A List Magazine ∙ May 21, 2021 ∙ 3 min read

Cu toții căutăm un loc perfect pentru o escapadă de weekend, iar Casa Timiș se află la doar 80 de km de București. Conacul cu rădăcini la început de secol XX și dealurile de vii din Bucov au devenit din ce în ce mai cunoscute și căutate de turiști pentru frumusețea locului, preparatele culinare și vinurile alese, dar mai ales pentru că locul încă mai păstrează farmecul vremurilor boierești de altă dată.

Casa Timiș are toate ingredientele unei destinații de petrecere a timpului liber: frumusețea construcției, istoria sa, amplasarea pe vârful dealului, înconjurată de hectare întregi de viță de vie, și aerul curat, departe de aglomerația orașului sunt doar câteva dintre motivele care ne-au îndrumat pașii aici.

Crama datează din 1925, iar fiecare element ce stă la baza Casei Timis in zona de design a fost atent ales de catre Cristina Timis, unul dintre proprietarii domeniului.

Fiecare element ce stă la baza Casei Timiş a fost realizat prin cunoştinţele în domeniu a specialiştilor și are ca scop principal dorința de a le oferi oaspeților experienţe excepţionale care să surprindă prin eleganţă şi rafinament. Casa Timiș este așadar destinația perfectă pentru o escapadă relaxantă.

Tot aici descoperim că servirea mesei este un adevărat ritual şi poate fi făcută unde pofteşte oaspetele: în restaurant, pe terasă sau în crama răcoroasă. În conac, simplitatea naturii din vie este înlocuită de alchimia dintre sticlă, cărămidă şi lemn – un alt soi de puritate.

Chef Nico Lontras și-a început cariera acum 23 de ani, petrecând 20 de ani în nordul Europei, iar în 2003 era desemnat Bucătarul Anului în Irlanda, țara pe care a și reprezentat-o în două competiții internaționale, de unde a revenit cu două medalii de aur. Și-a continuat activitatea timp de șapte ani în Estonia, unde a fondat o asociație de bucătari, apoi în Norvegia, dar a făcut stagii de pregătire și în Islanda și Spania. Iar Chef Johnny Șușală s-a reinventat permanent în cei mai bine de 20 de ani de experiență în bucătărie, timp în care a lucrat alături de chefi renumiți precum Jamie Oliver sau Gordon Ramsey.

Cei doi Chefi își pun amprenta și semnătura personală asupra gastronomiei Casei Timiș în reinterpretarea preparatelor tradiționale românesti și internaționale la standarde de gastronomie fină. Cu atenție pentru povestea de peste timp a fiecărui preparat, își doresc să aducă pe farfurie texturi, arome și culori diferite, ce se echilibrează armonios.

Noi am încercat preparate precum: Amouse Bouche Prosecco, Carpaccio de caracatița cu trufe, Cuvée Sissi, Terină de rață, Casa Timiș Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră 2014, Sorbetto de țuică, Cod negru cu caviar de Fetească albă Solo Quinta Alb Rossini cu sos de Fetească Neagră Casa Timis Experience Desert Chocolate oblivion Opus Fabula.

Casa Timiș excelează și la capitolul evenimente private. Fie că este vorba de o nuntă, un botez, o aniversare sau orice altă ocazie, Casa Timiș promite să se ridice la nivelul tuturor așteptărilor. Restaurantul are în meniu o gamă variată de mâncăruri tradiționale românești, antreuri, gustări, preparate din toate felurile de carne, dar și specialitățile casei. În plus, oaspeții au la dispoziție și 10 camere la cele mai moderne strandarde (3 apartamente și 7 camere duble) pentru cei care vor petreacă până dimineața.

 

Related Posts

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Începe TIFF.23!

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează vineri, 14 iunie, cu o…

Ce mesaj a transmis Coldplay, după două seri de concerte la București

Trupa Coldplay a susținut, pe Arena Națională din București, două concerte la care au participat aproximativ 100.000 de…

Tentacule de caracatiță cu cartofi copți. Rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Chef Adi Hădean ne propune o rețetă de vară, specială pentru iubitorii de fructe de mare. Pentru caracatiță: …

Simone Ashley (Bridgerton): „Kate își adoră căsnicia, îl adoră pe Anthony și este încântată de experiența vieții petrecute alături de el.‟

Netflix a lansat astăzi cea de-a doua parte din sezonul III din Bridgerton, iar lucrurile sunt acum mai…

Fiecare membru al formației Beatles va avea propriul său film biografic

The Beatles vor avea parte nu de unul, ci de patru filme biografice, câte unul dedicat fiecărui memebru…

Elton John își expune impresionanta colecție de fotografii la muzeul Victoria & Albert din Londra

Elton John își va expune impresionanta colecție de fotografii la muzeul Victoria & Albert din Londra. Peste 300…

La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024

Avon România, în colaborare cu Asociația Anais, organizație dedicată promovării și apărării drepturilor femeilor, copiilor și tinerilor, lansează…