A List Magazine ∙ June 27, 2022 ∙ 3 min read

Andreea Esca este din nou pregătită să îți spună o poveste. De data aceasta, o poveste reală despre o afacere ca a ta, despre un vis care ar putea fi și al tău. Despre oameni care  ̶  așa cum ai putea să o faci și tu, și fiecare dintre noi  ̶  au îndrăznit să își urmeze „chemarea” și au avut succes, poate contrar tuturor previziunilor. 

Povestea antreprenoarei Miriam Constantin, founder Incorporate (“o platformă automată care facilitează activitățile administrative ale companiilor”) și owner V7 Startup Studio („un spațiu de tip boutique dedicat coworking-ului”) deși pare transpusă din filme sau inspirată din cărți, este de fapt, cât se poate de reală și, mai mult, transmisă mai departe cu mult fler.

Iar întâlnirea dintre Andreea Esca și Miriam Constantin debordează de energie pozitivă, umor, sinceritate, încredere în forțele proprii și în viitor, cercul închizându-se cu o doză sănătoasă de motivație. Charisma pe care Miriam o manifestă în jurul ei provine dintr-un cocktail inedit de inteligență, feminitate și un mod firesc de a fi în ton cu vremurile în care trăiește, de la tehnologie, la modul cum se raportează la oamenii din jurul ei.

Cu 7 ani de experiență în tradiționala avocatură și încă 4 ani petrecuți într-o corporație, Miriam a decis  ̶  pur și simplu, într-o zi  ̶ , să devină antreprenor, chiar dacă cei mai mulți dintre cunoscuții ei considerau alegerea una complet iresponsabilă.

Cu o investiție inițială care valora cam cât ultimul ei salariu din corporație, Miriam a reușit să se adapteze unei lumi complet noi, mai ales datorită partenerilor pe care i-a întâlnit pe parcurs. „Încrederea unui partener te responsabilizează să reușești”, i-a spus, printre altele, Miriam Andreei Esca, zâmbind continuu; iar ea chiar a avut susținerea unei instituții bancare la numai două luni de la începerea business-ului. 

Te invităm să descoperi, în video-ul de mai sus, care au fost de-a lungul timpului cele mai bune decizii pe care Miriam le-a luat, de ce crede că entuziasmul poate să fie cel mai important combustibil al unui colaborator, cum te pot „încărca” micile succese, dar și cum tehnologia, inteligența artificială, software-ul rafinat pot fi aliați de nădejde în soluționarea foarte multor probleme pe care în prezent încă le considerăm de nerezolvat.

Ca o completare surpriză, așa cum v-am obișnuit deja, Andreea Roșca, creator The Vast and The Curious, vă oferă câteva insight-uri valoroase despre greșeală și eșec, despre „de ce trebuie să pornim la drum când avem condiții suficiente și nu perfecte”, dar și despre felul cum definim succesul.

Viitorul este aici!

#GataDeBusiness cu Andreea Esca, emisiune realizată de Raiffeisen Bank

Fii și tu #GataDeBusiness și activează noile aplicații Smart business pentru IMM

Related Posts

5 motive pentru care abia așteptăm să-l vedem pe Paolo Nutini la festivalul Fall in Love

Aflat la cea de-a doua ediție, festivalul Fall in Love îl aduce în premieră pe Paolo Nutini în…

Jane Fonda lansează o colecție de haine sport și își împărtășește filosofia de viață la 84 de ani

La 84 de ani, Jane Fonda nu dă semne că ar vrea să se retragă din lumina reflectoarelor…

Serena Williams se retrage din tenis. Ce planuri are campioana

După o carieră sportivă impresionantă de 25 de ani, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare de…

Tot ce trebuie să știi înainte să ajungi la Summer Well 2022

Mai sunt doar câteva zile până la Summer Well. La doar 30 de minute distanță de București, peste…

Nunta între vedete: Rita Ora s-a căsătorit cu un regizor laureat cu Oscar

Cântăreața de origine kosovară Rita Ora (31 de ani) s-a căsătorit cu logodnicul ei, regizorul de origine neo-zeelandeză…

3 trucuri de beauty de la vedete

Ne cuceresc cu fiecare apariție și ne inspiră cu alegerile lor. Jennifer Lopez, Jessica Alba și Kim Kardashian…

Olivia Newton-John a murit la vârsta de 73 de ani

Olivia Newton-John, cântăreața și actrița de origine australiană, cunoscută mai ales datorită filmului Grease (1978), în care a…

Andra Gogan a strălucit pe covorul roșu la premiera serialului High School Musical, de la Los Angeles

Andra Gogan (24 de ani) și fratele ei, Răzvan, au fost prezenți de curând pe covorul roșu la…

Penelope Cruz, schimbare de look, pentru rolul soției fondatorului Ferrari

Vești bune pentru fanii actriței! Penelope Cruz, acum în vârstă de 48 de ani, apare din nou în…

Care sunt cele 12 celebrități care intră în jungla – ”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV)

”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV) este show-ul de televiziune care supune celebritățile la provocări extreme și…