ioana chicet-macoveiciuc printesa urbana foto cosmin gogu
james bond michael kors

Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa Urbană): ”E foarte important să fii atent la tine însuți”

Michael Kors lansează o colecție de accesorii inspirată de Agentul 007

“No Time to Die / Nu e vreme de murit”, James Bond revine pe marele ecran într-o super acțiune mai actuală, mai complexă, mai plină de nuanțe

ioana cjicet-macoveiciuc printesa urbana foto cosmin gogu

Transform YOUR LIFE! În ultimii doi ani, am devenit tot mai atenți la corpul și la sănătatea noastră, la cine suntem cu adevărat și la ce ne dorim. Ne-am regândit prioritățile și ne-am transformat viețile. Și nu suntem singurii: la nivel mondial, un studiu făcut recent de către Fitbit (14.000 de oameni în 12 țări) arată că 42% dintre cei chestionați au răspuns că au devenit tot mai atenți la sănătatea lor în acești ani pandemici, comparativ cu anul 2019, când doar 22% dintre respondenți spuneau că pun sănătatea chiar în topul priorităților. Iar tehnologia a fost acolo să îi ajute să se schimbe, să se transforme. Aceasta a fost și povestea protagonistelor proiectului nostru, A List Magazine X Fitbit.

Fotografii: COSMIN GOGU; Stilist: ROVENA ANDREI

fitbit

Astfel, citiți mai departe patru povești despre transformări existențiale, patru experiențe inspiraționale, patru viziuni personale. Ioana Dumitrache, Giulia, Anca Surdu și Ioana Chicet Macoveiciuc (Prințesa Urbană) evocă felul în care micile decizii aduc mari schimbări și dovedesc că ambiția, acceptarea de sine necondiționată, încrederea și perseverența, ajutate de un aport tehnologic inteligent, pot remodela destine.

Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa Urbană): ”E foarte important să fii atent la tine însuți”

Scriitor și blogger, Ioana vorbește despre schimbările recente din viața ei – despre cum s-a apucat de alergat și despre cum a transformat-o atât pe interior cât și la exterior această activitate, pe care obișnuia s-o privească cu condescendență.

Ioana, ce înseamnă în viziunea ta o viață echilibrată?

Ți-aș fi răspuns altceva dacă mă întrebai asta acum un an, doi sau zece. Acum aș spune că e foarte important să fii atent la tine însuți, la ce îți transmite corpul tău despre lucrurile care îți plac și lucrurile care îți displac. Să-ți dai timp să înțelegi ce merge și ce nu merge, să fii de partea ta, să spui NU cân îți dorești să te oprești și să-ți oferi lucrurile care îți fac bine, încercând în același timp să te ții departe de lucrurile care simți că nu sunt pentru tine.

Ai început să alergi de ceva timp. În ce context a apărut această activitate în viața ta?

Eu fac sport de foarte mulți ani, pentru că am probleme cu spatele și, dacă nu fac exerciții de kinetoterapie, nu mă pot da jos din pat dimineața. De alergat… Soțul meu m-a molipsit și pe mine. El s-a apucat de alergat pentru că și-a dorit foarte mult să slăbească și a încercat și alte forme de mișcare, dar nu a funcționat nimic. Eu n-am vrut să ies la alergat cu el, inițial, nu mă atrăgea. Până într-o zi din ianuarie, când mă simțeam teribil de vinovată pentru că exagerasem cu niște cozonac, în plus mă și plictiseam în casă. Am ieșit cu el și am alergat un kilometru și ceva, a fost șocant pentru mine să văd că am putut să alerg atât și am ieșit apoi și seara următoare, și seara următoare și uite că au trecut opt luni în care alerg de trei-patru ori pe săptămână și mă simt grozav. Apropo de schimbări – nu mai poftesc la dulce, o problemă pe care am avut-o mereu, am rezistență la efort, pot să alerg după copii fără să mă așez pe bancă, gâfâind, dorm mai bine, am renunțat și la țigara ocazională pe care o mai fumam seara, după o zi foarte încărcată, la un pahar de vin.

Unde găsești motivația când ai zile în care nu te simți în cea mai bună formă? Cât de mult te ajută tehnologia în sesiunile tale de sport?

Când am zile în care simt că nu pot să fac mare lucru, nu fac mare lucru. Am învățat asta de curând. E OK să stau uneori, e OK să nu am chef să lucrez uneori, e OK să nu am inspirație, așa că nu trag de mine, pur și simplu îmi dau o pauză. Apropo de tehnologie, de două ori s-a întâmplat să-mi uit acasă smartwatch-ul Fitbit și am alergat cel mai puțin dintre toate sesiunile mele, pentru că mă simțeam ca un copil lăsat singur acasă care nu știe ce să facă cu sine. Mă ajută foarte mult tehnologia, în primul rând pentru că văd cât de mult am progresat, pot să compar de la o zi la alta toți indicii – de la viteză la distanță, puls. Am observat că pulsul meu s-a reglat, alerg la puls 155, semn că inima mea rezistă mult mai bine la efort și sper să conteze asta, pentru că vreau să rămân pe-aici cât mai mult timp, într-o stare cât mai bună (râde), mă ajută să mă motivez, să monitorizez și să mă dau mare. Glumesc! (Râde)

După 40 de ani, o femeie trebuie să…

Trebuie să știe că poate să facă și să fie numai ce vrea ea.

 

Hairstyle: Ionuț Roșu /Endorphin Lab; Make-up: Raluca Crăciun; vestimentație: rochie din in Straie by vanessa Ressler; sandale Zara

Related Posts