A List Magazine ∙ April 28, 2021 ∙ 3 min read

Alegerea drumului pe care îți dorești să îl urmezi în viață poate reprezenta cea mai importantă și chiar cea mai complicată decizie pe care o poți lua pe întreg parcursul vieții. Seriozitatea cu care aceasta trebuie tratată apare datorită faptului că, de multe ori, cariera îți poate ghida starea de spirit. Ea te poate face să te simți cu adevărat împlinit, fie îți poate naște frustrări și stări de anxietate. Teama de alegerea drumului pe care urmează să îl parcurgi apare din cauza gândului că ai putea lua decizia nepotrivită. Acest lucru vine, de cele mai multe ori, la pachet cu un amalgam de sentimente neplăcute.

Unul dintre criteriile de bază în alegerea carierei potrivite este acela de a te cunoaște pe tine însuți, de a îți descoperi propriile forțe, de a ști ce îți place să faci și ce îți aduce cu adevărat fericirea.

Autocunoașterea se dezvoltă odată cu vârsta și cu experiențele pe care le dobândești pe întreg parcursul vieții. Niciodată nu poți afirma că te cunoști pe tine însuți în totalitate, astfel că procesul de autocunoaștere nu se încheie niciodată.

Unul dintre momentele-cheie în procesul de autocunoaștere este acela în care ești nevoit să alegi care este drumul pe care îți dorești să te îndrepți în carieră. Acesta este momentul care, uneori, poate crea dificultăți. Fie din cauza faptului că idealul tău nu coincide cu realitatea, fapt ce îți poate crea dezamăgiri, fie din cauză că nu cunoști pașii pe care trebuie să îi străbați în procesul de autocunoaștere. Odată ce nu te poți descurca în această etapă importantă, poți lua decizia nepotrivită, iar în timp să te lovești de sentimentul de neîmplinire. Acesta este asemănat cu un moment în care te privești în oglindă și nu te vezi pe tine, nu te recunoști.

Îți este teamă că nu te cunoști pe tine însuți atât cât ar trebui? Te gândești adesea la faptul că este posibil să faci o alegere greșită în ceea ce privește cariera, din cauza faptului că nu te cunoști suficient? Simți că uneori nu știi ce îți dorești cu adevărat?

Platforma Bun în Carieră îți pune la dispoziție teste vocaționale, ședințe de consiliere și mentorat din dorința de a te ajuta să te cunoști pe tine însuți, să descoperi ce îți place și ce îți dorești să faci cu adevărat, astfel descoperind care este meseria potrivită pentru tine. Bun în Carieră pune accentul pe procesul de autocunoaștere, care joacă rolul principal în alegerea carierei potrivite. Din cauza faptului că mulți dintre tineri nu au ajuns să se cunoască pe ei înșiși atât cât ar trebui, aceștia întâmpină probleme în momentul alegerii carierei pe care își doresc să o urmeze.

Specialiștii Bun în Carieră vor realiza toate demersurile pentru a te putea ajuta să decizi ce este potrivit pentru tine și îți vor da încrederea de sine necesară pentru a face primul pas spre cariera ta.

ALĂTURĂ-TE, DESCOPERĂ-TE ȘI FII BUN ÎN CARIERĂ! DACĂ ȘI TU AI NEVOIE DE SPRIJIN ÎN DESCOPERIREA SINELUI ȘI A CARIEREI CARE ȚI SE POTRIVEȘTE, INTRĂ PE  WWW.BUNINCARIERA.RO

Related Posts

Horoscopul săptămânii 24 – 30 iunie 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru săptămâna 24-30 iunie 2024. Berbec La începutul săptămânii se prefigurează…

Secretul Bunicii, un business dulce, transmis din generație în generație

Energia, dragostea și pasiunea pentru lucrurile bine făcute sunt ingredientele  care au condus business-ul Secretul Bunicii spre succes….

Lectura de vară: 10 cărți pentru o lună fierbinte 

Pentru mine, vacanța de vară este perioada în care teancul de cărți #decitit scade, iar momentele de liniște,…

TIFF 2024 – magia unui festival de film construit din inovație și provocări. De vorbă cu Tudor Giurgiu, președintele TIFF

„Filmele au puterea să ne aducă mai aproape, să spună povești care reverberează indiferent de rasă și nație,…

De ziua Prințului William, Prințesa de Wales publică o nouă imagine-tribut

Prințul William împlinește pe 21 iunie 42 de ani, iar soția lui, Kate Middleton, Prințesa de Wales, a…

Rodica Mandache, despre relația cu Florin Piersic: ”El m-a iubit, da. Dar cred că el că s-a îndrăgostit de toate partenerele lui”

Într-o ediție cu totul specială a emisiunii Întrebarea Mesei Rotunde, difuzată sâmbătă, de la 8.00 dimineața, la ACASĂ,…

Katy Perry revine în forță pe scena muzicală cu o nouă siluetă

După o perioadă de pauză din industria muzicală, Katy Perry (39 de ani) revine în forță cu o…

Coldplay își lansează în octombrie noul album „Moon Music”

Vești bune pentru fanii Coldplay! Trupa a anunţat că intenţionează să realizeze cel mai prietenos album în raport…

Justin Timberlake, probleme cu poliția, dar și în cuplu

Justin Timberlake a fost arestat și, ulterior, eliberat la New York pentru conducere sub influența alcoolului. Problemele lui…

Cum ne putem hidrata corespunzător pe timpul verii? Ne spune Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates

Consumul adecvat de apa si alimente bogate in apa, precum si constientizarea importantei apei in lupta impotriva celulitei…