Dacă ar fi să numesc un singur serial care încearcă să deschidă mințile, să facă educație, să atragă atenția asupra unor probleme sociale esențiale, alegerea mea, fără nicio urmă de îndoială, ar fi Sex Education

Cu o distribuție care îi include pe Asa Butterfield, Emma Mackey și Gillian Anderson, printre alții, serialul urmărește povestea unui adolescent în căutarea identității și a sexualității, Otis Milburn (Butterfield), în timp ce se confruntă cu peripețiile tipice vieții de liceu și cu provocarea de a avea o mamă (Anderson) sexolog de profesie.

În cel de-al treilea sezon Sex Education, care a debutat pe 17 septembrie la Netflix, direcția se schimbă, iar aventurile din cadrul liceului Moordale iau o turnură neașteptată. Dacă în primele două sezoane am avut adolescenți care își explorau sexualitatea și încercau să facă față pubertății, cel de-al treilea îi găsește pe aceștia în plină transformare, oscilând între noi emoții și sentimente, în timp ce luptă să își găsească vocea. 

Despre acest nou sezon extrem de intens, considerat de critici a fi cel mai bun de până acum, dar și despre toate provocările filmărilor într-o lume pandemică ne povestește acum actorul Asa Butterfield, protagonistul din Sex Education, serial care este, în momentul de față, pe prima poziție în topul Netflix din România. 

Având în vedere tot ce se întâmpla în lume atunci când au început filmările pentru serial, în septembrie 2020, trebuie să fi fost cu adevărat special să te reîntâlnești cu colegii de platou, comparativ cu sezoanele anterioare. Cum a fost această experienţă?

ASA BUTTERFIELD: Oh, a fost atât de fain. Ador serialul și oamenii cu care lucrez. Sincer să fiu, cel mai bun lucru la toată treaba asta a fost faptul că ne simțim ca într-o familie și că ne înțelegem cu toții. Niciunul dintre noi nu a putut lucra în perioada verii din cauza pandemiei de COVID, deci am fost bucuroși să ne reîntâlnim și ne-am simțit norocoși să lucrăm din nou împreună. După ce ne-am obișnuit cu procesul de a fi testați de COVID-19 de câteva ori pe săptămână, a purta măști și a ne spăla pe mâini, lucru devenit deja o rutină din cauza pandemiei, am intrat rapid în atmosfera obișnuită. A trebuit doar să rămânem vigilenți.

Unde începe povestea lui Otis în acest sezon?

BUTTERFIELD: După vacanța de vară, copiii din familia Moordale se întorc la școală. Viața lui Otis s-a schimbat, relația lui secretă cu Ruby a fost intensă în timpul vacanței, iar el și Maeve nu prea mai vorbesc. Otis a devenit mult mai sociabil, are mai multă exuberanță, fler și vitalitate. Mai nou, are o mustață care nu place nimănui, dar este foarte mândru de ea. Mustața a fost nostimă. Era falsă, trebuia sa mi-o lipească în fiecare dimineață și mă gâdila un pic la nas. Am o cutiuță cu o mustață nou-nouță pe raft, mă așteaptă.

Acum că nu mai este virgin, Otis are câteva scene intime în acest sezon. Ne poți spune câte ceva despre colaborarea cu coordonatorii pentru scenele intime din acest sezon?

BUTTERFIELD: În acest sezon am lucrat cel mai mult cu coordonatorii pentru scenele intime, deoarece, în primele două sezoane, progresul fizic al lui Otis s-a axat mai mult pe o redescoperire personală. Acum, el este într-o relație cu Ruby, interpretată de Mimi Keene. Mimi și cu mine am lucrat mult cu David Thackeray, unul dintre coordonatorii pentru scenele intime, care ne-a ajutat să ne simțim confortabil, în siguranță, susținuți și ascultați. Când a trebuit să filmăm scenele intime, nu ne-am simțit jenați și nu eram îngrijorați. Ne-am putut relaxa pe platou. Mimi și cu mine ne distrăm împreună. Ea interpretează rolul impecabil și captează atenția în orice scenă. Otis și Ruby sunt foarte diferiți, dar formează un cuplu neașteptat de simpatic din multe puncte de vedere. Dar, bineînțeles, e complicat.

Ce aduce nou acest sezon din SEX EDUCATION, care să-l diferențieze de celelalte două sezoane?

BUTTERFIELD: Sarcina lui Jean aduce în discuție subiecte legate de părinții aflați la o vârstă mai avansată și prejudecățile oamenilor față de femei și mame în general. Lily are o poveste frumoasă în acest sezon, pe subiecte care implică rușinea și bullying-ul. Avem și câteva personaje și subiecte noi pe care le vom prezenta publicului. Dua Saleh vine în completarea distribuției și consider că este benefic și important să avem un personaj cu o perspectivă non-binară în serial. Autenticitatea este o latură importantă a serialului, iar Dua conferă cu siguranță autenticitate rolului. La Moordale există o nouă directoare numită Hope și, în comparație cu dl Groff, este foarte diferită. Hope este interesantă pentru că este total opusă așteptărilor oamenilor, iar Jemima Kirk este o actriță fantastică. A fost amuzant să lucrez cu ea.

Și în acest sezon, Otis și Eric au niște scene simpatice și amuzante împreună, ca de obicei. Ai vreo scenă preferată în care ai jucat alături de Ncuti Gatwa?

BUTTERFIELD: Toate. Ncuti și cu mine ne distrăm la maximum împreună, iar asta se poate vedea și în personajele noastre și în relația dintre ele. Uneori inventăm cântece sau dansăm pe scări, lucruri pe care le facem complet neregizat, iar alteori avem mici interacțiuni în timpul scenelor. Magia apare atunci când suntem împreună, iar aceste momente au devenit preferatele mele din acest serial.

Ce speri că vor simți fanii la finalul acestui sezon?

BUTTERFIELD: E o întrebare dificilă. Sunt nerăbdător să văd reacția fanilor la finalului sezonului. Unii vor dori să afle mai multe pentru că vor exista multe semne de întrebare legate de ce va aduce viitorul. Sunt dornic să apară sezonul.

Foto: Netflix

Related Posts