Un mic-dejun simplu şi aromat, delicios atȃt cald, cȃt şi rece. Merele dulci şi moi pudrate cu mirodenii se potrivesc perfect cu aroma orezului cremos fiert în lapte, cu cardamom şi vanilie. Nu-i musai să fii copil pentru ca acest mod de a începe de ziua să îţi dea o stare de bine şi de mulţumire.

Ingrediente pentru budincă de orez şi mere

  • 150 g unt
  • 200 g orez
  • 1 l lapte dulce
  • un praf de sare
  • 2 linguriţe coajă rasă de lămȃie
  • seminţele de la 3-4 păstăi de cardamom verde
  • 70-100 g zahăr brun
  • 20 g făină semolina sau griş de grȃu cu granulaţie foarte fină
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 2 ouă
  • 800-1000 g mere
  • 50 zahăr tos
  • 1 linguriţă mix de mirodenii măcinate (all spice)
  • sucul de la 1/2 portocală.

Ingrediente pentru spuma de alune de pădure

    • 100 g alune de pădure crude
    • 15 ml ulei de cocos
    • 2 g gelatină granulată sau 1 foaie de gelatină
    • 300 ml smȃntȃnă lichidă pentru frişcă, neîndulcită
    • 25 g zahăr alb pudră
    • 1/2 linguriţă extract de vanilie sau seminţele de la o păstaie mică de vanilie
    • 50 g brȃnză mascarpone
    • 20 g zahăr brun.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Related Posts