A List Magazine ∙ April 29, 2020 ∙ 2 min read

Mai mulți oameni de știință consideră că pandemia de coronavirus este probabil să fie urmată de focare de boli și mai mortale și distructive, cu excepția cazului în care cauza lor, distrugerea habitatelor, ar fi oprită, informează The Guardian.

Profesorii Josef Settele, Sandra Diaz și Eduardo Brondizio au condus cel mai cuprinzător studiu de sănătate la nivel global efectuat vreodată, iar rezultatele acestuia au fost publicate pe în 2019 de platforma interguvernamentală Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES). Concluzia a fost că societatea societatea umană este în pericol din cauza declinului accelerat al sistemelor naturale de susținere a vieții pe Pământ.

Într-un articol publicat de curând, alături de dr. Peter Daszak, care pregătește următoarea evaluare IPBES, aceștia au scris: „defrișările agresive, extinderea necontrolată a agriculturii, agricultura intensivă, dezvoltarea minieră și a infrastructurii, precum și exploatarea speciilor sălbatice au creat o furtună perfectă pentru răspândirea bolilor”.

Aceste activități provoacă pandemii prin aducerea mai multor persoane în contact și în conflict cu animalele sălbatice, de la care provin 70% din bolile umane emergente, au spus ei. În combinație cu urbanizarea și creșterea explozivă a călătoriilor aeriene globale, acest lucru a permis unui virus inofensiv din liliecii asiatici să aducă „suferințe umane nespuse și să oprească economiile și societățile din întreaga lume. Aceasta este mâna umană în apariția pandemiei. Cu toate acestea, [Covid-19] poate fi doar începutul. ”

Pandemiile viitoare vor avea loc mai des, se vor răspândi mai rapid, vor avea un impact economic mai mare și vor ucide mai multe persoane dacă nu suntem extrem de atenți la impactul posibile ale alegerilor pe care le facem astăzi”, au spus oamenii de știință.

Citește mai mult aici!

Related Posts

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…