Adriana Moscu ∙ January 13, 2020 ∙ 2 min read

Jurnalista Cristina Țopescu, fiica celebrului comentator sportiv Cristian Țopescu, a fost găsită decedată în locuința ei de către autorități, în urma semnalului de alarmă al unei vecine.

O veste tulburătoare a umbrit seara de 12 ianuarie: omul de televiziune Cristina Țopescu nu mai este printre noi. Firul evenimentelor a început să iasă la iveală în ultimele ore de la aflarea tristei vești. Îngrijorată că nu a mai văzut-o de trei săptămâni, o vecină a sunat la Poliție, iar la scurt timp, în casa prezentatoarei a ajuns un echipaj al Serviciului de Ambulanță. Din păcate, aceasta a fost găsită fără suflare. Primele informații arată o moarte naturală, surevenită în somn.

Cine a fost Cristina Țopescu?

În ultimii ani, Cristina Țopescu dispăruse de pe ecranele TV, fiind gazda unei emisiuni online, pe Canal 33 – Interviuri (Ne)convenționale. A recunoscut în repetate rânduri că nu se mai regăsește în grila de programe TV și i-a mărturisit la un moment dat Sandei Nicola, pe care o invitase în emisiunea ei, că și-ar dori să-și facă curaj să scrie o carte.

Cristina Țopescu iubea animalele și lupta activ pentru drepturile lor. De altfel, după spusele apropiaților, în ultimele clipe de viață, Cristina Țopescu a fost înconjurată de câinii ei.

Vedeta TV s-a născut în 1960, la Oradea, iar în vară, pe 4 iulie, urma să împlinească 60 de ani. De altfel, în 2018, a participat alături de alte nume cunoscute din showbiz, la evenimentul Cina Zodiilor, dedicat nativilor din Rac și găzduit de prezentatoarea Neti Sandu. A făcut cunoștință cu televiziunea încă din copilărie, prin intermediul tatălui său, Cristian Țopescu – în anii ’70 a apărut în emisiuni dedicate copiilor. Absolventă a Facultății de Limbi Străine din București, secția engleză-italiană, Cristina Țopescu a prezentat în anii ’90, imediat după Revoluție, un magazin duminical, la TVR 1. Și-a continuat cariera ca prezentatoare a principalului jurnal de știri de la Prima TV, Focus, unde modera și emisiunea Verde-n față, cu subiecte din societate. A lucrat și la Antena 3 și, pentru scurtă vreme, s-a înscris în politică.

Deși singură în ultima perioadă, Cristina Țopescu s-a aflat în lumina reflectoarelor și în ceea ce privește viața privată – ea a format pentru o perioadă de timp un cuplu cu actorul și cântărețul Ștefan Bănică Jr.

Un amănunt mai puțin cunoscut este că jurnalista a avut o tentativă de a părăsi țara în 1989, însă a eșuat. Întregul demers s-a soldat cu trei luni de închisoare, fiind eliberată pe 19 decembrie, în același an.

Cristina Țopescu a fost prezentă în urmă cu doi ani, la evenimentul A List Magazine- Cina zodiilor. Vezi video de la eveniment mai jos!

Related Posts

Taylor Swift și-a lansat un nou album- The Tortured Poets Department

Taylor Swift (34 de ani) nu ia nicio pauză și lansează cel de-al 11-lea ei album de studio,…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…