A List Magazine ∙ May 21, 2021 ∙ 3 min read

Cu toții căutăm un loc perfect pentru o escapadă de weekend, iar Casa Timiș se află la doar 80 de km de București. Conacul cu rădăcini la început de secol XX și dealurile de vii din Bucov au devenit din ce în ce mai cunoscute și căutate de turiști pentru frumusețea locului, preparatele culinare și vinurile alese, dar mai ales pentru că locul încă mai păstrează farmecul vremurilor boierești de altă dată.

Casa Timiș are toate ingredientele unei destinații de petrecere a timpului liber: frumusețea construcției, istoria sa, amplasarea pe vârful dealului, înconjurată de hectare întregi de viță de vie, și aerul curat, departe de aglomerația orașului sunt doar câteva dintre motivele care ne-au îndrumat pașii aici.

Crama datează din 1925, iar fiecare element ce stă la baza Casei Timis in zona de design a fost atent ales de catre Cristina Timis, unul dintre proprietarii domeniului.

Fiecare element ce stă la baza Casei Timiş a fost realizat prin cunoştinţele în domeniu a specialiştilor și are ca scop principal dorința de a le oferi oaspeților experienţe excepţionale care să surprindă prin eleganţă şi rafinament. Casa Timiș este așadar destinația perfectă pentru o escapadă relaxantă.

Tot aici descoperim că servirea mesei este un adevărat ritual şi poate fi făcută unde pofteşte oaspetele: în restaurant, pe terasă sau în crama răcoroasă. În conac, simplitatea naturii din vie este înlocuită de alchimia dintre sticlă, cărămidă şi lemn – un alt soi de puritate.

Chef Nico Lontras și-a început cariera acum 23 de ani, petrecând 20 de ani în nordul Europei, iar în 2003 era desemnat Bucătarul Anului în Irlanda, țara pe care a și reprezentat-o în două competiții internaționale, de unde a revenit cu două medalii de aur. Și-a continuat activitatea timp de șapte ani în Estonia, unde a fondat o asociație de bucătari, apoi în Norvegia, dar a făcut stagii de pregătire și în Islanda și Spania. Iar Chef Johnny Șușală s-a reinventat permanent în cei mai bine de 20 de ani de experiență în bucătărie, timp în care a lucrat alături de chefi renumiți precum Jamie Oliver sau Gordon Ramsey.

Cei doi Chefi își pun amprenta și semnătura personală asupra gastronomiei Casei Timiș în reinterpretarea preparatelor tradiționale românesti și internaționale la standarde de gastronomie fină. Cu atenție pentru povestea de peste timp a fiecărui preparat, își doresc să aducă pe farfurie texturi, arome și culori diferite, ce se echilibrează armonios.

Noi am încercat preparate precum: Amouse Bouche Prosecco, Carpaccio de caracatița cu trufe, Cuvée Sissi, Terină de rață, Casa Timiș Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră 2014, Sorbetto de țuică, Cod negru cu caviar de Fetească albă Solo Quinta Alb Rossini cu sos de Fetească Neagră Casa Timis Experience Desert Chocolate oblivion Opus Fabula.

Casa Timiș excelează și la capitolul evenimente private. Fie că este vorba de o nuntă, un botez, o aniversare sau orice altă ocazie, Casa Timiș promite să se ridice la nivelul tuturor așteptărilor. Restaurantul are în meniu o gamă variată de mâncăruri tradiționale românești, antreuri, gustări, preparate din toate felurile de carne, dar și specialitățile casei. În plus, oaspeții au la dispoziție și 10 camere la cele mai moderne strandarde (3 apartamente și 7 camere duble) pentru cei care vor petreacă până dimineața.

 

Related Posts

Melania Trump anunță publicarea cărții ei de memorii

Cartea de memorii, intitulată simplu ”Melania”, va conține detalii personale din viața autoarei, dar și fotografii de familie,…

Prelude to the Olympics- O pleiadă de vedete la petrecerea de dinaintea începerii JO2024 de la Paris

O mulțime de vedete de primă mână au fost invitate la petrecerea de avanpremieră a Jocurilor Olimpice de…

Ia-ți bilet la evenimentul de parenting al anului! Prima ediție a ParentED Fest aduce în premieră la București experți recunoscuți la nivel global

Ia-ți bilet la evenimentul de parenting al anului! Prima ediție a ParentED Fest aduce în premieră la București…

Smiley lansează „Cum te văd eu”, o declarație de adorație pentru femei, în numele bărbaților care le iubesc

Smiley lansează, în plin val de cosmetizare a realității pe rețelele de socializare, „Cum te văd eu”, o…

Rulouri de vinete cu nucă. Rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Aceste rulouri de vinete cu nucă vin ca răspuns la vara încinsă pe care o avem anul acesta….

Vezi ce cameră de hotel a cerut Lenny Kravitz pentru concertul de la UNTOLD

Lenny Kravitz, legendarul rocker cunoscut pentru hiturile atemporale și fizicul său impecabil, este de mult timp un susținător…

Ce ținute au purtat vedetele la Gala Verii Saint-Tropez

Pornind de la succesul galelor de vară anterioare, ce au avut loc în Sardinia și Capri, Gala One…

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și multe alte personalități, vine la DISNEY+

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și mute alte personalități, vine la DISNEY+ Disney+ anunță premiera…

Laura Lăzărescu, CEO la ECHO School: «Am înțeles, în sfârșit, ce înseamnă sintagma „the sky is the limit”»

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Noua teorie a emoțiilor: Emoțiile sunt create, nu declanșate

Ce ne arată noua știință despre cum iau naștere emoțiile? Ne spune psihologul și psihoterapeutul relațional Gáspár György….