Monica Cismaru ∙ September 28, 2021 ∙ 5 min read

giulia cosmin gogu

Transform YOUR LIFE! În ultimii doi ani, am devenit tot mai atenți la corpul și la sănătatea noastră, la cine suntem cu adevărat și la ce ne dorim. Ne-am regândit prioritățile și ne-am transformat viețile. Și nu suntem singurii: la nivel mondial, un studiu făcut recent de către Fitbit (14.000 de oameni în 12 țări) arată că 42% dintre cei chestionați au răspuns că au devenit tot mai atenți la sănătatea lor în acești ani pandemici, comparativ cu anul 2019, când doar 22% dintre respondenți spuneau că pun sănătatea chiar în topul priorităților. Iar tehnologia a fost acolo să îi ajute să se schimbe, să se transforme. Aceasta a fost și povestea protagonistelor proiectului nostru, A List Magazine X Fitbit.

Fotografii: COSMIN GOGU; Stilist: ROVENA ANDREI

fitbit

Astfel, citiți mai departe patru povești despre transformări existențiale, patru experiențe inspiraționale, patru viziuni personale. Ioana Dumitrache, Giulia, Anca Surdu și Ioana Chicet Macoveiciuc (Prințesa Urbană) evocă felul în care micile decizii aduc mari schimbări și dovedesc că ambiția, acceptarea de sine necondiționată, încrederea și perseverența, ajutate de un aport tehnologic inteligent, pot remodela destine.

 

Giulia: „Dacă eu sunt bine cu mine, pot să fiu un model pentru copiii mei“

Giulia, artistă, spune că vrea să-și educe copiii prin puterea exemplului. Spune că a învățat de-a lungul timpului că fiecare situație care pare fără ieșire are o rezolvare și, pas cu pas, poate ajunge acolo unde își dorește, iar frustrările inutile pot fi înlocuite cu răbdare, acceptare și pozitivism.

Prin prisma meseriei tale, cea de artist, ai fost preocupată dintotdeauna de aspectul fizic. Ai resimțit vreodată acest lucru ca pe o presiune?

Să știi că n-am fost preocupată înt otdeauna de partea asta fizică, am vrut să mă simt bine și să fiu sănăt oasă și nu m-am gândit foarte mult până în momentul în care am răma s însărcinată prima dată. După ce am născut primul copil, când foarte multe dintre colegele mele de breaslă ieșeau din spital cu pantaloni scurți și cu talie 60 și eu nu, am simțit cu ade vărat presiunea, pentru că toate celelalte ieșeau „țiplă”, iar eu l-am rugat pe soțul meu să-mi aducă încălțările lui pentru că aveam picioarele extrem de umflate.

Cum arată rutina ta de wellness, de întreținere?

Deși poate părea că am o rutină de wellness foarte bine stabilită, nu e chiar așa. De fapt, am făcut foar te mulți ani sport – am făcut fitness, făceam aerobic, dansam. La un moment n-am mai făcut și, sla vă Domnului că am un material genetic care îmi permite să fac pauze lungi din când în când și pot reveni la activitatea mea sportivă. Momentul în care mi-am dat seama că aș avea nevoie de un gadget a fost ac ela când mi-am dat seama că eu nu prea dorm noaptea și încercam să înțeleg ce se întâmplă cu corpul meu și de ce nu reușesc să mă odihnesc. Am pus mâna pe primul meu c eas Fitbit și m-a disciplinat pe mine și pe t oată familia. Așa am învățat mai multe lucruri despre mine – despre cum dorm, cât de bine mă odihnesc. Am învățat să-mi fac timp să meditez, am început să introduc date legate de alimentație, de apa consumată zilnic și am extins această pasiune pentru Fitbit și asupra întregii familii, iar acum toată lumea își verifică dimineața somnul, pulsul etc.

Cum ai depășit momentele de nesiguranță de sine, cu care se confruntă aproape toate femeile?

Pai… am terminat facultatea de psihologie și mi-am dat seama că dacă vreau să fac c eva în viață, trebuie să lucrez eu cu mine însămi. Eu, ca mamă, trebuie să fiu fericită cu mine însămi. Dacă eu sunt bine cu mine, în pielea mea, dacă fac spor t, dacă mănânc corect, dacă mă odihnesc, pot să fiu un model pentru copiii mei. Am acceptat fiecare perioadă care nu a fost pozitivă în viața mea, după care mi-am zis: „Acum te ridici și mergi mai departe!”.

Cum încerci să-i insufli fiicei tale încrederea în ea însăși?

Arătându-i că eu am încredere în mine. C red că asta ar trebui să simtă o fată de la mama ei. Că nu îi est e teamă să-și arate și latura mai vulnerabilă, pentr u că nu suntem perfecte, că nu ne place de noi în fiecare zi. Doamne, dacă ne-ar plăcea de noi în fiecare zi ar fi minunat, dar nu se poat e! Sper ca fata mea să vadă în mine un model și să înțelea gă că uneori avem parte de bucurie fără margini, iar când sunt em triste și dezamăgite, e doar o perioadă în viața noa stră peste care putem să trecem cu zâmbetul pe buze.

Care este cel mai bun sfat primit de la mama ta?

Să am încredere în ceea ce simt, în intuiția mea. Culmea e că am ascultat-o!

 

Hairstyle: Daniel Putineanu, Florin Noje; Make-up: Malvina Isfan; Vestimentație: rochie din poplin Straie by Vanessa Ressler; lanț cu pandantiv și inele Madeleine Artisan Jeweler, de la Molecule-F Concept Store; lanț cu pandantiv Vilegiatura, de la Molecule-F Concept Store; inel din argint “The Embrace” Vilegiatura, de la Molecule-F concept Store.

 

Related Posts

În ce constă magia Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, ajuns la cea de-a 19-a ediție

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL are loc între 8 și 14 august…

Ce se întâmplă mai exact înainte și după ce ești #GataDeBusiness? Cu Andreea Esca și Andrei Trandafir

În cea de-a șaptea edițe a emisiunii #GataDeBusiness, realizată de către Raiffeisen Bank, Andreea Esca merge și mai…

Cosmina Păsărin, Majda și Emily Burghelea (Vorbește Lumea, PRO TV): ”Între noi, există orice, mai puțin competiție”

Vara aceasta, trei noi prezențe feminine ne ocupă prima parte a zilei, de luni până vineri, la PRO…

Andreea Esca te invită să descoperi o poveste despre succes și pasiune alături de Mari Bratu, la #GataDeBusiness

Andreea Esca te invită să descoperi o poveste despre succes și pasiune alături de Mari Bratu, la #GataDeBusiness…

Viitorul este aici, cu Andreea Esca și Dorin Boboc #GataDeBusiness

Emisiunea#GataDeBusiness, realizată de Raiffeisen Bank și moderată de către Andreea Esca, a ajuns deja la episodul cu numărul…

Cristian Leonte o ia la întrebări pe soția lui, Paula Herlo

Cei doi reporteri PRO TV formează o echipă imbatabilă și pe ecranele televizoarelor, nu numai acasă. Cristian Leonte…

Sfaturi de vară, cu Dr Elis Curtmola, specialist Dermatologie și Estetică Medicală

Suntem în plină vară și este foarte important să ne protejăm pielea de razele nocive ale soarelui. Am…

Curaj, un partener de încredere și implicare în societate: Andreea Esca este #GataDeBusiness, cu Mirela Mazurec

Al patrulea episod#GataDeBusiness, realizat de Raiffeisen Bank și moderat de către Andreea Esca, vine cu un twist care…

Dana Popescu: ”Știința a modelat lumea și civilizațiile”

„Din câte știu eu, România are bugetul cel mai mic alocat cercetării, comparativ cu toate celelalte țări membre…

Ana Maria Ienea: “Nu am realizat cât de greu avea să îmi fie să îmi găsesc un job, fără să cunosc limba“

Ana Maria Ienea a plecat din România în urmă cu 10 ani, urmându-și dragostea. Cu frumusețea unui model…