Adriana Moscu ∙ February 11, 2020 ∙ 4 min read

Mai există dragoste fără emoticoane, messenger și social media? Sigur că da! Află câteva modalități prin care părinții și bunicii noștri își exprimau dragostea și care chiar funcționau.

De curând, o prietenă a surprins la mall un cuplu de adolescenți filmat cu emfază pentru a fi pus, fără doar și poate, pe rețelele de socializare, în timp ce băiatul îngenunchea cât se poate de romantic în fața fetei și se încheia la șiret. Sigur, ei și toată lumea din jur s-au amuzat copios, dar gesturile acestea “old fashioned” (nu de-a te închiea la șiret îngenuncheat în fața fetei, ci de-ai oferi un inel sau de-a o cere în căsătorie, ori de a-ți cere iertare) erau destul de des întâlnite cu doar câțiva ani în urmă. Dacă mai funcționează ele în epoca în care toate se mișcă fast-forward, inclusiv dragostea?  Te îndemnăm să le pui în practică pe cele propuse mai jos și să tragi singură concluzia. (Hint: noi pariem că da.) 🙂

Scrisori. De mână!

Am pierdut atât de mult antrenamentul scrisului de mână că, uneori, de-abia înțelegem ce am notat. Poate că orele de caligrafie obligatorii la școală sunt de mult apuse, dar o scrisoare de dragoste, eventual parfumată, nu se va demoda niciodată! Poți s-o pui la poștă sau să i-o înmânezi personal, la întâlnire. Și, da, poți face asta și dacă sunteți într-un cuplu cu vechime – va fi un gest cu atât mai apreciat.

Bilețele cu mesaje

Dacă o scrisoare ți se pare un lucru prea complicat de conceput, există întotdeauna varianta bilețelelor. Poți să scrii pe ele câteva cuvinte prin care să-ți exprimi iubirea sau un desen grăitor. Lasă-le în haină sau în bucătărie, sub cana de cafea aburindă.

Un buchet de flori

Dacă ești bărbat, nu subestima niciodată efectul florilor asupra unei femei. Este un gest simplu, deloc costisitor, dar care ar putea s-o bucure mai mult decât orice excursie extravagantă. Ia-le cu tine la întâlnire sau, dacă ești prea timid pentru asta, trimite-le prin curier. Bucuria va fi aceeași.

Felul de mâncare preferat

Aici, nu mai contează genul. Doar nu degeaba se spune că cei mai buni bucătari sunt bărbații. Surprinde-ți jumătatea gătindu-i felul preferat de mâncare, sau gătiți împreună. Va fi nu doar distractiv, dar va suda și relația.

O cină la restaurant

Dacă nu aveți nici timp, nici talent culinar, optați pentru o seară romantică în doi, la un restaurant. Nu trebuie să fie cel mai costisitor și nici cu 5 stele Michelin. O vinotecă, de exemplu, poate fi alegerea ideală. Sau o gelaterie. Yummy!

Dans, dans, dans, dans

Sau puteți petrece o noapte nebună pe ringul de dans. Amânați planurile de binging pentru weekendul următor, oricât de cozy ar fi canapeaua de-acasă. De când nu v-ați mai făcut de cap ca-n adolescență? E timpul s-o faceți, Sf. Valentin bate la ușă! Și dacă perspectiva de-a merge într-un club e prea zgomotoasă pentru voi, dați drumul pick-up-ului și dansați în sufragerie, “cheek to cheek”. Ce poate fi mai romantic?

O zi fără gadgeturi

Știm cu toții cât de dependenți am devenit de tehnologie, chiar și când trebuie să ne declarăm dragostea. Totuși, deși device-urile moderne ne creează iluzia că ne apropie mai mult ca oricând, șansele sunt ca efectul să fie exact invers. Renunțați o zi sau un weekend întreg la telefoanele inteligente și reconectați-vă unul cu altul.

Poet de ocazie

Pe vremuri, îndrăgostiții își dedicau poezii frecvent. Acum, gestul a devenit demodat pentru mulți dintre noi. Nouă însă ni se pare cât se poate de cool. Și nu trebuie să te pricepi la rime pentru asta, poeziile în versuri albe sunt la fel de apreciate.

O seară la teatru

Sau la operă. Sau la balet. OK, dacă e prea mult pentru voi, sala de cinema e o variantă la fel de potrivită. Alegeți un film de dragoste și așezați-vă în ultimul rând, așa cum făceați în adolescență. De-aici încolo, imaginația e limita.

O plimbare în parc

Nu știu alții cum sunt, dar eu sunt dependentă de plimbările lungi prin parc, de mână cu jumătatea mea, indiferent de anotimp. E terapeutic din atâtea puncte de vedere! Nu doar că mișcarea e întotdeauna binevenită, dar ne ajută să ne redescoperim de fiecare dată, să purtăm conversații lungi și să privim mereu în aceeași direcție.

Tu ce modalități de distracție în cuplu aplici cu succes, departe de telefon și social media?

Foto: Foter.com

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…