Bianca Sterie ∙ March 15, 2017 ∙ 3 min read

Am mai spus-o și o voi repeta ori de câte ori voi avea ocazia: Londra este, pentru mine, cel mai frumos oraș din lume! Dincolo de Londra și de marile orașe însă, Regatul Unit se poate lăuda cu nenumărate locuri pitorești, care arată incredibil de bine. Iar dacă plănuiești o vacanță în această țară în următoarea perioadă, merită să incluzi pe lista de must see și…

Weymouth

Situat în partea de sud a Angliei, pe malul apei, Weymouth atrage în fiecare an o mulțime de turiști care vin aici pentru arhitectura georgiană a orășelului, dar și pentru peisajele naturale spectaculoase! Printre obiectivele pe care nu trebuie să le ratezi se numără Fortul Nothe, ruinele Castelului Sandsfoot, situat în vârful unor stânci, și plaja Chesil, cea care l-a inspirat pe Ian McEwan să scrie romanul Pe plaja Chesil.

Ballintoy

Probabil că nu ai auzit până acum de acest orășel aflat pe Coasta Antrim a Irlandei de Nord, însă îți voi da cele mai bune trei motive pentru a-l trece pe listă: este un loc liniștit, perfect pentru reîncărcarea bateriilor, priveliștea îți taie răsuflarea și, cel mai important, echipa Game of Thrones a filmat aici scenele de la Insulele de Fier (conduse de Casa Greyjoy) din al doilea sezon al serialului.

Bakewell

Bakewell este un orășel englez situat pe malul râului Wye, la scurtă distanță de Sheffield, renumit pentru desertul său emblematic: tarta Bakewell (un foietaj cu dulceață). Iar după ce te vei sătura de bunătățile tradiționale de aici, îți propun să dai o fugă și la Biserica All Saints, care a fost fondată în 920 și care este în continuare foarte bine conservată.

Crail

Scoția ascunde nenumărate orășele ce par desprinse din povești, iar Crail nu face excepție! Peste acest sătuc istoric, care datează încă din secolul VIII, timpul nu pare să fi trecut deloc: pescarii de aici încă se trezesc dis de dimineață pentru a merge la lucru și se întorc seara acasă, pe străduțele pietruite ce par desprinse dintr-o poveste veche.

Bibury

Dacă visezi la o vacanță rurală autentică în Marea Britanie, nu există zonă mai bună decât spectaculosul Cotswolds, pe care în mod sigur l-ai descoperit în filme și seriale ca Tess of the D’Ubervilles, Harry Potter, The Other Boleyn Girl, Stardust, Bridget Jones’s Diary și lista poate continua. Iar pitorescul Bibury este de departe cel mai frumos orășel al acestei regiuni, un loc magic, de care nu ai cum să nu te îndrăgostești!

Whitby

Un oraș-port situat în comitatul Yorkshire, Whitby este locul în care vei descoperi cele mai frumoase tradiții britanice. În plus, de acest oraș este legat și numele scriitorului Bram Stoker, despre care se spune că ar fi fost inspirat să scrie anumite părți din celebrul roman Dracula, după ce a vizitat Whitby în 1890.

Clovelly

Acest sat de pescari din sud-vestul Angliei este alegerea excelentă în cazul în care cauți un loc liniștit, numai bun pentru a-ți aduna gândurile și a te regăsi. Plimbă-te printre căsuțele dispuse în trepte, vizitează portul și încheie-ți ziua la o terasă sau un han de pe malul apei, degustând specialitățile locului.

Chester

Povestea acestui oraș începe odată cu Împăratul Vespasian, care, în anul 79, a fondat pe teritoriul pe care se află acum Chester un fort roman numit Deva Victrix. Influența diferitelor culturi (de la romani la normanzi) este vizibilă la fiecare pas, așa că, odată ce ajungi aici, pregătește-te pentru o veritabilă lecție de istorie.

Foto: pixabay.com

Related Posts

Eva Longoria va interpreta rolul principal într-un nou serial

Eva Longoria revine într-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat Land of Women, inspirat de romanul best-seller…

5 trucuri de care ar trebui să ținem seama pentru a fi în formă

Slăbește în mod sănătos, fără dietă, urmând câteva sfaturi recomandate de specialiștii din domeniu. Pe lângă mișcare în…

All White Party – A List Magazine, magie albă!

Revenim cu noi imagini de la cea de-a doua petrecere organizată de A List Magazine la Cluj-Napoca, în…

E scris în stele, zodia A List înseamnă distracție!

V-am mai spus și se poate observa și cu ochiul liber că ne place să ne distrăm alături…

Naomi Osaka promovează noua colecție de genți Louis Vuitton

Casa de modă de lux prezintă o nouă colecție de genți Twist pentru această vară, având-o ca ambasador…

Concursul Miss Universe își schimbă regulile și devine mai permisiv

Pentru prima dată în istoria sa de 70 de ani, competiția Miss Universe își schimbă regulile și devine…

5 motive pentru care abia așteptăm să-l vedem pe Paolo Nutini la festivalul Fall in Love

Aflat la cea de-a doua ediție, festivalul Fall in Love îl aduce în premieră pe Paolo Nutini în…

Jane Fonda lansează o colecție de haine sport și își împărtășește filosofia de viață la 84 de ani

La 84 de ani, Jane Fonda nu dă semne că ar vrea să se retragă din lumina reflectoarelor…

Serena Williams se retrage din tenis. Ce planuri are campioana

După o carieră sportivă impresionantă de 25 de ani, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare de…

Tot ce trebuie să știi înainte să ajungi la Summer Well 2022

Mai sunt doar câteva zile până la Summer Well. La doar 30 de minute distanță de București, peste…