A List Magazine ∙ April 6, 2020 ∙ 13 min read

 

 

În fiecare săptămână, un număr tot mai mare de companii și asociații își unesc forțele și gândesc campanii prin care să ajute personalul medical din spitale sau donează sume importante și produse pentru a ajuta la ținerea în frâu a răspândirii noului coronavirus pe teritoriul României. Iată cine s-a alăturat acum luptei împotriva Covid-19.

Patru mari companii românești lansează platforma integrată „Donează pentru linia întâi”

Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG lansează platforma „Donează pentru linia întâi” pentru a ajuta medicii și personalul sanitar, precum și polițiștii, armata și jandarmii, care depun eforturi supraomenești în aceste zile în lupta pentru viață contra pandemiei COVID-19 și îi cheamă pe toți cei care au posibilitatea să li se alăture. Cumulat, cele patru companii au donat până acum 4 milioane de lei și s-au implicat în achiziții, distribuție și organizarea platformei de donații.

Până acum au fost contractate peste 40 de milioane de măști, mănuși, combinezoane și peste 2 milioane de măști FFP2. Produsele ajung săptămânal în țară cu avioane cargo charter, inclusiv cu avioane Tarom transformate în cargo.

Necesarul de produse este centralizat săptămânal de către Departamentul pentru Situații de Urgență în colaborare cu Ministerul Sănătății, iar pe baza acestui necesar se realizează distribuția către cei din linia întâi: Spitale, DSP, Ambulanță, SMURD, Armată, Poliție, Jandarmerie.

Donațiile se pot face online sau prin transfer bancar, toate detaliile sunt pe www.emag.ro/doneaza. Tot aici vor fi toate informațiile centralizate despre sumele donate, produsele și beneficiarii către care au fost distribuite, detalii despre produse, preț și cantitate. Obiectivul este să strângem donații lunare de 50 de milioane de lei.

 

Asociația Zi de Bine, fondată de Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, se alătură proiectului demarat de Auchan și Leroy Merlin pentru a susține eforturile de strângere de fonduri necesare în amenajarea unei prime unități de suport medical din București-Ilfov.

Recunoscută deja, grație inițiativei #ScutPentruSpitale prin intermediul căreia a adunat deja peste de 500.000 de euro în beneficiul a peste 30 de spitale din toată țara,  Asociația Zi de Bine se va alătura campaniei de fundraising inițiate de Auchan și Leroy Merlin pentru acest proiect, iar din sponsorizări și donații vor fi achiziționate echipamente, materiale și servicii necesare amenajării și funcționarii unității de suport medical din Bucureștii Noi.

L’Oréal România se alătură luptei pentru stoparea pandemiei COVID-19 și minimizarea impactului acesteia

L’Oréal România donează peste 42.000 de produse către spitalele de boli infecțioase din țară și peste 7,5 tone de gel pentru curățarea mâinilor pe bază de alcool către spitale, farmacii și rețelele alimentare. De asemenea, compania își exprimă sprijinul pentru IMM-urile din rețeaua sa de distribuție și furnizori. Măsurile luate în România fac parte dintr-un program amplu de solidaritate, implementat de L’Oréal Group la nivel european pentru a sprijini lupta împotriva COVID-19, alături de toți partenerii săi.

Măsurile luate de către L’Oréal România:

  • Sprijin pentru medicii din prima linie: întrucât personalul medical are nevoie de susținere și se confruntă cu condiții extreme de muncă, L’Oréal România a donat peste 42.000 de produse (creme de mâini, șampoane și geluri de duș) către zece spitale din toată țara, nouă dintre ele dedicate tratării bolilor infecțioase și unul dedicat găzduirii pacienților oncologici;
  • Sprijin față de personalul din domeniul sănătății, farmaciilor și distribuitorilor de alimente: fabricile L’Oréal au început deja să producă geluri hidroalcoolice pentru curățarea mâinilor sub brandurile La Roche Posay, Garnier și L’Oréal Paris. L’Oréal România va dona medicilor, farmaciștilor și personalului din retail 7,5 tone de gel hidroalcoolic pentru igienizarea mâinilor. Transportul va ajunge în România în următoarele săptămâni;
  • Sprijin pentru furnizorii noștri: în aceste momente L’Oréal România este alături de furnizorii săi cu business-uri de mici dimensiuni și îi susține pentru a face față provocărilor cu care se confruntă. Astfel, pe timpul stării de urgență, facturile acestora vor fi plătite imediat după primirea și procesarea lor, indiferent de data scadenței;
  • Sprijin pentru IMM-urile din rețeaua de distribuție: unele dintre cele mai afectate afaceri sunt saloanele și magazinele mici de produse cosmetice. Le vom permite amânarea plății facturilor curente până în momentul în care li se va permite redeschiderea afacerii.

50 de medici oferă gratuit consiliere pe platforma Medici pentru România. Este însă nevoie de mai mulți voluntari!

50 de medici s-au alăturat proiectului “Nu uităm de ceilalți”, inițiat de Medici pentru România. Specialiștii oferă săptămânal consiliere online gratuită pacienților cu boli cronice. Au fost realizate până acum 120 programări la consultații online, iar fondatorii proiectului declară că este în continuare nevoie de voluntari, pe diferite specializări, pentru a acoperi cererea din ce în ce mai mare.

În urmă cu o săptămână, Medici pentru România a lansat Campania “Nu uităm de ceilalți”, o inițiativă civică ce își propune să ajute pacienții cu boli cronice sau diverse simptome ușoare, fără legătură cu COVID-19, care au nevoie de suport medical și consultații într-o perioadă în care stau izolați la domiciliu.

“În momentul de față avem 50 de medici afiliați și 120 solicitări de consultații. Pentru ca această campanie să se desfășoare însă la nivelul la care ne dorim și pentru a putea ajuta în această perioadă cât mai mulți pacienți români, avem nevoie de și mai mulți medici voluntari.

Medicii care doresc să se alăture campaniei pot completa formularul online disponibil la adresa https://medicipentruromania.ro/afiliaza-te/ ”, declară Alexandru Costache, inițiatorul programului Medici pentru România.

Orange susţine comunitatea prin conectivitate şi echipamente pentru spitalele din prima linie

Zilele acestea, când fiecare gest contează, solidaritatea, responsabilitatea şi grija pentru comunitate sunt esenţiale. Încă de la început, acţiunile Orange s-au concentrat pe asigurarea continuităţii serviciilor, oferirea de conectivitate neîntreruptă clienţilor şi protejarea tuturor angajaţilor săi, fără de care furnizarea acestor servicii nu ar fi fost posibilă.

În egală măsură, eforturile companiei se îndreaptă către susţinerea comunităţii, pentru care sănătatea, educaţia şi conectivitatea sunt vitale.

Conectivitate neîntreruptă pentru cei din prima linie

Mai mult ca oricând, de conectivitate trebuie să beneficieze și cei care îşi riscă viaţa şi sănătatea în fiecare zi. Astfel, tot personalul medical cât şi cel auxiliar (asistente, infirmiere, etc), clienţi Orange, care îşi desfăşoară activitatea în spitalele publice din prima linie destinate tratării pacienţilor afectaţi de noul coronavirus vor beneficia gratuit de internet nelimitat pe o perioadă de două luni. Acest beneficiu se acordă tuturor solicitărilor primite până în data de 31 mai 2020, iar procedura de aplicare poate fi găsită pe pagina dedicată campaniei.

De asemenea, în parteneriat cu Samsung România, Orange direcţionează către 55 de spitale publice de pe întreg teritoriul României, 330 de pachete formate din telefoane Samsung Galaxy A51 şi SIM-uri cu resurse de voce şi internet nelimitat valabile pe o perioada de 6 luni. Prin intermediul acestora, personalul medical îşi va putea desfăşura mai eficient activitatea şi va putea comunica mai uşor cu pacienţii aflaţi la distanţă sau cu alte cadre medicale.

Orange România, alături de Fundaţia Orange, continuă să sprijine comunităţile şi societatea românească. Astfel, Fundația Orange se implică în lupta împotriva noului coronavirus prin alocarea sumei de 400.000 EUR către Crucea Roșie Română. Suma va fi folosită pentru dotarea secțiilor de ATI cu aparate de ventilație artificială pentru spitale publice din țară, precum şi pentru achiziționarea de echipamente de protecţie.

 

Donație de 10.000 de euro pentru Spitalul Județean Suceava, din partea fabricii de încălțăminte și marochinărie DENIS

Situația prin care trece Suceava în această perioadă este fără precedent. Durerea și drama sucevenilor sunt de fapt durerea și drama întregii țări. Așa cum anunțau pe canalele lor de socializare acum câteva zile, fabrica DENIS din Suceava ce produce pentru rețeaua de magazine Anna Cori au fost închise pe perioadă nedeterminată. O măsură necesară, etică și de siguranță.

În orașul Suceava, foarte afectat de COVID-19, unde peste 500 de angajați ai fabricii au fost nevoiți să își întrerupă activitatea este nevoie de un ajutor mare în această perioadă dificilă.

Fabrica DENIS și rețeaua de magazine Anna Cori donează 10.000 de euro Spitalului Județean Suceava. Suma va fi folosită în scopul achiziționării de materiale, atât de necesare în lupta împotriva COVID-19.

Fabrica DENIS și magazinele fizice Anna Cori rămân închise în această perioadă însă magazinul online www.annacori.com funcționează și respectă toate normele de siguranță pentru a livra coletele către clienți. Având în vedere această perioadă dificilă, Anna Cori oferă livrare gratuită și reduceri.

În plus, 15% din valoarea comenzilor efectuate online în perioada 1-30 aprilie va fi redirecționată Spitalului Județean Suceava.

 

Kaufland România sprijină eroii din prima linie în lupta cu COVID-19 și oferă alimentele necesare pentru mesele ce le vor fi distribuite zi de zi, timp de o lună, în cadrul inițiativei #Acum, lansată de restaurantul Kané – New Romanian Cuisine, devenit temporar bucătărie comunitară.

6.000 de meniuri vor fi preparate, timp de o lună, în cadrul inițiativei #Acum – pentru medicii și asistentele care lucrează neobosit în spitalele din București, precum și pentru persoanele vârstnice rămase fără ajutor.

Colaborarea este posibilă prin crearea unui mecanism unic ce a presupus reorganizarea fluxurilor interne ale restaurantelor (care și-au suspendat temporar activitatea) și care vine în beneficiul celor care au nevoie de sprijin în această perioadă.

Livrările se realizează către cadrele medicale din:

–          Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta

–          Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș

–          Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu

–          și Spitalul Clinic de Urgență Floreasca

Livrările către persoanele vârstnice din București, rămase fără sprijin în această perioadă dificilă, se realizează de către voluntari de la Asociația Studenților în Construcții.

 

Salvează-i pe salvatori: o campanie de strângere de fonduri pentru cumpărarea de echipamente pentru medici, asistenți și infirmieri

Pe timp de pandemie, personalul medical și spitalele României sunt în prima linie de luptă, riscându-și viața în fiecare minut. Ei au nevoie de resurse pentru a combate efectele noului tip de Coronavirus: echipamente medicale, echipamente de protecție, substanțe dezinfectante medicale, teste pentru diagnostic. Este crucial ca în aceste momente să îi păstrăm sănătoși pe medici, pe asistenții medicali, pe infirmieri, pe laboranți și pe cei care lucrează pe ambulanțe.

Tocmai de aceea, cluburile Rotary din București, care fac parte din Districtul 2241 România și Republica Moldova, au inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru a fi alături de cei care ne salvează.

”Salvează-i pe salvatori!” este o inițiativă complexă, cu strângere de fonduri în rândul colegilor din Rotary, dar și în rândul membrilor comunității, preocupați de înlăturarea rapidă a pericolului. Prin contribuțiile strânse se vor achiziționa măști, viziere, ochelari, mănuși, combinezoane și halate, botoși, teste rapide și substanțe dezinfectante, ventilatoare mecanice și consumabile.

Efortul Cluburilor Rotary bucureştene în Campania “Salvează-i pe Salvatori!” însumează azi aparatură, materiale şi bani în valoare de aproape 150.000 de euro (697,585 lei, adică 144, 728 euro pe 2 aprilie ora 14), care au fost direcționate până acum către spitale din București: Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul de Urgență București. şi în ţară: Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov și Spitalul de Urgenţă Petroşani.

Leroy Merlin și Auchan Retail România, cu suportul Guvernului României, coordonează realizarea unui proiect multi-partener, deschis, în slujba sistemului medical

În contextul epidemiei de coronavirus din România, companiile Auchan și Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice. Astfel, o clădire aparținând Leroy Merlin, situată pe centura Capitalei – zona Mogoșoaia, va fi transformată într-un centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu coronavirus, iar cazurile mai grave vor fi transferate către alte unități spitalicești. Suprafața alocată, de 7.500 m2, este echipată cu toate utilitățile de bază (apă, energie, canalizare, etc.) și va fi fi amenajată, grație eforturilor tuturor celor care se alătură proiectului, într-o unitate pre-spitalicească.

După finalizarea echipării, clădirea va fi predată autorităților medicale decise de Guvernul României, pentru a fi operată de către cadre medicale profesioniste.

Dezinfectanți vegetali, donație pentru Spitalul Marie Curie din București

Netland Computers România și Asociația ”Inima Copiilor” au pus bazele unei noi și frumoase prietenii. Beneficiarul? Secția de terapie intensivă nou-născuți de la spitalul Marie Curie din București, care a primit de curând o importantă donație de materiale pentru igienă și dezinfecție. Dispensere pentru săpun și dezinfectanți, produse pentru igiena mâinilor si a tegumentelor, sunt doar câteva dintre bunurile oferite spitalului, personalului medical, cât și părinților, de către  Netland Computers Romania si Asociația Inima Copiilor.

Secția de terapie intensivă nou-născuți dispune acum de un sistem modern de dezinfectare a mâinilor. Cu această ocazie, dezinfectanții pe bază de alcool izopropilic au fost înlocuiți cu cei pe bază de etanol, de proveniență vegetală. Aceștia au avantajul sustenabilității, fiind prietenoși cu mediul, deoarece sunt fabricați cu materii prime naturale. În plus, prin PH-ul lor neutru, au un grad ridicat de confort și compatibilitate superioară cu pielea și tegumentele, inclusiv pentru cei cu sensibilitate crescută. Un alt avantaj îl constituie trecerea de la sistemul de dozare manual, empiric, utilizând flacoane deschise, la unul controlat, electronic. Cantitățile eliberate din flacoanele sigilate sunt acum calculate pentru maxim de eficiență în consum.

Spitalul Marie Curie, cel mai modern spital din România

Secția de terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie are o capacitate de 27 de paturi. Aceasta este o replica a secției omoloage din Spitalul Universitar Iowa, Statele Unite.

Cu un concept complet nou în îngrijirea nou-născuților, secția de terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie a contribuit la scăderea mortalității infantile de la un procent de 70-80% în anii ’90 la 13-15%. Internările se fac acum într-o formulă modernă, prin intermediul site-ului https://www.e-neonat.ro/ și sunt accesibile tuturor pacienților.

 

Related Posts

Beyonce, duet cu Miley Cyrus și cu Dolly Parton pe noul ei album, Cowboy Carter

Beyonce și-a lansat mult așteptatul album country, primul din cariera ei muzicală, intitulat Cowboy Carter. Beyonce vine cu…

Simion Bogdan-Mihai și Lăutarii de Mătase vor concerta pentru prima dată la Jubile

Simion Bogdan- Mihai este doctor în Litere, dar pasiunea pentru folclor l-a transformat într-unul dintre cei mai buni…

5 lucruri pe care nu le știai despre Lady Gaga

Lady Gaga împlinește pe 28 martie 38 de ani, ocazie cu care trecem în revistă câteva lucruri mai…

5 nuvele care să-ți retrezească cheful de citit

Iată câteva sugestii de lectură, câteva nuvele care să-ți reamintească de ce îți place să citești și de…

Hugh Grant schimbă actoria cu politica?

Într-un interviu acordat Entertainment Weekly,  actorul britanic Hugh Grant a recunoscut că s-a gândit să se implice într-o…

Diana Ross, la 80 de ani

Legendara cântăreață Diana Ross a împlinit pe 26 martie venerabila vârstă de 80 de ani, iar fiica ei,…

4 trucuri să renunțăm la dulce

Gustul zahărului ne face corpul să elibereze endorfine, oferindu-ne o senzație de calm și de relaxare. Adevărata problemă…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu ceea ce este nou în zona de beauty, fashion…

Lucien Laviscount, vedeta din Emily in Paris, centaur în videoclipul Shakirei

Lucien Laviscount, interpretul personajului lui Alfie, din serialul Emily in Paris, este protagonistul celui mai nou videoclip lansat…

Scarlett Johansson ar putea fi noua vedetă din Jurassic World

Scarlett Johansson (39 de ani) ar fi vedeta care preia rolul principal din noua producție a seriei Jurassic…