Monica Cismaru ∙ September 29, 2021 ∙ 5 min read

ioana cjicet-macoveiciuc printesa urbana foto cosmin gogu

Transform YOUR LIFE! În ultimii doi ani, am devenit tot mai atenți la corpul și la sănătatea noastră, la cine suntem cu adevărat și la ce ne dorim. Ne-am regândit prioritățile și ne-am transformat viețile. Și nu suntem singurii: la nivel mondial, un studiu făcut recent de către Fitbit (14.000 de oameni în 12 țări) arată că 42% dintre cei chestionați au răspuns că au devenit tot mai atenți la sănătatea lor în acești ani pandemici, comparativ cu anul 2019, când doar 22% dintre respondenți spuneau că pun sănătatea chiar în topul priorităților. Iar tehnologia a fost acolo să îi ajute să se schimbe, să se transforme. Aceasta a fost și povestea protagonistelor proiectului nostru, A List Magazine X Fitbit.

Fotografii: COSMIN GOGU; Stilist: ROVENA ANDREI

fitbit

Astfel, citiți mai departe patru povești despre transformări existențiale, patru experiențe inspiraționale, patru viziuni personale. Ioana Dumitrache, Giulia, Anca Surdu și Ioana Chicet Macoveiciuc (Prințesa Urbană) evocă felul în care micile decizii aduc mari schimbări și dovedesc că ambiția, acceptarea de sine necondiționată, încrederea și perseverența, ajutate de un aport tehnologic inteligent, pot remodela destine.

Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa Urbană): ”E foarte important să fii atent la tine însuți”

Scriitor și blogger, Ioana vorbește despre schimbările recente din viața ei – despre cum s-a apucat de alergat și despre cum a transformat-o atât pe interior cât și la exterior această activitate, pe care obișnuia s-o privească cu condescendență.

Ioana, ce înseamnă în viziunea ta o viață echilibrată?

Ți-aș fi răspuns altceva dacă mă întrebai asta acum un an, doi sau zece. Acum aș spune că e foarte important să fii atent la tine însuți, la ce îți transmite corpul tău despre lucrurile care îți plac și lucrurile care îți displac. Să-ți dai timp să înțelegi ce merge și ce nu merge, să fii de partea ta, să spui NU cân îți dorești să te oprești și să-ți oferi lucrurile care îți fac bine, încercând în același timp să te ții departe de lucrurile care simți că nu sunt pentru tine.

Ai început să alergi de ceva timp. În ce context a apărut această activitate în viața ta?

Eu fac sport de foarte mulți ani, pentru că am probleme cu spatele și, dacă nu fac exerciții de kinetoterapie, nu mă pot da jos din pat dimineața. De alergat… Soțul meu m-a molipsit și pe mine. El s-a apucat de alergat pentru că și-a dorit foarte mult să slăbească și a încercat și alte forme de mișcare, dar nu a funcționat nimic. Eu n-am vrut să ies la alergat cu el, inițial, nu mă atrăgea. Până într-o zi din ianuarie, când mă simțeam teribil de vinovată pentru că exagerasem cu niște cozonac, în plus mă și plictiseam în casă. Am ieșit cu el și am alergat un kilometru și ceva, a fost șocant pentru mine să văd că am putut să alerg atât și am ieșit apoi și seara următoare, și seara următoare și uite că au trecut opt luni în care alerg de trei-patru ori pe săptămână și mă simt grozav. Apropo de schimbări – nu mai poftesc la dulce, o problemă pe care am avut-o mereu, am rezistență la efort, pot să alerg după copii fără să mă așez pe bancă, gâfâind, dorm mai bine, am renunțat și la țigara ocazională pe care o mai fumam seara, după o zi foarte încărcată, la un pahar de vin.

Unde găsești motivația când ai zile în care nu te simți în cea mai bună formă? Cât de mult te ajută tehnologia în sesiunile tale de sport?

Când am zile în care simt că nu pot să fac mare lucru, nu fac mare lucru. Am învățat asta de curând. E OK să stau uneori, e OK să nu am chef să lucrez uneori, e OK să nu am inspirație, așa că nu trag de mine, pur și simplu îmi dau o pauză. Apropo de tehnologie, de două ori s-a întâmplat să-mi uit acasă smartwatch-ul Fitbit și am alergat cel mai puțin dintre toate sesiunile mele, pentru că mă simțeam ca un copil lăsat singur acasă care nu știe ce să facă cu sine. Mă ajută foarte mult tehnologia, în primul rând pentru că văd cât de mult am progresat, pot să compar de la o zi la alta toți indicii – de la viteză la distanță, puls. Am observat că pulsul meu s-a reglat, alerg la puls 155, semn că inima mea rezistă mult mai bine la efort și sper să conteze asta, pentru că vreau să rămân pe-aici cât mai mult timp, într-o stare cât mai bună (râde), mă ajută să mă motivez, să monitorizez și să mă dau mare. Glumesc! (Râde)

După 40 de ani, o femeie trebuie să…

Trebuie să știe că poate să facă și să fie numai ce vrea ea.

 

Hairstyle: Ionuț Roșu /Endorphin Lab; Make-up: Raluca Crăciun; vestimentație: rochie din in Straie by vanessa Ressler; sandale Zara

Related Posts

Dionysis Moustis, barista: „O cafea gustoasă are de-a face cu preferințele personale și cu experiența anterioară”

Dionysis Moustis este Coffee Capabilities Manager CEMEA Lavazza și ne povestește despre culisele competițiilor de barista, despre alegerile…

Acoustic Boyz: ”Cântăm pentru public, nu pentru noi”

Cum a ajuns o trupă formată din trei băieți de la Liceul de Muzică un adevărat fenomen în…

Modă cu impact social: C&A colaborează cu femeile artizan din India pentru o colecție cu broderii manuale

Când într-o mare de piese colorate pentru vară îți atrag atenția niște piese alb-negru, cu broderii superbe, lucrate…

Cornel Ilie (VUNK)- ”Dacă eu cu mine nu sunt fericit, nu voi putea fi nici lângă altă persoană”

Trupa VUNK a lansat recent cel de-al zecelea album din carieră, intitulat ”De luni până duminică”. Cornel Ilie,…

Ruxandra Tenia: „Animalele de companie au nevoie de respect și blândețe, ca orice altă ființă. Nu-ți proiecta emoțiile asupra lor”

Am discutat cu dr. Ruxandra Tenia despre felul în care medicina de urgență face diferența și în cazul…

Cristina Tudor: Ca părinte, planificarea financiară e esențială

Proaspătă mămică, Cristina Tudor spune azi că educația copilului este crucială, iar planificarea atentă a cheltuielilor pentru etapele…

Cătălina Buliga: „Investesc în mine mai întâi”

Fiecare dintre noi definim în mod diferit echilibrul, indiferent că ne raportăm la viața profesională, cea de familie…

Cristina Preda: „Sănătatea financiară trebuie antrenată”

Întâlnim adesea tineri dornici să-și contureze un viitor financiar solid, iar Cristina Preda, o masterandă determinată, ne inspiră…

Flavia Andrei a renunțat la shoppingul compulsiv

Fiecare călătorie pe care o facem, fiecare conversație purtată și fiecare decizie luată aduce cu sine momente de…

Simona Vilău, curator Art Safari: „Arta e un sport al minții. Ne lasă libere emoțiile”

Artist și curator, Simona Vilău este responsabilă primăvara aceasta cu o fascinantă punere în scenă a unei expoziții…