A List Magazine ∙ July 5, 2022 ∙ 3 min read

Coroanele și fațetele dentare sunt cele mai rezistente restaurări protetice, iar în ziua de astăzi tratamentul acestora este mult mai simplu atât pentru echipa medicală, cât și pentru pacienți. Coroanele și fațetele reprezină soluția potrivită pentru toate persoanele care își doresc să facă o schimbare în viața lor, prin intermediul unui zâmbet fără imperfecțiuni. Tratamentul cu coroane și fațete dentare corectează atât probleme de ordin estetic, precum fisuri, ciobiri ori fracturi, cât și pe cele de ordin funcțional, cum ar fi ușoare malpoziții sau o mușcătură incorectă a dinților din față. De asemenea, fațetele dentare se recomandă și în cazul în care dinții sunt decolorați sau îngălbeniți, din cauza consumului de alimente sau lichide pigmentate. Totodată, dacă la nivelul dinților din față există o mică strungăreață, este bine să știm că tratamentul cu fațete dentare ne poate scăpa de acel spațiu inestetic.Tehnologia digitală din zilele noastre ne ajută să obținem coroanele și fațetele dentare chiar și într-o singură zi.

,,Există un lanț clinico-tehnic în care medicii specialiști folosesc diferite device-uri, fac fotografii digitale profesionale și iau amprenta optică cu scanner intraoral. Toate informațiile obținute le încarcă în diferite soft-uri specializate care pot să simuleze viitorul zâmbet perfect. În plus, i se poate arăta pe loc pacientului cum va arăta forma și dimensiunea dinților cu fațete dentare. Ulterior, medicul specialist în protetică dentară salvează întregul proiect într-un fișier care se printează, obținând, astfel, un model 3D pe baza căruia se face o simulare directă în cavitatea orală a pacientului”, explică Dr. Bogdan Oprea, medic primar stomatologie generală, doctor în Științe Medicale și trainer CEREC certificat I.S.C.D, Sibiu.

Tratamentul cu coroane și fațete dentare este personalizat, iar pentru a beneficia de o dantură perfectă este necesar să mergem să discutăm cu un medic specialist în protetică dentară. Dacă optăm pentru aplicarea fațetelor dentare, este esențial să știm că dacă există plombe prea mari pe dinții din față, acestea nu vor fi indicate; în schimb, în acest caz, sunt ideale coroanele dentare. De asemenea, dacă ne dorim un tratament cu fațete dentare și avem anumite probleme dentare, precum înghesuiri ori spațieri foarte mari între dinți, este important să știm că mai întâi se va purta un aparat dentar și mai apoi se vor aplica fațetele dentare.

Șlefuirea și cimentarea dintelui în vederea tratamentului cu coroane sau fațete dentare se face doar sub microscop, pentru un control foarte bun.

Printre avantajele coroanelor dentare, putem enumera forma și culoarea asemănătoare dinților naturali și redobândirea eficienței masticatorii. Un avantaj major al fațetelor dentare este că spre deosebire de dinții naturali, acestea nu se pătează dacă vom consuma alimente sau băuturi colorate, precum fructe de pădure, sfecla roșie, vin roșu etc.

Întreținerea coroanelor și fațetelor dentare este simplă. Acestea se îngrijesc la fel ca dinții naturali și nu prezintă un risc major atunci când sunt aplicate pe dinte. Un periaj dentar de două ori pe zi și utilizarea aței dentare și a apei de gură sunt ideale pentru păstrarea acestora curate. Vizitele regulate sunt absolut necesare atunci când optăm pentru un astfel de tratament și trebuie respectate la fiecare 6 luni. Atunci când mergem la un control periodic, medicul stomatolog ne va curăța dantura cu ajutorul unei igienizări profesionale și va verifica dacă totul este în regulă atât cu dinții naturali, cât și cu fațetele dentare sau coroanele.

Related Posts

5 motive pentru care abia așteptăm să-l vedem pe Paolo Nutini la festivalul Fall in Love

Aflat la cea de-a doua ediție, festivalul Fall in Love îl aduce în premieră pe Paolo Nutini în…

Jane Fonda lansează o colecție de haine sport și își împărtășește filosofia de viață la 84 de ani

La 84 de ani, Jane Fonda nu dă semne că ar vrea să se retragă din lumina reflectoarelor…

Serena Williams se retrage din tenis. Ce planuri are campioana

După o carieră sportivă impresionantă de 25 de ani, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare de…

Tot ce trebuie să știi înainte să ajungi la Summer Well 2022

Mai sunt doar câteva zile până la Summer Well. La doar 30 de minute distanță de București, peste…

Nunta între vedete: Rita Ora s-a căsătorit cu un regizor laureat cu Oscar

Cântăreața de origine kosovară Rita Ora (31 de ani) s-a căsătorit cu logodnicul ei, regizorul de origine neo-zeelandeză…

3 trucuri de beauty de la vedete

Ne cuceresc cu fiecare apariție și ne inspiră cu alegerile lor. Jennifer Lopez, Jessica Alba și Kim Kardashian…

Olivia Newton-John a murit la vârsta de 73 de ani

Olivia Newton-John, cântăreața și actrița de origine australiană, cunoscută mai ales datorită filmului Grease (1978), în care a…

Andra Gogan a strălucit pe covorul roșu la premiera serialului High School Musical, de la Los Angeles

Andra Gogan (24 de ani) și fratele ei, Răzvan, au fost prezenți de curând pe covorul roșu la…

Penelope Cruz, schimbare de look, pentru rolul soției fondatorului Ferrari

Vești bune pentru fanii actriței! Penelope Cruz, acum în vârstă de 48 de ani, apare din nou în…

Care sunt cele 12 celebrități care intră în jungla – ”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV)

”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV) este show-ul de televiziune care supune celebritățile la provocări extreme și…