Alina Burlacu ∙ February 12, 2024 ∙ 3 min read

Când ajungi în Constanța, neapărat să te oprești, măcar o dată, la BOTANICA, un loc gândit și însuflețit de Maria Colțatu și Mihaela Bulubașa. Am stat de vorbă de Mihaela, Miki pentru prieteni, și ne-a dezvăluit câte ceva din povestea lor.

BOTANICA este un vis care a devenit realitate în momentul în care am găsit această casă de după Primul Război Mondial, pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța. Locul a trecut evident prin câteva transformări înainte să devină cafeneaua de azi, însă am păstrat și câteva elemente care să-i asigure aerul interbelic, cum ar fi ferestrele originale, ușile cu geamuri de cristal și un candelabru superb de fier.

Am început ca și concept-store floristic, în 2018. Ne doream un spațiu plin de flori și plante, o masă,  cafea de specialitate și câteva pahare de vin, un loc în care să socializăm cu clienții pentru a le putea înțelege povestea. Așa a luat naștere acest concept hibrid numit BOTANICA.

De atunci, cei care ne calcă pragul pot savura cafeaua de dimineață, pot achiziționa plante, pot lucra în liniște, sau, pur și simplu, pot savura un cocktail și admira tablourile care ne îmbracă pereții din fiecare încăpere. Iubim arta, în orice formă vine ea, iar asta se poate observa ușor de cum ne pășiți pragul casei.

Lucrăm permanent la meniul de băuturi, iubim ginul și mezcalul iar asta se poate observa în varietatea de cocktailuri pe care o avem.

Dacă iarna punem accent pe degustări de vin, citire de carte și evenimente private, vara, absolut totul se transformă. Grădina urbană de care dispunem ne permite să găzduim concerte live, petreceri tematice și guest shifturi ale oamenilor din industria Horeca. Anul trecut, spre exemplu, am avut-o invitată pe Tania Shamshur, bar owner din Bruxelles, și așa ne-am îndrăgostit de Mezcal, băutura care va umple meniurile multor baruri din România, în următorii ani.

Susținem artiștii locali, evenimentele culturale care au loc la noi în oraș și ne place să credem că specificul locației noastre este unic în Constanța, aparținem tuturor clienților noștri care ne-au devenit, în timp, prieteni. BOTANICA nu este doar un loc, este o stare care se simte, care vibrează, iar oamenii care trec pe la noi se simt ca într-o vacanță, chiar dacă timpul petrecut este scurt. Aici măsuram timpul în cești de cafea și pahare de gin, în povești frumoase și muzică pe vinil.

Ne dorim să oferim experiențe minunate tuturor celor care ne vizitează, ne place ceea ce facem și vom livra mereu ceea ce ne-ar plăcea și nouă să primim.

Foto: BOTANICA.

Related Posts

Cine va interpreta rolul lui Michael Jackson, în filmul biografic Michael?

Pentru fanii regelui pop Michael Jackson, vestea filmării peliculei Michael stârnește un val de curiozitate și nerăbdare. Cine…

Amanda Seyfried, senzațională la Festivalul de Film de la Berlin

Rujul roșu, bijuteriile Cartier și rochia din satin Givenchy, cu spatele gol, decolteu din dantelă și un șliț…

Zendaya, Chris Hemsworth și Jennifer Lopez, printre prezentatorii Met Gala 2024

Cel mai așteptat eveniment dedicat iubitorilor modei, Met Gala, are loc anul acesta în data de 6 mai…

Tom Cruise s-a despărțit de iubita lui rusoaică, mai tânără decât el cu 25 de ani

Tom Cruise a trăit o idilă de scurtă durată alături de Elsina Khayrova, fosta soție a unui oligarh…

Tom Holland, cunoscut mai ales din Spider-Man, îl va interpreta pe legendarul Fred Astaire

Actorul Tom Holland (27 de ani), cunoscut mai ales datorită seriei în care l-a intrepretat pe Spider-Man, a…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările acestei perioade. Iată ce ne-a atras…

Gisele Bündchen își reface viața după divorț

La doi ani de la divorțul de Tom Brady, Gisele Bündchen nu se mai ascunde și face gesturi…

Emaa și Mario Fresh cântă despre iubiri predestinate ”În alte vieți”

EMAA și Mario Fresh cântă pentru prima dată împreună în piesa ”În alte vieți”, o melodie care vorbește…

Sharon Stone, apariție tulburătoare la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

Festivalul Internațional de Film de la Berlin, cunoscut și ca Berlinala, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei…

Beyoncé face istorie în topurile muzicale după ce a virat către stilul country

Beyoncé (42 de ani) a reușit să doboare încă un record muzical și să facă istorie, după ce…