A List Magazine ∙ April 29, 2020 ∙ 2 min read

Mai mulți oameni de știință consideră că pandemia de coronavirus este probabil să fie urmată de focare de boli și mai mortale și distructive, cu excepția cazului în care cauza lor, distrugerea habitatelor, ar fi oprită, informează The Guardian.

Profesorii Josef Settele, Sandra Diaz și Eduardo Brondizio au condus cel mai cuprinzător studiu de sănătate la nivel global efectuat vreodată, iar rezultatele acestuia au fost publicate pe în 2019 de platforma interguvernamentală Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES). Concluzia a fost că societatea societatea umană este în pericol din cauza declinului accelerat al sistemelor naturale de susținere a vieții pe Pământ.

Într-un articol publicat de curând, alături de dr. Peter Daszak, care pregătește următoarea evaluare IPBES, aceștia au scris: „defrișările agresive, extinderea necontrolată a agriculturii, agricultura intensivă, dezvoltarea minieră și a infrastructurii, precum și exploatarea speciilor sălbatice au creat o furtună perfectă pentru răspândirea bolilor”.

Aceste activități provoacă pandemii prin aducerea mai multor persoane în contact și în conflict cu animalele sălbatice, de la care provin 70% din bolile umane emergente, au spus ei. În combinație cu urbanizarea și creșterea explozivă a călătoriilor aeriene globale, acest lucru a permis unui virus inofensiv din liliecii asiatici să aducă „suferințe umane nespuse și să oprească economiile și societățile din întreaga lume. Aceasta este mâna umană în apariția pandemiei. Cu toate acestea, [Covid-19] poate fi doar începutul. ”

Pandemiile viitoare vor avea loc mai des, se vor răspândi mai rapid, vor avea un impact economic mai mare și vor ucide mai multe persoane dacă nu suntem extrem de atenți la impactul posibile ale alegerilor pe care le facem astăzi”, au spus oamenii de știință.

Citește mai mult aici!

Related Posts

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…

Kate Moss are o relație nepotul lui Bob Marley

La 50 de ani, Kate Moss își trăiește viața din plin. Supermodelul a împlinit în luna ianuarie 50…