Bianca Sterie ∙ September 4, 2020 ∙ 7 min read

Coordonatele noastre pentru toamna aceasta care își face simțită tot mai mult prezența? Pumpkin spice latte, ceaiuri aromate, lumânări parfumate, plăcintă de dovleac și, desigur, multe cărți care ascund povești fascinante!

Elton John, Eu: Elton John, editura Publica

Cariera și realizările de până acum ale lui Sir Elton John sunt inegalabile. Este unul dintre cei mai longevivi și premiați artiști din toate timpurile, dar și un personaj cu o viață extraordinară, plină de suișuri și coborâșuri. Iar acum, cu propriile cuvinte și cu sinceritatea care îl caracterizează, ne împărtășește povestea sa, împărtășind cu cititorii fiecare moment important, fie el amuzant sau dureros, de la copilăria sa în Londra și relația dificilă pe care a avut-o cu părinții și până la primul concert în America și evenimentele care i-au definit cariera. 

Yu Hua, Ziua a șaptea, editura Humanitas Fiction

Yang Fei, născut într-un tren și crescut de un tată adoptiv sărac, este protagonistul acestui tulburător roman semnat de Yu Hua. Ajuns la vârsta de mijloc, viața îi e curmată în mod neașteptat, într-o zi în care încerca să deslușească misterul dispariției tatălui său și să afle amănunte despre moartea recentă a fostei lui soții. Cum nu are un loc pentru odihna veșnică și nici pe cineva care să se ocupe de întreg ritualul funerar, sufletul lui rătăcește vreme de șapte zile – prilej de rememorare a unor episoade din mărunta lui existență și de reîntâlnire cu cei care au făcut parte din universul său. Călătoria lui Yang Fei între cele două lumi dezvăluie, uneori cu umor negru, alteori cu detașare, absurdul existenței în societatea chineză consumeristă, marcată de nedreptate, corupție și suferință. Preț Diverta: 29 lei

Liane Moriarty, Nouă străini, editura Trei

Liane Moriarty, autoarea bestsellerului Marile minciuni nevinovate, revine cu un nou roman plin de suspans, pe care nu vei mai putea să îl lași din mână. Nouă persoane ajung într-un centru de relaxare izolat, unele dintre ele pentru că vor să slăbească, unele ca să-și schimbe stilul de viață, altele din motive pe care nu le pot recunoaște nici chiar față de ele însele. Însă niciunul dintre oaspeți nu-și imaginează ce vor însemna cele zece zile de lux, meditație și consiliere pentru care au plătit. Scriitoarea Frances Weltry vine la Tranquillum House în căutare de leacuri pentru o durere de spate, o inimă frântă și o tăietură sâcâitoare la deget. O intrigă ceilalți indivizi prezenți acolo, însă charismatica directoare a centrului este cea care îi trezește cel mai tare curiozitatea. Ar trebui ea să rămână acolo, să găsească răspunsuri, sau, dimpotrivă, să fugă cât mai poate?

Imogen Kealey, Eliberare, editura Litera

Pentru Aliați, a fost o luptătoare neînfricată, o legendă a operațiunilor speciale, o pionieră. Pentru Gestapo, ea a fost o fantomă, o umbră, cea mai vânată persoană din lume. Dar, înainte de toate acestea, Nancy Wake a fost o tânără locuitoare a Marsiliei, proaspăt logodită cu iubitul ei. După cucerirea Franței de către naziști, aceasta este atrasă în Rezistența franceză. Supranumită Șoarecele Alb, cu o răscumpărare de 5 milioane de franci pusă de Gestapo pe numele ei, Wake reușește să nu fie prinsă, deși e în capul listei de persoane căutate de naziști. În schimb, soțul ei este arestat pentru trădare și acuzat că el ar fi Șoarecele Alb, ceea ce o determină pe Nancy să pornească într-o misiune la limită pentru salvarea lui. Preț Diverta: 49.90 lei

Nicol(a) B(a)rker, H(a)ppy, editura Curtea Veche

Nicol(a) B(a)rker ne propune un roman caleidoscopic despre o lume atipică, un experiment cu totul și cu totul neașteptat. H(a)ppy este o poveste postapocaliptică a cărei acțiune este plasată într-un viitor foarte îndepărtat. Un viitor în care marile dileme ale umanității par a fi, în sfârșit, soluționate pentru totdeauna. În care oamenii, așa cum o arată titlul, sunt fericiți. Sau cel puțin așa par. Preț Diverta: 60 lei

Anna Gavalda, Armura străpunsă, editura Polirom

În cele şapte povestiri cuprinse în acest volum, scrise toate la persoana întâi, Anna Gavalda aduce un elogiu celor care au puterea să-şi înfrunte vulnerabilităţile şi să-şi recunoască slăbiciunile. Povestirile ilustrează cât de important este să treci peste rănile trecutului şi să-ţi deschizi inima spre iubire, prietenie, iertare şi familie. De la fata săracă de la periferie, care se îndrăgosteşte de un tânăr bard burghez parcă din alte vremuri, la camionagiul ce-şi eutanasiază câinele bătrân, singura mângâiere după moartea prematură a fiului său, ori la văduva cu doi copii mici, copleşită de vinovăţie din cauza alcoolismului, personajele se confesează cu o sinceritate aparte şi un glas uimitor de familiar, în care cititorii vor regăsi acea sensibilitate jucăuşă şi tulburătoare care constituie farmecul şi savoarea universului gavaldian.

Ken Follet, Și a fost seară, și a fost dimineață, editura Rao

Dacă poveștile istorice se numără printre favoritele tale, noul roman al lui Ken Follet trebuie inclus în colecția de must-read a acestei toamne.  Suntem în anul 997, iar Anglia este atacată de normanzi și de vikingi. Cei aflați la putere împart dreptatea după voința lor, fără să le pese de oamenii de rând și, deseori, în conflict cu regele. În aceste vremuri tulburi, se împletesc viețile a trei personaje: un tânăr constructor de ambarcațiuni, a cărui casă este atacată de vikingi, o nobilă normandă, care se căsătorește din dragoste și își urmează soțul peste mare, și un călugăr care visează să-și transforme umila abație într-un centru de învățare admirat în toată Europa. Preț Diverta: 74 lei

Colson Whitehead, Băieții de la Nickel, editura Humanitas Fiction

Roman câștigător al Pulitzer Prize for Fiction 2020, Băieții de la Nickel rescrie istoria unei jumătăți de veac pornind de la un fapt real: descoperirea, în anul 2014, a unui sinistru cimitir secret în care erau îngropați copiii negri uciși într-o școală de corecție din Florida. Personajele imaginare, plasate în situații imaginare și într-o școală de corecție imaginară, reconstituie acum segregația rasială, cu abuzurile și persecuțiile suferite de populația afro-americană din statele sudiste, dar și corupția generalizată din sistemul penitenciar american, inclusiv cel juvenil, într-o poveste copleșitoare, în care granița dintre ficțiune și realitate se estompează până la completa dispariție.

David Roche, Dr. Megan Roche, Alergătorul fericit, editura Pilot Books

Alergătorul fericit are la bază experiența personală a autorilor, David și Megan Roche, alergători și antrenori deopotrivă, pentru care alergarea a însemnat un proces de autocunoaștere transformat, în cele din urmă, în însuși motorul fericirii de zi cu zi. Cartea tratează tema alergării din două perspective: una care ține de motivele pentru care vrem să devenim alergători, viziunea pe termen lung și modul cum introducem acest sport în existența noastră de zi cu zi, iar cea de-a doua care ține de tehnica alergării, creșterea performanței până la limita evitării accidentărilor, raportul dintre alergarea în forță și alergarea ușoară, programul ideal de antrenament, depășirea crizelor și concentrarea pe procesul alergării rapide și ușoare.

Foto: Unsplash.com

Related Posts

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutăți și lansări de tot felul. Iată ce ne-a…