Andreea Leta ∙ March 13, 2020 ∙ 5 min read

Martie este despre femeie mai mult ca oricând, așa că, motivată de celebra deviză women empower women, m-am hotărât să aflu poveștile câtorva femei care ne inspiră prin creativitate, spirit antreprenorial sau dedicare, atribute care le conferă atâta farmec și care le transformă în adevărate modele.

În jurul meu sunt multe persoane pasionate. Cândva, cineva mi-a spus că asta îți asigură o evoluție frumoasă: să te înconjori de oameni care ar merge până în pânzele albe pentru pasiunile lor. Când te-ai întrebat ultima dată cât de departe ai merge pentru pasiunea ta? 

Eu cunosc o femeie cool, pasionată de arta înfrumusețerii chipului, de makeup pe scurt, care a trecut de prejudecăți și a ales să facă pentru cât mai mult timp ceea ce îi place cu adevărat. Iar acum, printre alte joburi de makeup artist, lucrează și pentru un studio de videochat. Vorbește relaxat despre acest job, dar, din motive de securitate, am preferat să păstrez identitatea ei anonimă. Iată ce lucruri interesante am aflat, în cazul în care te-ai întrebat și tu cum este:

Ce înseamnă munca într-un studio de videochat? Îmi poți spune care este atmosfera generală? 

Deși mulți consideră că nu este o muncă foarte solicitantă, în timp am ajuns la concluzia că nu este deloc ușor pentru nimeni, dar mai ales pentru fetele care lucrează. Pentru ele, este o muncă atât fizică, având în vedere că dansează sau alte activități de teasing, dar și psihică, având în vedere că unii membri (clienți) sunt destul de dificili, unii au probleme psihice, alții exprimă diverse frustrări sau fetishuri. Iar ele trebuie să facă față tuturor acestora cu zâmbetul pe buze. Deci se muncește destul de mult, astfel apare și competiția, fiind și un mediu al femeilor, știm cât de competitive pot deveni, dar sunt și situații în care fetele au devenit prietene. 

Mi-ai putea spune, pe scurt, povestea unei femei care a ales să lucreze într-un studio de videochat? Ce face în realitate, atunci când nu este în fața ecranului?

Am întâlnit femei cu vârste între 35-40 de ani, divorțate, cu copii acasă, care erau în situația în care nu le puteau oferi acestora o educație consistentă pe mai departe, mă refer aici la facultăți sau alte tipuri de pregătire. Și, pentru că s-au lovit de tot felul de probleme sau refuzuri la alte joburi, au ajuns la această variantă. De cele mai multe ori, motivele sunt, evident, financiare, acestea fiind și cele care le motivează mai târziu. 

Care sunt cerințele în materie de look ale fetelor, își doresc machiaje naturale de obicei sau își doresc să devină altcineva cu ajutorul acestuia? 

Preferințele lor depind foarte mult de categoria căreia i se adresează, adult, nonadult etc. De regulă, aleg să fie cât mai naturale, astfel optez doar pentru fond de ten și mascara. Așa se asigură că par cât mai reale pentru cei cărora li se adresează, rupând barierele perfecțiunii. Unii membri pot deveni frustrați dacă modelul arată impecabil pentru că se gândesc la faptul că, în viața reală, acea femeie nu le-ar acorda atenție sau, dimpotrivă, există persoane care caută în mediul virtual femei cu un makeup aparte, cu o ținută aleasă, un hairstyle pe măsură, pentru că, acasă, soția a renunțat la toate acestea.

Ce provocări îți aduce ție acest job? 

Creativitatea este cea care îmi e solicitată nonstop la acest job. Având în vedere că makeup-ul pe care îl fac aici e pentru poze/pentru cameră, pot da frâu liber imaginației, pot folosi culori de intensități diverse, în acest domeniu, cum spuneam, în funcție de „destinatar’’, nimic nu este too much în materie de makeup. Dar oricât de mult mă pot juca, makeup-ul natural rămâne cel mai dificil tip de machiaj, pentru că acolo orice mică imperfecțiune devine foarte vizibilă. 

Care sunt produsele la care apelezi cel mai des pentru makeup-ul de videochat? 

Bineînțeles, rujul roșu rămâne amprenta senzualității, fiind în continuare preferatul fetelor. De cele mai multe ori, acesta este asociat cu un eyeliner negru, o rețetă pe cât de clasică, pe atât de eficientă! Dar, este adevărat, sunt și fete care se simt atrase de stilul lui Kylie Jenner, de exemplu, de frumusețea aceea de păpușă, ajutată și de chirurgia plastică. Și au destul de mult succes acestea.

Dar în materie de vestimentație, ce preferințe sunt?

Sunt două mari variante: cele care au îmbrățișat un stil cât mai glam, cât mai elegant, cu lenjerie intimă foarte scumpă și foarte sexy, cu accesorii în același stil, și cele care merg pe varianta relaxată, homie, există câteva femei care intră direct cu hainele de pe stradă, o pereche de blugi și o helancă, să zicem, care nu au nevoie de niciun artificiu pentru a menține cât mai mult interesul clienților, sunt foarte smart, cu o cultură generală foarte bogată, absolvente de facultăți precum Filosofia, ele, de altfel, au și cel mai mare profit, vorbim despre mai multe zerouri la sfârșitul unei zile.

Foto: Hepta

Related Posts

Dionysis Moustis, barista: „O cafea gustoasă are de-a face cu preferințele personale și cu experiența anterioară”

Dionysis Moustis este Coffee Capabilities Manager CEMEA Lavazza și ne povestește despre culisele competițiilor de barista, despre alegerile…

Acoustic Boyz: ”Cântăm pentru public, nu pentru noi”

Cum a ajuns o trupă formată din trei băieți de la Liceul de Muzică un adevărat fenomen în…

Modă cu impact social: C&A colaborează cu femeile artizan din India pentru o colecție cu broderii manuale

Când într-o mare de piese colorate pentru vară îți atrag atenția niște piese alb-negru, cu broderii superbe, lucrate…

Cornel Ilie (VUNK)- ”Dacă eu cu mine nu sunt fericit, nu voi putea fi nici lângă altă persoană”

Trupa VUNK a lansat recent cel de-al zecelea album din carieră, intitulat ”De luni până duminică”. Cornel Ilie,…

Cristina Tudor: Ca părinte, planificarea financiară e esențială

Proaspătă mămică, Cristina Tudor spune azi că educația copilului este crucială, iar planificarea atentă a cheltuielilor pentru etapele…

Cătălina Buliga: „Investesc în mine mai întâi”

Fiecare dintre noi definim în mod diferit echilibrul, indiferent că ne raportăm la viața profesională, cea de familie…

Cristina Preda: „Sănătatea financiară trebuie antrenată”

Întâlnim adesea tineri dornici să-și contureze un viitor financiar solid, iar Cristina Preda, o masterandă determinată, ne inspiră…

Flavia Andrei a renunțat la shoppingul compulsiv

Fiecare călătorie pe care o facem, fiecare conversație purtată și fiecare decizie luată aduce cu sine momente de…

Simona Vilău, curator Art Safari: „Arta e un sport al minții. Ne lasă libere emoțiile”

Artist și curator, Simona Vilău este responsabilă primăvara aceasta cu o fascinantă punere în scenă a unei expoziții…

Mirona Radu: „Festivalurile de film sunt un spațiu ideal pentru a încuraja interacțiunea și dialogul între generații”

Am vorbit cu Mirona Radu, directoarea și inițiatoarea Film O’Clock International Festival, despre ediția din acest an, care…