Monica Cismaru ∙ November 21, 2019 ∙ 4 min read

alina gologan masterchef

Alina Gologan sau mai bine zis @fataluigologan, cum o știm de pe canalul ei de YouTube, este cea mai nouă câștigătoare a cooking-show-ului MasterChef de la PRO TV. Alina povestește cum a ajuns de la vlogging la gătit în platoul unei emisiuni tv, ce va face cu premiul de 50 000 de euro și despre cum arată viața unui influencer din social media.

Alina, felicitări! Cu ce gânduri te-ai înscris la MasterChef și ce simți acum, că ai câștigat?

În primul rând, îți mulțumesc frumos! Ei bine, nu m-am înscris la MasterChef în niciun caz cu gândul de a câștiga competiția. Nu cred că a fost vreun concurent care să fi făcut acest lucru. La început m-am înscris deoarece am gândit că este o provocare, voiam să ies din rutina zilnică, dar niciun moment nu mi-am imaginat că voi ajunge atât de departe în concurs.

Care a fost primul lucru pe care l-ai făcut după ce ai aflat că ai caștigat?

Mi-am sunat iubitul de îndată ce am pus mâna pe telefon. Știam că deși era foarte târziu, în jur de 5 dimineața, nici el nu dormea și aștepta un semn de la mine, indiferent de rezultat.

alina gologan masterchef

Ce vrei să faci cu premiul?

Marele premiu de 50 000 de euro aș vrea să-l investesc într-o afacere, mi-aș dori poate să mă asociez cu altcineva într-un business. Încă nu m-am hotărât exact, dar cu siguranță nu am să irosesc banii inutil pentru că am muncit mult pentru ei.

Aveai parte de expunere și înainte să apari la tv, la MasterChef, datorită canalului tău de YouTube, fataluigologan. Acum, ce vei face  cu capitalul  de popularitate câștigat în urma concursului?

Ma bucur tare mult să văd că în urma concursului comunitatea mea a crescut și mai mare și am de gând să fac tot ceea ce am facut până acum: vreau să fiu eu însămi și să continui să încerc să-i influențez pe oameni cât mai pozitiv.

alina gologan masterchef

Spuneai ca ți-ar plăcea să devii bucătar profesionist. Ai merge în paralel și cu activitatea de pe YouTube, dacă ai practica această meserie?

Sună minunat bucătar profesionist, nu? Ei bine, este nevoie de extrem de multă muncă pentru a ajunge acolo, iar eu sunt încă la stadiul de amator. Cochetez cu ideea momentan. De asemenea, din câte știu eu viața de bucătar nu presupune un job standard – 9 to 5, știu că mulți chefi intră în bucătărie dimineața devreme și pleacă noaptea târziu, deci probabil nu aș mai avea mult timp pentru Youtube; doar dacă aș face live-uri pe canalul meu, din bucătărie.

Cele mai bune lucruri care ți s-au întâmplat de când ești vlogger?

Am cunoscut o grămadă de oameni frumoși. Mi se spune des că îi ajut în viața lor de zi cu zi prin video-urile mele, iar ăsta e cel mai mare compliment pentru mine. Iar YouTube-ul mi-a adus o grămadă de oportunități noi de care, probabil, nu aveam cum, altfel, să am parte.

Lucruri mai puțin plăcute din viața de vlogger?

Primesc și hate din partea anumitor oameni, de cele mai multe ori este total nefondat și încerc să nu mă las afectată pentru că nu mă definește părerea oamenilor. Eu știu cine sunt și merg pe drumul meu, indiferent de critici. Din păcate, realitatea este că nu te poate iubi toată lumea, unii oameni nu se pot iubi nici pe ei înșiși.

alina gologan masterchef

Lucrezi la o sală de fitness. Dacă nu ai avea alt loc de muncă, ai putea să te întreții exclusiv din YouTube?

În stadiul în care mă aflu acum, după 4 ani de muncă în online, pot spune că reușesc să mă întrețin doar din social media, dar doar din YouTube strict nu se poate trăi. Motivul pentru care încă lucrez la sală este că îmi e greu să mă despart de un job convențional și de colegii mei alături de care lucrez de mult timp. Sunt o tipă foarte statornică de fel.

 

alina gologan masterchef

Cel mai recent lucru pe care l-ai gătit care este?

Cel mai recent am facut o ciorbiță de pui à la grec, nimic fancy, dar ne era poftă mie și iubitului meu când eram acasă.

Ce NU ai prepara niciodată?

Nu aș mai prepara unele lucruri pe care le-am făcut și în MasterChef, cum ar fi rinichi. Mi-au dat mari bătăi de cap și, deși i-am preparat corect, nu pot să zic ca m-au dat pe spate neapărat.

Te-ai gândit sa faci și un canal de cooking pe YouTube?

Canalul meu de Youtube este un canal de lifestyle și îmi doresc să rămână așa, momentan. Îmi place mult că nu am o nișă anume și mă pot juca și crea orice tip de conținut.  Îmi doresc, în schimb, să fac și video-uri cu rețete pentru subscriberii mei. Cred că e ceva ce le-ar placea să vadă din partea mea.

 

Foto: PRO TV

Related Posts

Liviu Romanescu (Ideo Ideis): „Ediția cu numărul #17 stă sub semnul reevaluării identităților personale și al redefinirii valorilor colective”

După doi ani în care a călătorit prin orașele din țară, într-o formulă descentralizată, adaptată contextului pandemic, Ideo…

În ce constă magia Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, ajuns la cea de-a 19-a ediție

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL are loc între 8 și 14 august…

Ce se întâmplă mai exact înainte și după ce ești #GataDeBusiness? Cu Andreea Esca și Andrei Trandafir

În cea de-a șaptea edițe a emisiunii #GataDeBusiness, realizată de către Raiffeisen Bank, Andreea Esca merge și mai…

Cosmina Păsărin, Majda și Emily Burghelea (Vorbește Lumea, PRO TV): ”Între noi, există orice, mai puțin competiție”

Vara aceasta, trei noi prezențe feminine ne ocupă prima parte a zilei, de luni până vineri, la PRO…

Andreea Esca te invită să descoperi o poveste despre succes și pasiune alături de Mari Bratu, la #GataDeBusiness

Andreea Esca te invită să descoperi o poveste despre succes și pasiune alături de Mari Bratu, la #GataDeBusiness…

Viitorul este aici, cu Andreea Esca și Dorin Boboc #GataDeBusiness

Emisiunea#GataDeBusiness, realizată de Raiffeisen Bank și moderată de către Andreea Esca, a ajuns deja la episodul cu numărul…

Cristian Leonte o ia la întrebări pe soția lui, Paula Herlo

Cei doi reporteri PRO TV formează o echipă imbatabilă și pe ecranele televizoarelor, nu numai acasă. Cristian Leonte…

Sfaturi de vară, cu Dr Elis Curtmola, specialist Dermatologie și Estetică Medicală

Suntem în plină vară și este foarte important să ne protejăm pielea de razele nocive ale soarelui. Am…

Curaj, un partener de încredere și implicare în societate: Andreea Esca este #GataDeBusiness, cu Mirela Mazurec

Al patrulea episod#GataDeBusiness, realizat de Raiffeisen Bank și moderat de către Andreea Esca, vine cu un twist care…

Dana Popescu: ”Știința a modelat lumea și civilizațiile”

„Din câte știu eu, România are bugetul cel mai mic alocat cercetării, comparativ cu toate celelalte țări membre…