A List Magazine ∙ July 31, 2022 ∙ 3 min read

Casa Prințului de Wales din Viscri este acum deschisă publicului. Proprietatea tradițională săsească din satul Viscri,  parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, găzduiește două expoziții speciale cu accent pe conservarea florei spontane și a patrimoniului construit: expoziția de artă și carte botanică Transylvania Florilegium și expoziția de fotografie „Zburând peste Transilvania. Biserici fortificate” a fotografului român Ionuț Macri.

Întrucât turiștii care vizitează Viscri au fost întotdeauna foarte dornici să vadă și să afle cât mai multe despre legătura pe care ASR Prințul de Wales o are cu satul, Fundația Caritabilă a Prințului de Wales a decis în 2021 să transforme casa din Viscri într-o casă deschisă care vorbește despre pasiunea acestuia pentru arhitectura tradițională, agricultura durabilă, protecția biodiversității și a valoroasei noastre moșteniri culturale — cu alte cuvinte, despre dragostea Alteței Sale Regale Prințul de Wales, pentru România.”, spune Mihai Grigore, administrator Casa Prințului de Wales din Viscri.   

Achiziționată în 2006, în urma vizitelor ASR Prințul de Wales în zonă, casa de la Viscri 163 a funcționat până în anul 2021 ca pensiune, fiind un exemplu de bune practici în  transformarea unei simple case de la țară într-un spațiu în care turiștii pot aprecia frumusețea arhitecturii tradiționale, pot gusta produse locale și se pot bucura de natură.

Șura reconvertită a casei de la Viscri 163 găzduiește astăzi expoziția permanentă The Transylvania Florilegium, punând în lumină primele cărți de această calitate dedicate plantelor acestei regiuni, comandate de Alteța Sa Regală Prințul de Wales, un susținător pasionat al conservării acestui mediu prețios.

Picturile florilegiului au fost create de unii dintre cei mai buni artiști botanici contemporani din lume, care timp de 5 ani au vizitat Transilvania, studiind flora din zona proprietăților ASR Prințul de Wales din Viscri și Valea Zălanului. În florilegiul Transilvaniei, informații științifice însoțesc fiecare dintre cele 124 de ilustrații botanice, grupate în două volume care vor aduce la cunoștință diversitatea și frumusețea florei transilvane și vor inspira oamenii să ajute la conservarea acesteia.

Vizitând Casa Prințului de Wales din Viscri, turiștii vor descoperi o gospodărie săsească simplă, tradițională și pot degusta produse locale în cafenea. În timp ce se plimbă prin grădini, vizitatorii vor afla informații despre școlile de vară organizate de Fundația Prințului de Wales din România în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România (OAR), precum și despre un proiect special de grădinărit implementat pentru copiii din sat.

Related Posts

5 motive pentru care abia așteptăm să-l vedem pe Paolo Nutini la festivalul Fall in Love

Aflat la cea de-a doua ediție, festivalul Fall in Love îl aduce în premieră pe Paolo Nutini în…

Jane Fonda lansează o colecție de haine sport și își împărtășește filosofia de viață la 84 de ani

La 84 de ani, Jane Fonda nu dă semne că ar vrea să se retragă din lumina reflectoarelor…

Serena Williams se retrage din tenis. Ce planuri are campioana

După o carieră sportivă impresionantă de 25 de ani, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare de…

Tot ce trebuie să știi înainte să ajungi la Summer Well 2022

Mai sunt doar câteva zile până la Summer Well. La doar 30 de minute distanță de București, peste…

Nunta între vedete: Rita Ora s-a căsătorit cu un regizor laureat cu Oscar

Cântăreața de origine kosovară Rita Ora (31 de ani) s-a căsătorit cu logodnicul ei, regizorul de origine neo-zeelandeză…

3 trucuri de beauty de la vedete

Ne cuceresc cu fiecare apariție și ne inspiră cu alegerile lor. Jennifer Lopez, Jessica Alba și Kim Kardashian…

Olivia Newton-John a murit la vârsta de 73 de ani

Olivia Newton-John, cântăreața și actrița de origine australiană, cunoscută mai ales datorită filmului Grease (1978), în care a…

Andra Gogan a strălucit pe covorul roșu la premiera serialului High School Musical, de la Los Angeles

Andra Gogan (24 de ani) și fratele ei, Răzvan, au fost prezenți de curând pe covorul roșu la…

Penelope Cruz, schimbare de look, pentru rolul soției fondatorului Ferrari

Vești bune pentru fanii actriței! Penelope Cruz, acum în vârstă de 48 de ani, apare din nou în…

Care sunt cele 12 celebrități care intră în jungla – ”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV)

”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV) este show-ul de televiziune care supune celebritățile la provocări extreme și…