Special Guest ∙ July 15, 2016 ∙ 3 min read

casaplaja 1

Vara e în toi și sunt sigură că ai avut deja măcar un gând de a-ți împacheta viața pentru trei luni de zile și de a te muta undeva pe malul mării. Fie că deții sau doar visezi să ai o casă pe plajă, trebuie să știi că nisipul și briza mării nu sunt de ajuns pentru a te bucura de farmecul și confortul unei asemenea locuințe.

Primul lucru la care trebuie să te gândești este cum să găsești cele mai bune soluții să… bring the outdoors in! Lasă-te inspirat de frumusețea naturii și folosește materiale precum lemnul sau piatra și accesorii outdoor cum ar fi hamacele sau leagănele, pentru a te bucura permanent de senzația de vară. Asigură-ți confortul cu ajutorul pernelor și a țesăturilor lejere, alese în aceeași temă. Cea mai potrivită alegere în ceea ce privește țesăturile este inul.

casaplaja 2

Nu te feri să folosești culori intense. Deși, din principiu, decorul general va fi construit pe nuanțe neutre, accentele de culoare vor genera atmosfera estivală. Living-ul este camera în care te poți juca cel mai bine cu culorile vibrante. Combină albul și bejul cu nuanțe de albastru și accente roșii, stilul shabby chic, stilul rustic și accesorii decorative ce fac trimitere la mare, pentru a obține o amenajare în stil marinăresc.

Înlocuiește fotoliul clasic cu un balansoar pentru a te bucura de atmosfera de vacanța pe durata întregului an. Completează decorul cu o masă din butuci de lemn, cufere din nuiele și un covor împletit în stil tradițional care să păstreze combinația cromatică: alb – albastru – roșu. Lasă lumina să-ți invadeze camerele! Alege perdele cu ochiuri mari, de tip plasă, care sugerează forma năvodului sau storuri cu dungi marinărești.

casaplaja 3

Pentru decorul pereților, alege tablouri cu peisaje marine și rame decorate cu scoici, plăci de surf sau pălării pescărești reinventate. Forma lor va sparge liniile drepte ale camerei și va oferi un aer sporty și boem încăperii. Un alt element care va prelua focusul în cameră și va sugera tema nauticii ar putea fi macheta la dimensiuni mari a unui vapor sau velier.

Pentru camera de dormit, alege un pat cu baldachin. Nu numai că te va duce cu gândul la briza ușoară a mării, dar va da și un aer sofisticat camerei. Accesorizează patul, canapelele și fotoliile cu perne albastre și albe cu motive marinărești.

În final, vei fi de acord cu mine că decorarea casei de pe plajă este mult mai ușoară decât a unei case din oraș. E de ajuns să stai într-o după-amiază pe plajă, să privești liniștit marea și să cauți inspirație. Secretul unei amenajări reușite stă în modul în care vei mixa culorile și texturile astfel încât interiorul casei să fie complementar cu exteriorul acesteia.

casaplaja 4

Text: Diana Calfa, foto: www.pinterest.com

Related Posts

Eva Longoria va interpreta rolul principal într-un nou serial

Eva Longoria revine într-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat Land of Women, inspirat de romanul best-seller…

5 trucuri de care ar trebui să ținem seama pentru a fi în formă

Slăbește în mod sănătos, fără dietă, urmând câteva sfaturi recomandate de specialiștii din domeniu. Pe lângă mișcare în…

All White Party – A List Magazine, magie albă!

Revenim cu noi imagini de la cea de-a doua petrecere organizată de A List Magazine la Cluj-Napoca, în…

E scris în stele, zodia A List înseamnă distracție!

V-am mai spus și se poate observa și cu ochiul liber că ne place să ne distrăm alături…

Naomi Osaka promovează noua colecție de genți Louis Vuitton

Casa de modă de lux prezintă o nouă colecție de genți Twist pentru această vară, având-o ca ambasador…

Concursul Miss Universe își schimbă regulile și devine mai permisiv

Pentru prima dată în istoria sa de 70 de ani, competiția Miss Universe își schimbă regulile și devine…

5 motive pentru care abia așteptăm să-l vedem pe Paolo Nutini la festivalul Fall in Love

Aflat la cea de-a doua ediție, festivalul Fall in Love îl aduce în premieră pe Paolo Nutini în…

Jane Fonda lansează o colecție de haine sport și își împărtășește filosofia de viață la 84 de ani

La 84 de ani, Jane Fonda nu dă semne că ar vrea să se retragă din lumina reflectoarelor…

Serena Williams se retrage din tenis. Ce planuri are campioana

După o carieră sportivă impresionantă de 25 de ani, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare de…

Tot ce trebuie să știi înainte să ajungi la Summer Well 2022

Mai sunt doar câteva zile până la Summer Well. La doar 30 de minute distanță de București, peste…