Bianca Sterie ∙ August 3, 2021 ∙ 4 min read

Filmele bune au revenit pe marile ecrane, așa că a venit momentul să ne planificăm tot mai multe ieșiri la cinema. Mai ales că oferta de titluri este una foarte generoasă. De la action movies care promit o doză considerabilă de adrenalină la comedii pentru întreaga familie, iată cum arată luna august la cinema.

The Suicide Squad – Premiera: 6 august

Chiar dacă primul Suicide Squad, cel lansat în 2016, n-a fost tocmai pe placul audienței și al criticilor, regizorul James Gunn (Guardians of the Galaxy) își propune acum să dea un suflu nou poveștii. Acțiunea începe în închisoarea de maximă securitatea Belle Reve, penitenciarul care adăpostește cei mai periculoși infractori. Însă, de această dată, ei trebuie să treacă de partea binelui, de partea autorităților și a justiției, fiind recrutați de Amanda Waller (Viola Davis) pentru o misiune extrem de complicată.

Întregalde – Premiera: 6 august

Un film în regia lui Radu Muntean, Întregalde explorează povestea a trei prieteni se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, ei întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, ideile lor despre empatie și generozitate încep să fie puse la îndoială.

Neindentificat – Premiera: 6 august

Neidentificat, cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Bogdan Apetri, a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 36-a ediții a Festivalului de Film de la Varșovia, fiind unul dintre cele mai așteptate titluri românești din acest an. În timp ce traversează o perioadă dificilă în viața personală, polițistul Florin Iespas (Bogdan Farcaș) devine obsedat de un posibil caz de incendiere, rămas nerezolvat, în urma căruia au rezultat două victime. Convins că Bănel (Dragoș Dumitru), un tânăr de etnie rromă, este implicat în tragedie, încearcă să construiască un caz împotriva lui, jucându-se deloc discret cu limita dintre etica profesională și abuzul de putere. Lucrurile iau însă o turnură neașteptată, atunci când mai multe detalii din viața lui Florin ies la iveală.

Falling – Premiera: 13 august

Un film în regia lui Viggo Mortensen, care joacă și unul dintre rolurile principale, Falling este o dramă de familie care te va emoționa profund. John și partenerul său de viață, Eric (Terry Chen), locuiesc fericiți și lipsiți de griji alături de fiica lor adoptivă în California de Sud. Viața lor, însă, ia o turnură neașteptată atunci când Willis (Lance Henriksen), tatăl lui John, un bătrân care suferă de demență și caută un loc în care să se retragă, vine în vizită din Los Angeles. 

Respect – Premiera: 13 august 

Un film biografic despre viața legendarei Aretha Franklin, Respect explorează povestea ei din copilărie și până la atingerea apogeului profesional. În rolul artistei joacă actrița Jennifer Hudson, care a fost aleasă de însăși Aretha Franklin pentru a-i reprezenta parcursul memorabil. 

Free Guy – Premiera: 13 august

O comedy spumoasă cu Ryan Reynolds în rolul principal, Free Guy îl are în prim-plan pe Guy, un casier bancar care este personaj secundar într-un joc video online. În momentul în care își dă seama că totul e doar ficțiune, acesta pornește într-o misiune contratimp pentru a salva jocul înainte ca dezvoltatorii săi să-l închidă de tot. 

Don’t Breathe 2 – Premiera: 13 august

Dor de un nou horror văzut la cinema? De sunetele de groază care răsună din difuzoare? Atunci nu trebuie să ratezi partea a II-a din Don’t Breathe, cu un Norman Nordstrom (Stephen Lang) pregătit să semene din nou teroare în rândul celor oaspeților nepoftiți care-i calcă pragul. 

Reminiscence – Premiera: 20 august

Nick Bannister (Hugh Jackman) este un detectiv neobișnuit: el pătrunde în mintea clienților săi, în trecutul lor, ajutându-i să-și recapete amintirile pierdute. În momentul în care preia cazul lui Mae (Rebecca Ferguson), acesta ajunge pe un teritoriu total necunoscut până acum și să descopere o conspirație violentă. 

Été 85 – Premiera: 20 august

Dacă îți e dor de un film franțuzesc, trece pe lista de must-see din august și această dramă în regia lui François Ozon, povestea a doi adolescenți care trăiesc împreună o vară cu adevărat memorabilă. 

The Night House – Premiera: 20 august

Thrillerul urmărește povestea lui Beth (Rebecca Hall), o văduvă bântuită, la propriu, de o entitate supranaturală, care o determină să investigheze amănunțit viața soțului ei, recent decedat. 

Candyman – Premiera: 27 august

Un sequel al celebrului horror cu același nume din 1992, filmul ne poartă înapoi în cartierul din Chicago din care a pornit legenda.

Foto: outnow.ch

Related Posts

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

Cele mai întâlnite afecțiuni care îi aduc pe români la dermatolog

Deși există corelări între apariția anumitor simptome ale afecțiunilor și sezon, iar unele tipuri de tratament se pretează…

Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea la Castelul Windsor

Jucătoarea de tenis de origine română a reuşit performanţa de-a aduce primul trofeu US Open pentru Marea Britanie,…

Ce filme și seriale noi vedem în decembrie pe platformele de streaming

Filme de Crăciun, sezoane noi din serialele noastre preferate, povești numai bune pentru serile de iarnă: iată care…

Ciocolată caldă în trei variante, rețete by Chef Adi Hădean

Ce poate fi mai plăcut în sezonul rece decât o cană de ciocolată caldă, servită pe canapeaua de…

Zi de bine, România! – De 1 Decembrie, la PRO TV

  PRO TV a pregătit un program special de 1 Decembrie. Cătălin Măruță, Lili Sandu, Shurubel și Bogdan…

Cel mai bine tăinuit secret de la Palat, despre Regina Elisabeta, a fost dezvăluit

Suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, a încetat din viață…

Nicola Peltz, nora Victoriei Beckham, în rol de vedetă Playboy în fimul ”Welcome to Chippendales”

Nicola Peltz Beckham, nora Victoriei Beckham și soția lui Brooklyn Beckham, a primit rolul vieții ei (de până…

Complexul rezidențial STEJARII este, de 14 ani, un etalon pe piața imobiliarelor de lux

Complexul rezidențial exclusivist Stejarii împlinește toamna aceasta 14 ani de la momentul lansării proiectului. Dezvoltat de Țiriac Imobiliare,…

Lourdes Leon, fiica Madonnei, calcă pe urmele mamei ei și se lansează în muzică

Lourdes Leon, fiica Madonnei, își asumă un risc imens și se lansează cu capul înainte în industria muzicală….