Cannoli sicilieni cu fistic și ricotta este un desert spectaculos, prin simplitatea lui, lejer ca primăvara, cu o cremă fină de ricotta, ascunsă în cel mai crocant și delicat înveliș, și mici surprize de ciocolată, ici colo.  

Ingrediente pentru cannoli sicilieni cu fistic și ricotta
  • 400 g făină
  • 3 ouă
  • 80 g unt
  • 50 g zahăr tos
  • 75 ml vin alb
  • O linguriță oțet
  • Vanilie
  • Ulei pentru prăjit
  • 1kg ricotta
  • 300 g zahăr pudră
  • 200 g picături de ciocolată
  • 100 g fistic crud
  • Scorțișoară
  • 100 g ciocolată amăruie
ingrediente cannoli cu fistic și ricotta
Mod de preparare cannoli sicilieni cu fistic și ricotta

Crema

Am pus peste noapte ricotta la scurs în frigider. Pentru a prepara crema, am amestecat brânza cu zahărul pudră, vanilia si scorțișoara măcinată; consistența a fost cremoasă și fină; am lăsat cremade brânză cu ciocolată la frigider, până când am umplut și servit desertul. 

umplutură cannoli
cremă cannoli

Coaja crocantă

Aluatul pentru învelișul crocant de cannoli are consistența unuia de paste. Am amestecat faina, untul, zahărul tos, vinul, lingurița de oțet, 2 ouă și un galbenuș, până când ingredientele s-au omogenizat bine, iar apoi am frământat aluatul, pentru a deveni elastic si fin. L-am învelit în folie, si l-am lăsat o oră în frigider. 

aluat cannoli

L-am întins cu mașina pentru paste, în fâșii lungi și mătăsoase, foarte subțiri, nu mai groase decât foile de lasagna. Cu o formă rotundă , cu diametrul de 10cm, am tăiat discuri din aluat, pe care le-am rulat pe tuburile de cannoli; am folosit albușul de ou rămas pentru a sigila partea unde discul de aluat se suprapune. 

CITESTE CONTINUAREA AICI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts