5 august și 1 septembrie, în A List Designers Boutique, la București Mall. Partener: Pantene România. 

De ce o afacere cu costume de baie? 

Totul a venit natural, în principiu venind de la nevoia de a avea costume de baie pe mărimea mea, dar și din dorința de a avea în România un brand care să îți ofere o gamă cât mai largă de costume de baie cu o croială diferită și cu materiale de calitate. Pot spune că a fost o chestiune de „feeling”. 

Când și cum a început totul și ce etapă a fost cea mai grea în dezvoltarea afacerii? 

Afacerea a început în 2015, în urmă unei vacanțe în Thailanda. Fiind vorba despre o zonă nișată, au fost mai multe etape dificile în dezvoltarea business-ului, dintre care: alegerea personalului calificat care să se ridice la așteptările dorite, alegerea celor mai buni furnizori și menținerea pe aceeași linie de încredere pe care am câștigat-o astăzi clientelor. 

Ce știai despre un business în modă̆ înainte? 

Știam esențialul, știam că îmi place! 🙂 Noțiunea de business am dobândit-o din job-ul anterior, unde am lucrat mai bine de 8 ani și am întâlnit numeroase modele de afaceri, pe diverse domenii de activitate. 

Cine e designerul modelelor, de unde sunt materialele aduse? 

Modelele sunt creioante de mine, iar furnizorii pe care îi avem sunt din Italia și din Germania. 

Ce modele speciale aduceți la A List Designers Boutique? 

La A List Boutique aducem modelele pe care deja clientele existente le cunosc și le iubesc, și aici ne referim la costumele dintr-o piesă cu imprimeu leopard, black snake/red snake/green snake, costumele simple (în variantele negru, nude, roșu) cu cupe, care accentuează foarte frumos talia cu niște curele pentru care suntem convinși că viitoarele cliente vor avea o slăbiciune, dar și culorile neon care îți dau o altă energie și care, în contrast cu pielea deja bronzată, se văd super cool. 🙂 

Ce elemente au stat pe moodboardul colecției din vara lui 2019? 

În colecția actuală, mi-am dorit să acopăr o gama cât mai largă de gusturi și mi-am imaginat tipurile de personalitate pe care o femeie le poate avea, dar și posibilele destinații de mers în vacanță. Ca și variante de culori, am optat pentru nude-uri, pe alocuri pentru imprimeuri și, așa cum am menționat mai sus, am adăugat și o parte mai „vibrantă” de culori puternice, alegând câteva nuanțe de neon. 

Având deja ideea materialelor pe care urmă să le folosesc, s-au conturat ideile destul de repede. Ca și elemente de accesorizat, am ales să combin fermoare, decupaje, șnururi, diferite sisteme de prindere pentru costumele în două piese, curele pentru cele dintr-o singură piesă. Iar rezultatul este aici, în colecția adusă la A List Designers Boutique. 

Ce e în trend, ce e out vara această în materie de costume de baie? Culori, tăieturi, accesorizări? 

Cele în trend, sunt ale noastre, bineînțeles! 🙂 Cred că se poartă costumele care ți se potrivesc cel mai bine, acelea în care te simți încrezătoare. Contează să îți alegi imprimeul corect și potrivit nuanței tale de piele, să alegi în funcție de bust susținerea potrivită, să îți contureze talia și șoldurile cât mai frumos. Evident, depinde și destinația. Dacă îți dorești un bronz uniform, alegi un costum simplu în două piese. Pentru vacanțe, petreceri la piscină, modelele pot varia. Iar dacă te alături unui festival, alegi fie culori puternice, fie ceva care să poată fi accesorizat ușor în funcție de tematica festivalului. 

Costumele voastre de baie au fost purtate deja de o mulțime de vedete (Antonia, Inna). Care a fost cea mai mare surpriză și pe cine le-ați mai vedea? 

Surpriza vine atunci când o persoană publică se apropie natural de brandul nostru, iar bucuria este cu atât mai mare cu cât persoanele respective sunt mulțumite și admiră calitatea produselor noastre și le poartă într-o manieră cât mai faină. Am avut nenumărate suprize până în prezent și suntem deschiși și curioși să vedem ce alte vedete se vor identifica cu produsele noastre. 

Unde au călătorit, cel mai departe, costumele de baie Noire? 

Costumele de baie Noire au călătorit peste tot în lume, având comenzi internaționale zilnice: Australia, SUA, Canada, Europa dar și în Asia. 

Cum ar arăta și unde ar fi vara ideală pentru posesoarea unui costum Noire? 

Oriunde în vacanță! Cu soare, plajă, palmieri, nisip, apă, barcă, muzică, petrecere, festival, piscină, prieteni etc. 

Ce urmează̆, pentru sezonul 2020? Aveț̦i vreun model inovator în plan? 

Avem multe idei și abia așteptăm să ne găsim puțin timp de respiro să le punem în ordine. O să ne mai inspirăm și la față locului, în atelier. Dar despre asta o să vorbim la momentul respectiv. Suprize vor fi, cu siguranță! 

Unde găsim produsele? 

Suntem peste tot: noire-swimwear.com, facebook.com/Noire.Swimwear, Instagram – @noire_swimwear/. Și, între 5 august și 1 septembrie, în A List Designers Boutique, la București Mall.

Raluca Toma (stânga), alături de Oana Frigescu (Miss Mary a Little) și Diana Găvan (Naiv Clothing) la A List Designers Boutique

 

Related Posts

Cel de-al doilea episod #GataDeBusiness, cu Andreea Esca, este aici! 

Andreea Esca este din nou pregătită să îți spună o poveste. De data aceasta, o poveste reală despre…

Tu ești #GataDeBusiness cu Andreea Esca?

Andreea Esca este #GataDeBusiness, tu ești? Andreea este mereu gata de noi provocări, tocmai de aceea vă aduce…

David Popovici: „Să nu lași niciodată succesul să ți se urce la cap și înfrângerea să-ți coboare la inimă”

David Popovici (17 ani) a devenit pe 20 iunie 2022 campion mondial în proba de 200 de metri…

Din dragoste pentru dulce

O mulțime de prăjituri delicioase, nenumărate torturi spectaculoase, dar și o tonă de muncă, răbdare și dedicare: aceasta…

Iulia Ionescu (iLikeIT): Urmăresc mulți artiști digitali pe Instagram

Lumea în care trăim este într-o continuă schimbare, iar noile tehnologii ne pot ajuta să ducem o viață…

O privire către viitor cu Marian Salzman, futurolog

M-am întrebat mereu cum ar fi să ştiu, cât mai exact, cum o să arate viitorul? Să am…

Alist Designers boutique: Eterna fascinație a rochiei negre

Rochia neagră este una dintre piesele statement ale garderobei feminine, după cum bine știi deja. Vara acestui an…

Ramona Bratu (SAGA Romania): ”Provocările îmi sunt familiare”

Ramona Bratu este director de marketing Alda Romania, organizatorul celui mai nou festival de muzică electronică din România,…

Alist Designers Boutique – Designerii lunii iunie

Alist Designers Boutique te așteaptă luna aceasta cu două nume pe care le cunoști și de piesele cărora…

Aida Ciolache, mamă singură: ”Divorțul a însemnat pentru mine o experiență transformatoare”

Aida Ciolache este persoana care a ales să povestească despre experiența traumatizantă (din punct de vedere emoțional, financiar)…