Bianca Sterie ∙ April 1, 2022 ∙ 10 min read

Dacă ți-a plăcut primul sezon al serialului Alex Rider, aventura unui tânăr spion inspirată de  seria de cărți spy fiction Alex Rider, scrise de Anthony Horrowitz, atunci trebuie să știi că AXN a lansat deja partea a doua pe 28 martie și că te așteaptă cu un episod nou în fiecare luni, de la ora 22:00.

 După moartea unchiului său și misiunea aproape mortală de a distruge internatul Point Blanc, din primul sezon, Alex este nerăbdător să lase trecutul în urmă, să-și reia viața normală de adolescent și să-și vindece traumele, apelând la ajutorul unui terapeut. Planurile sale de a-și recontrui viața sunt date peste cap în momentul în care un prieten apropiat este ținta unui atac îngrozitor. Astfel, Alex se vede atras din nou în lumea misiunilor sub acoperire, unde trebuie să oprească un plan sinistru în curs de desfășurare, care își propune să distrugă sistemul de apărare al Statelor Unite ale Americii. 

Charitha Chandran, aflată la primul rol important într-un serial TV, joacă rolul Sabinei, fiica unui jurnalist abil, care lucrează la o vastă anchetă și care este în pericol acum, tocmai din cauza informațiilor pe care le descoperă. Sabina și Alex se cunosc într-o vacanță, fiind atrași unul de celălalt, însă aceasta nu are nici cea mai mică idee despre viața dublă pe care Rider o trăiește. 

Despre aventura ei în noul sezon din Alex Rider, dar și despre planurile sale de viitor ne povestește chiar acum Charithra Chandran, pe care o mai puteți urmări și în al doilea sezon din Bridgerton, în rolul Edwinei.  

Felicitări pentru primul tău rol TV! Cum a decurs tot procesul?

Charithra Chandran: Mulțumesc! Minunatul director de casting, Gary Davy, și-a asumat un risc cu mine, pentru că nu a putut să se uite la niciun alt proiect din trecut înainte de a mă alege. M-am antrenat mult la școală și am făcut teatru cât am putut la facultate, dar nu aveam nicio pregătire profesională.

Ce ai studiat la universitate?

C.C: Am făcut filozofie, politică și economie la Oxford. Aveam deja un job într-o corporație care mă aștepta după absolvire, dar îmi petrecusem toată facultatea făcând teatru și mi-am dat seama că vreau să fac cât mai multă dramă. Angajatorul meu a fost atât de amabil să-mi ofere un an liber, dar apoi s-a întâmplat Covid și am mai amânat până în martie 2021. Am găsit un agent, iar restul este istorie. Au fost cele mai bune șase luni din viața mea!

Știai multe despre Alex Rider înainte de a obține rolul?

C.C: Toată lumea știe despre Alex Rider, așa că eram familiarizată cu popularitatea sa și, mai ales, cu importanța cărților pentru tineri și adolescenți. Mi s-a părut atât de cool să joc personajul Sabinei.

Ce iti place la ea?

C.C: Este echilibrată, atletică, încrezătoare și distractivă. Mai mult, este un om bun, care are grijă de cei dragi. Pare să fie bună la toate, într-un fel. Mi-aș dori să fiu mai mult ca ea în viața reală!

Cum îl întâlnește pe Alex?

C.C: Ea nu știe nimic despre viața de spion a lui Alex, atunci când îl întâlnește. Amândoi sunt în vacanță și este o întâlnire accidentală. Amândoi cred că celălalt este cu adevărat drăguț! Ea spune: „Uau, iată acest băiat drăguț și tocilar, care este destul de distractiv.” Au un nivel de stângăcie pe care mulți oameni îl au, atunci când întâlnesc pe cineva pentru prima dată.

Cum ajunge să facă parte din lumea de spionaj a lui Alex?

C.C: Tatăl ei, Ed, este un jurnalist care scrie o carte despre Damian Cray, acest miliardar care a creat jocul Feathered Serpent. Ed descoperă un secret despre Damian Cray și este în pericol din cauza a ceea ce știe. Când Alex îi spune Sabinei ce se întâmplă, ea crede că este nebun! Adică, dacă cineva pe care l-ai întâlnit în vacanță ar începe să spună toate aceste lucruri nebunești despre asasini și spioni, nu l-ai crede, nu-i așa? Au o mulțime de conversații care au un dublu sens. Sabina este cu adevărat acolo pentru el când începe să vorbească despre lucrurile profunde din viața lui, cum ar fi părinții și moartea unchiului său, dar când vine vorba de partea cu spioni, ea nu înțelege prea multe.

Este „normalitatea” ei o gură de aer proaspăt pentru Alex?

C.C: Cred că Sabina are o influență foarte, foarte bună asupra lui Alex. Se potrivesc de minune, pentru că ea rezonează cu latura lui normală și îl ține ancorat în realitate. Există o teamă că, asociindu-se doar cu oameni din acea lume, Alex se va pierde pe sine. Apoi se întâmplă un eveniment tragic, iar Sabina începe încet să fie atrasă în acea altă viață. Pe măsură ce i se dezvăluie mai multe, ei devin cu adevărat parteneri. Mai mult, sunt legați de traumele prin care au trecut, așa că ea îl sprijină și îl ajută.

Cum te-ai pregătit pentru rol?

C.C: Am citit cartea a treia și cartea a patra, care sunt cărțile în care apare Sabina. Am avut timp să vorbesc cu regizorul și producătorii despre personaj și despre ce și-au dorit de la ea. Sunt foarte recunoscătoare pentru că mi s-a oferit multă libertate să o construiesc cum consider. M-au susținut în ideea mea de a insera bucăți din propria-mi personalitate și să o fac să fie a mea.  

Ce înseamnă întoarcerea Kyrei pentru relația dintre Alex și Sabina?

C.C: Amândouă sunt femei tinere minunate, dar în relație cu Alex, Kyra și Sabina reprezintă cele două părți ale vieții lui. Sabina reprezintă relația pentru adolescentul obișnuit, Alex, în timp ce Kyra este potrivită pentru Alex, tânărul spion, fiind complet implicată în această lume. Amândouă trezesc diferite sentimente în Alex și, totodată, îi oferă diferite tipuri de sprijin și de confort.

Dar relația ei cu Tom?

C.C: Este atât de enervant, pentru că îl iubesc pe Brenock, care îl interpretează pe Tom, și avem doar o singură scenă împreună! Este o scenă foarte drăguță, totuși, unde Tom îi tachinează pe Alex și Sabina și putem observa acea distracție adolescentină. Este o scenă amuzantă, simpatică, un pic obraznică, ceea ce contrabalansează scenele mai traumatizante. 

Acest serial are, de asemenea, o poveste globală despre politică și atacuri cibernetice. Ți-a plăcut partea aceea a poveștii?

C.C: Mi-a plăcut intriga grandioasă a acestui sezon, este atât de distractiv. Chiar ridică miza. Atinge și unele subiecte politice, dar într-un mod digerabil.

Ți s-a părut autentic?

C.C: Evident, este un thriller de acțiune, dar subiectele pe care le atinge sunt bazate pe adevăr – nu ar fi atât de convingător dacă nu s-ar întâmpla acest lucru. Este o modalitate foarte interesantă pentru tineri de a începe să se gândească la toate aceste subiecte importante, la dinamica puterii și relațiile geopolitice dintre țările mai puternice și țările mai puțin puternice și puterea pe care ar trebui să o dețină un singur individ sau dinamica resurselor. Deși poate să nu atingă în mod direct unele dintre aceste subiecte, oferă o mulțime de materiale pentru ca oamenii să se gândească la ele, pe cont propriu.

Ce scene memorabile îți amintești de la filmări?

C.C: Am avut șansa să joc niște secvențe de acțiune, ceea ce, sincer, așteptam cu nerăbdare! Eram atât de entuziasmată. A fost foarte, foarte distractiv. Mi-au plăcut secvențele din ultimul episod, în special, pentru că mi s-a părut că toate elementele producției s-au reunit într-un mod perfect. Scenografia a fost incredibilă, iar toți actorii și coordonatorii de cascadorii au fost wow – totul s-a simțit ca și cum ar fi introdusă ultima piesă a puzzle-ului. Toby și Otto au o scenă de luptă uimitoare.

Ce părere ai despre decorul construit pentru scena cu Air Force One?

C.C: Arăta incredibil, pur și simplu uimitor. Părea atât de real! Și toate cascadoriile cu ferestre sparte, ecrane distruse au fost foarte bine făcute.

Cum e să te pregătești pentru o scenă ca aceasta?

C.C: Este nevoie de ceva timp, dar ceea ce este important este să ai o relație bună cu toți cei implicați, pentru că trebuie să ai încredere. Faci ceva care nu ar trebui să doară, nu ar trebui să provoace nicio durere, dar există o posibilitate, pentru că este vorba despre o scenă de luptă. Așadar, trebuie să ai încredere în toți cei cu care lucrezi și trebuie să comunici bine și trebuie să te simți în siguranță. Trebuie să înveți să respecti limitele oamenilor. Nu te poți lăsa purtat de val.

Poți să rezumi acest sezon celor care l-au văzut pe primul, sau unor oameni care nu s-au uitat deloc până acum?  

C.C: Alex Rider este un ceas de familie foarte bun. Există ceva pentru copiii mai mici care se vor bucura de secvențele de acțiune și de toate cascadoriile. Adulții ar aprecia cu adevărat toată tensiunea și subiectele mai serioase, cum ar fi cel legat de sănătate mintală. În principal, totuși, este o evadare, este divertisment. După atât de mult timp în care am fost izolați, să vezi un băiat care pleacă în această aventură distractivă este ca o gură de aer proaspăt.

Ai fi un spion bun în viața reală?

C.C: Prietenii și familia mea probabil ar spune nu! Ei ar spune: „Charithra e gură spartă! Vorbește prea tare, e mereu în centrul atenției!” Sunt evident cineva care nu ar fi un spion bun, încât poate tocmai de asta aș fi genială. 

Și, în sfârșit, ce faci în continuare? Unde te mai putem urmări?

C.C: O interpretez pe Edwina în următorul sezon Bridgerton. Sunt atât de recunoscător, dar Alex Rider va ocupa întotdeauna un loc special în inima mea. Voi simți întotdeauna un sentiment de loialitate și angajament față de acest serial, pentru că este producția care mi-a dat șansa. Să lucrez la acest serial mi-a dat încrederea și experiența de care aveam nevoie. Dacă aș fi avut o experiență proastă, mi-ar fi schimbat complet traiectoria carierei. Din fericire, nu a fost cazul. M-am simtit foarte bine.

Foto: Sony Pictures

Related Posts

Filme și seriale noi în martie pe platformele de streaming

Seriale noi, blockbustere mult așteptate, povești numai bune pentru weekendurile de binge-watching: iată noutățile lunii martie pe platformele…

Kensington Palace revine cu lămuriri despre starea lui Kate Middleton, Prințesa de Wales

Kensington Palace a revenit cu câteva rânduri prin care încearcă să liniștească publicul cu privire la starea de…

”2020” – o comedie neagra cu iz de dramă și de bucluc, din 15 martie în cinematografe

Filmul „2020” a avut avanpremiera la Paris pe 29 februarie, la  Grand Rex, cel mai mare cinematograf din…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile care ne-au atras atras atenția. PANDORA introduce perlele…

În ce serial de succes va juca Eva Longoria

Eva Longoria este cel mai nou nume care se alătură distribuției serialului Only Murders in the Building (Disney+),…

Horoscopul lunii Martie 2024

Luna martie aduce schimbări importante în viața multora dintre noi. Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare…

Tendințele momentului în materie de interioare. Nuanțele și texturile care îți transformă locuința într-o casă de vacanță chiar în inima orașului

Bucură-te de confortul propriului cămin, înconjurându-te de materiale naturale în nuanțe care să-ți aducă deplina relaxare. Întâmpină primăvara…

Cine este noul iubit multimilionar al lui Naomi Campbell

Naomi Campbell este mai fericită ca niciodată, scrie presa internațională, după o pauză în viața ei amoroasă în…

Simona Vilău, curator Art Safari: „Arta e un sport al minții. Ne lasă libere emoțiile”

Artist și curator, Simona Vilău este responsabilă primăvara aceasta cu o fascinantă punere în scenă a unei expoziții…

George și Amal Clooney dau Marea Britanie pe Franța

George (62 de ani) și Amal Clooney (46 de ani), unul dintre cele mai admirate și urmărite cupluri…