Adriana Moscu ∙ September 22, 2022 ∙ 3 min read

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și creatoarea Psiho-Dietei, a descoperit rețeta clară prin care corpul poate fi tranformat într-un „accelerator” de ardere a grăsimilor și o dezvăluie, alături de informații știintifice, strategie nutrițională, recomandări și planuri alimentare, într-un masterclass intensiv de 5 ore ale cărui detalii se pot regăsi pe site-ul său.

„Datorită flexibilitătii metabolice, organismul uman funcționează, în mod natural, ca o „mașină hibrid” având potențialul de a fi alimentat din două surse de combustibil diferite: GLUCOZA, ca sursa principala si GRĂSIMEA, ca sursa alternativă. În momentul în care, printr-un proces ghidat, cantitatea de glucoză scade din organism, grăsimea corporală devine, în mod automat, principala sursă de energie. Astfel, corpul trece printr-o schimbare metabolică naturală, normală și sănătoasă care accelerează arderea propriilor grasimi. Metabolismul corpului este flexibil și foloseste orice sursă de combustibil are la dispoziție, fie că este combustibil adus din alimentației sau combustibil deja stocat în corp, sub forma de depozite. Așadar, în loc să folosească doar glucoza ca sursă de energie și să continue sa facă depozite, organismul este capabil să își ardă din propriile grăsimi pentru a genera energie.”, consideră Anca Alungulesei după ani de studiu și de practică în domeniul alimentației sănătoase.   

Cei mai puternici „dușmani” ai siluetei vin din alimentație, dar și din câteva obiceiuri specifice de viață: „Din punct de vedere alimentar, consumul de carbohidrați, prin efect cumulativ, stopează arderea grăsimilor și încurajează crearea de rezerve și depozitele de grăsime. Din punct de vedere al obiceiurilor de viață, avem 3 componente care încurajează creșterea stratului de grăsime: stresul continuu, care generează creșterea nivelului de cortizol, sportul intens care crește nivelul inflamatoriu la nivelul musculaturii facand astfel ca, arderea grăsimilor să devină mult mai lentă și calitatea slabă a somnului care împiedică arderea grăsimilor printr-un mecanism compensatoriu de supraalimentare, crescând astfel predispoziția de a consuma alimente bogate in zahar.”, dezvăluie Anca Alungulesei care are soluții clare de deblocare a procesului de slăbire în masterclass-ul „Accelerator de ardere a grăsimilor fără numărat de calorii și fără sport” din 1 octombrie.  

Consumul zilnic de grăsimi sănătoase si reducerea controlată a cantității de carbohidrați care intră în organism împreună cu postul intermitent sunt doar câteva din instrumentele „cheile” de deblocare și accelerare a procesului de ardere a grăsimilor, toate acestea ajutând și la scăderea inflamațiilor din organism:

”Există câteva categorii de alimente care ajută la accelerarea arderii grăsimilor: legumele care cresc deasupra solului – în special legume verzi, excepție făcând cartoful, proteinele – pește gras, curcan, vită, oaie, ouă, uleiuri și grăsimi saturate și mononesaturate – ulei de cocos, de măsline, ulei de avocado, nuci și semințe – nuci românești, migdale, nuci braziliene, băuturi: apă (multă), ceaiuri din plante și cafea neîndulcită. Scăderea inflamațiilor este esențială atât în procesul de ardere a grăsimilor, dar mai ales pentru sănătatea organismului pe termen lung, iar intervalul orar în care alegem să consumăm hrană solidă accelerează tot acest proces. Recomand mereu cea mai accesibilă variantă de post intermitent, 8 ore/16 ore, adică să ne concentrăm toate mesele solide într-un interval de 8 ore iar celelalte 16 ore (care includ si somnul) să luăm o pauză de hrana solidă consumând doar lichide (apă, ceai, cafea).”, dezvăluie Anca Alungulesei parte din secretele unui corp armonios, sănătos și suplu, secrete pe care le va detalia în masterclass-ul din 1 octombrie adresat omnivorilor, vegetarienilor, veganilor și flexitarienilor care vor învăța cum să transforme propria grăsime, din depozit și rezervă pentru supraviețuire, în generator de energie dar mai ales în accelerator de ardere a kilogramelor în plus.

Related Posts

Russell Crowe va juca în remake-ul ”Exorcistul”

Filmul clasic de groază Exorcistul, lansat în 1973, are parte de un remake, ce va aparea în cinematografe…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Tartă cu lămâie și busuioc. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Această tartă cu lămâie și busuioc este alegerea perfectă pentru zilele de primăvară. Gustul curajos al lămâilor este…

Ce aduce nou Gala Premiilor Gopo 2024. Cine sunt vedetele așteptate pe covorul roșu luni, 29 aprilie

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, se întoarce la cea de-a 18-a ediție…

A apărut primul ceas parfumat din lume

Cum ar fi să porți o bijuterie cu utilitate și parfumată? Culmea cochetăriei! Vacheron Constantin lansează un item…

Călătorii în adâncul sufletului – EMAA și noul său album – ,,f r a t e l e. a b i s”

EMAA prezintă “f r a t e l e. a b i s” – un album ca o…

Coffee Time! Interviu cu Cezara Carteș

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările săptămânii! KIKO MILANO a deschis primul…

Arta în mâinile tale – un proiect despre arhitectură, tehnologie și oameni

La lansarea noii serii Motorola Edge 50, am avut ocazia să stau de vorbă cu fotograful Alex Gâlmeanu…

The Fall Guy, filmul în care joacă pentru prima dată împreună Ryan Gosling și Emily Blunt

După ce la Premiile Oscar de anul acesta Ryan Gosling și Emily Blunt au fost concurenți, în filme…