Alina Burlacu ∙ February 12, 2024 ∙ 3 min read

Când ajungi în Constanța, neapărat să te oprești, măcar o dată, la BOTANICA, un loc gândit și însuflețit de Maria Colțatu și Mihaela Bulubașa. Am stat de vorbă de Mihaela, Miki pentru prieteni, și ne-a dezvăluit câte ceva din povestea lor.

BOTANICA este un vis care a devenit realitate în momentul în care am găsit această casă de după Primul Război Mondial, pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța. Locul a trecut evident prin câteva transformări înainte să devină cafeneaua de azi, însă am păstrat și câteva elemente care să-i asigure aerul interbelic, cum ar fi ferestrele originale, ușile cu geamuri de cristal și un candelabru superb de fier.

Am început ca și concept-store floristic, în 2018. Ne doream un spațiu plin de flori și plante, o masă,  cafea de specialitate și câteva pahare de vin, un loc în care să socializăm cu clienții pentru a le putea înțelege povestea. Așa a luat naștere acest concept hibrid numit BOTANICA.

De atunci, cei care ne calcă pragul pot savura cafeaua de dimineață, pot achiziționa plante, pot lucra în liniște, sau, pur și simplu, pot savura un cocktail și admira tablourile care ne îmbracă pereții din fiecare încăpere. Iubim arta, în orice formă vine ea, iar asta se poate observa ușor de cum ne pășiți pragul casei.

Lucrăm permanent la meniul de băuturi, iubim ginul și mezcalul iar asta se poate observa în varietatea de cocktailuri pe care o avem.

Dacă iarna punem accent pe degustări de vin, citire de carte și evenimente private, vara, absolut totul se transformă. Grădina urbană de care dispunem ne permite să găzduim concerte live, petreceri tematice și guest shifturi ale oamenilor din industria Horeca. Anul trecut, spre exemplu, am avut-o invitată pe Tania Shamshur, bar owner din Bruxelles, și așa ne-am îndrăgostit de Mezcal, băutura care va umple meniurile multor baruri din România, în următorii ani.

Susținem artiștii locali, evenimentele culturale care au loc la noi în oraș și ne place să credem că specificul locației noastre este unic în Constanța, aparținem tuturor clienților noștri care ne-au devenit, în timp, prieteni. BOTANICA nu este doar un loc, este o stare care se simte, care vibrează, iar oamenii care trec pe la noi se simt ca într-o vacanță, chiar dacă timpul petrecut este scurt. Aici măsuram timpul în cești de cafea și pahare de gin, în povești frumoase și muzică pe vinil.

Ne dorim să oferim experiențe minunate tuturor celor care ne vizitează, ne place ceea ce facem și vom livra mereu ceea ce ne-ar plăcea și nouă să primim.

Foto: BOTANICA.

Related Posts

Gisele Bündchen, ghinion în dragoste, noroc în carieră

Supermodelul brazilian, Gisele Bündchen apare într-o nouă campanie Balmain. În vârstă de 43 de ani, Gisele este imagine…

Vara asta ADDA simte valuri de iubire. Cum sună noua ei piesă

Fie că ai fredonat  „Îți arăt că pot”, „Nu plânge, Ana”, „Lupii”, „Arde” sau „De dorul tău” –…

NOSTALGIA anunță parteneriatul cu eSolutions și lansează aplicația oficială a festivalului

NOSTALGIA, festivalul care celebrează viața și distracția pentru toate generațiile, anunță parteneriatul cu eSolutions, companie digitală premium în…

„Fă bani! Câștigă! Fii numărul 1 în lume!”. „Atât de simplu!”

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au venit pentru prima dată în România fiind invitați să…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…