A List Magazine ∙ April 29, 2020 ∙ 2 min read

Mai mulți oameni de știință consideră că pandemia de coronavirus este probabil să fie urmată de focare de boli și mai mortale și distructive, cu excepția cazului în care cauza lor, distrugerea habitatelor, ar fi oprită, informează The Guardian.

Profesorii Josef Settele, Sandra Diaz și Eduardo Brondizio au condus cel mai cuprinzător studiu de sănătate la nivel global efectuat vreodată, iar rezultatele acestuia au fost publicate pe în 2019 de platforma interguvernamentală Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES). Concluzia a fost că societatea societatea umană este în pericol din cauza declinului accelerat al sistemelor naturale de susținere a vieții pe Pământ.

Într-un articol publicat de curând, alături de dr. Peter Daszak, care pregătește următoarea evaluare IPBES, aceștia au scris: „defrișările agresive, extinderea necontrolată a agriculturii, agricultura intensivă, dezvoltarea minieră și a infrastructurii, precum și exploatarea speciilor sălbatice au creat o furtună perfectă pentru răspândirea bolilor”.

Aceste activități provoacă pandemii prin aducerea mai multor persoane în contact și în conflict cu animalele sălbatice, de la care provin 70% din bolile umane emergente, au spus ei. În combinație cu urbanizarea și creșterea explozivă a călătoriilor aeriene globale, acest lucru a permis unui virus inofensiv din liliecii asiatici să aducă „suferințe umane nespuse și să oprească economiile și societățile din întreaga lume. Aceasta este mâna umană în apariția pandemiei. Cu toate acestea, [Covid-19] poate fi doar începutul. ”

Pandemiile viitoare vor avea loc mai des, se vor răspândi mai rapid, vor avea un impact economic mai mare și vor ucide mai multe persoane dacă nu suntem extrem de atenți la impactul posibile ale alegerilor pe care le facem astăzi”, au spus oamenii de știință.

Citește mai mult aici!

Related Posts

Melania Trump anunță publicarea cărții ei de memorii

Cartea de memorii, intitulată simplu ”Melania”, va conține detalii personale din viața autoarei, dar și fotografii de familie,…

Prelude to the Olympics- O pleiadă de vedete la petrecerea de dinaintea începerii JO2024 de la Paris

O mulțime de vedete de primă mână au fost invitate la petrecerea de avanpremieră a Jocurilor Olimpice de…

Ia-ți bilet la evenimentul de parenting al anului! Prima ediție a ParentED Fest aduce în premieră la București experți recunoscuți la nivel global

Ia-ți bilet la evenimentul de parenting al anului! Prima ediție a ParentED Fest aduce în premieră la București…

Smiley lansează „Cum te văd eu”, o declarație de adorație pentru femei, în numele bărbaților care le iubesc

Smiley lansează, în plin val de cosmetizare a realității pe rețelele de socializare, „Cum te văd eu”, o…

Rulouri de vinete cu nucă. Rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Aceste rulouri de vinete cu nucă vin ca răspuns la vara încinsă pe care o avem anul acesta….

Vezi ce cameră de hotel a cerut Lenny Kravitz pentru concertul de la UNTOLD

Lenny Kravitz, legendarul rocker cunoscut pentru hiturile atemporale și fizicul său impecabil, este de mult timp un susținător…

Ce ținute au purtat vedetele la Gala Verii Saint-Tropez

Pornind de la succesul galelor de vară anterioare, ce au avut loc în Sardinia și Capri, Gala One…

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și multe alte personalități, vine la DISNEY+

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și mute alte personalități, vine la DISNEY+ Disney+ anunță premiera…

Laura Lăzărescu, CEO la ECHO School: «Am înțeles, în sfârșit, ce înseamnă sintagma „the sky is the limit”»

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Noua teorie a emoțiilor: Emoțiile sunt create, nu declanșate

Ce ne arată noua știință despre cum iau naștere emoțiile? Ne spune psihologul și psihoterapeutul relațional Gáspár György….