A List Magazine ∙ May 9, 2020 ∙ 4 min read

 Geanina Ilieș prezintă Gospodar fără pereche la Pro Tv, este mamă dedicată total fiului ei și antreprenor, încercând să nu își încalce regula de a fi înconjurată permanent de oameni, întrucât acest lucru îi oferă mereu o stare de bine.

Ai lucrat mult timp la pupitrul știrilor, aproape 15 ani, ceea ce înseamnă că ai văzut cum funcționează o redacție în momentele sale de maximă intensitate. Cum ai perceput lucrurile în această perioadă, cu această avalanșă de știri și informații despre noua pandemie, unele dintre ele reale, însă multe care s-ar integra în categoria fake news”?

Într-o redacție de știri este normal ca informația să fie de ultimă oră, iar în situatia de față, cu atât mai mult. Există o avalanșă de informații care, dacă nu știi cum să le gestionezi ca telespectator, pot ajunge să-ți influențeze starea psihică. Și aici putem vorbi de frică, anxietate sau chiar depresie în unele cazuri. Mesajele la care suntem supuși vin din toate direcțiile, sunt intense și repetitive. Tot ce trebuie să știm e că panica, care vine de la un exces de frică, nu este de ajutor în această situație. Eu una am ales să mă uit o singură dată la jurnalul de știri și să înțeleg care este situația țării, iar restul timpului să fac lucruri care îmi aduc o stare de bine.

Ai jucat, prin anii 2008 – 2009, prin mai multe producții cinematografice, precum și în serialul Cu pas înainte”, difuzat pe Pro TV. Dacă ar fi să alegi între actorie și televiziune, care ar fi decizia ta?

Am fost în această situație și am ales televiziunea. Cinematografia este o artă incredibil de frumoasă, pe care o admir și care mi-a lăsat o mare bucurie în suflet. Ea a fost cea care m-a ajutat în primii mei ani de televiziune. Am analizat foarte mult cele două laturi, însă, televiziunea, mass-media și presa scrisă au fost cele care m-au atras mai mult. Ele mă țineau în priză și-mi aduceau o satisfacție foarte mare atunci când lucram pentru un anumit proiect, știre, reportaj. Țin minte că după pauza pe care am făcut-o de la știri, am primit o propunere de a mă reîntoarce pe platourile de filmare, pentru un film. Știam că vreau să mă reîntorc în televiune, dar am refuzat pentru că, totuși, îmi era dor de cealaltă latură: redacție, montaj, o altfel de comunicare. Și… am anticipat foarte bine, pentru că în emisiunea Gospodar fără pereche m-am simțit ca peștele în apă.

La momentul actual, prezinți emisiunea “Gospodar fără pereche”, un reality show difuzat pe Pro Tv, în care îi ajuți pe concurenți să își găsească jumatatea. Ți se potrivește rolul de Cupidon sau crezi că, dacă există dragoste la prima vedere, nimeni și nimic nu mai poate sta în calea fericirii celor doi?

Îmi place la nebunie să ajut oamenii să fie fericiți, mai ales când vorbim despre dragoste. Chiar și în emisiunea Gospodar fără pereche am văzut cupluri care s-au îndrăgostit la prima vedere sau persoane pe care le-am ajutat să se cunoască mai bine, chiar dacă la început nu erau tocmai încrezătoare. Cred că adevărul e undeva la mijloc, important e să existe chimia dintre ei, respectul și o bună comunicare. Îmi sunt foarte dragi și mă bucur că și-au creat relații și experiențe de neuitat.

Sezonul acesta este, probabil, unul dintre cele mai reușite ale emisiunii Gospodar fără pereche”, în condițiile în care atât concurentele, cât și gospodarii sunt foarte, foarte carismatici. Din punctul tău de vedere, ești adepta unei tipologii clasice de bărbat, galant și protocolar, sau îți place atunci când femeia preia inițiativa, devenind foarte emancipată, așa cum se întâmplă în anumite cazuri și între personajele emisiunii?

Îmi place să văd oameni diferiți, pentru că suntem unici. Îmi place să văd oameni care știu ce vor, care luptă pentru sufletul lor pereche și oameni care nu poartă măști. Într-o relație, așa cum le-am spus și lor la început, este foarte important să fim noi, fără să ne creăm personaje, fără să avem frici, însă, să respectăm oamenii din jurul nostru și să știm ce vrem. E clar că s-au schimbat foarte multe lucruri în ultimii 20 de ani, cel puțin psihologic, la nivel de emancipare. Foarte multe femei au devenit independente și multe dintre mentalități s-au schimbat. Pentru mine, bărbatul trebuie să inspire femeia, să-i dea încredere și să-i fie cel mai bun confesor, dar, ca el să se manifeste așa, toate astea depind și de femeie. Numai ea știe să-l facă cel mai bun bărbat, prin atitudinea ei, să-i fie credincioasă și aproape, în toate situațiile vieții.

Citeste mai mult aici!

Related Posts

Emma Watson, noua muză Prada pentru parfumul Paradoxe

Emma Watson (32 de ani) este noua imagine a parfumului Prada- Paradoxe, iar pentru pentru campanie, actrița a…

6 cărți captivante, scrise de celebrități

Celebritățile din industria divertismentului au dovedit că au ceva de spus și în domeniul literaturii, nu numai al…

Primele imagini din ”Enola Holmes”, sezonul 2

Millie Bobbie Brown revine pe Netflix cu sezonul doi al seriei ”Enola Holmes”, serialul care prezinta aventurile surorii…

(Recenzie) Tot ce trebuie să știi despre House of the Dragon, serialul-hit al acestui an

În momentul în care s-a încheiat Game of Thrones, în mai 2019, cu acel ultim episod care ne-a…

Vacanțele vedetelor de la Hollywood

Și celebritățile pleacă în vacanță și au grijă să anunțe pauza de respiro pe paginile de socializare. Ce…

Madonna, party cu familia, în Sicilia

Madonna a sărbătorit în stil mare aniversarea de 64 de ani: în Sicilia, alături de familie sau cum…

Victoria Beckham: sport de cinci ori pe săptămână și grăsimi sănătoase la masă

Victoria Beckham (48 de ani) a trecut de la Posh Spice la Sporty Spice. Fosta componentă a trupei…

Viola Davis, personajul negativ din prequelul „The Hunger Games”

Actriţa cunoscută din serialul „How to get away with murder” o să joace în „The Hunger Games: The…

Gina Pistol a găsit soluția pentru a-și recăpăta silueta după naștere

Nu a grăbit nicio etapă, s-a bucurat din plin de fiecare clipă alături de fiica sa, dar acum…

Cei mai fresh influenceri din România gândesc pozitiv, alături de MENTOS Într-o lume în care se promovează tot…