Nicoleta Nicolae ∙ July 5, 2022 ∙ 6 min read

Ana Maria Ienea a plecat din România în urmă cu 10 ani, urmându-și dragostea. Cu frumusețea unui model și ambiția unui sportiv, românca a reușit să ajungă într-una dintre cele mai înalte poziții în domeniul hotelier de lux, devenind Rixos Hotels East Europe Sales Manager. Am întâlnit-o la the Land of Legends și mi-a spus povestea ei.

Care este povestea ta? Cum ai ajuns să te stabilești și să lucrezi în Turcia, de mai bine de 10 ani?

Da, într-adevăr, au trecut deja 10 ani de când am ajuns pe meleaguri turcești. Pe scurt, m-am cunoscut cu fostul soț, cetățean turc, în România unde acesta lucra. Începutul crizei economice din 2008 ne-a făcut atunci să ne gândim la mutarea în Turcia, Antalya, unde locuia familia acestuia, iar în luna martie 2012 împreună cu fiul care atunci avea un an și jumătate ne-am mutat aici. Între timp, a urmat un divorț care m-a întărit și m-a ambiționat să ajung pe culmile cele mai înalte în carieră. Fiul meu a fost și este sursa mea de dragoste, inspirație și curaj.

Nu am realizat la momentul respectiv cât de greu avea să îmi fie să îmi găsesc un job fără a cunoaște limba. Însă ambiția și curiozitatea m-au determinat să învăț. Cu pași mici, dar siguri, am reușit nu doar să stăpânesc limba, dar să și ajung în poziția de conducere de astăzi, într-unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere atât din Turcia, cât și din lume.

Ce te motivează? Și care sunt cele mai mari satisfacții? 

Cu toate ca nu este ușor, iubesc să lucrez cu oamenii. Sentimentul muncii în echipă este unul ce nu poate fi exprimat în cuvinte, iar faptul că sunt româncă și pot construi acea legătură între agențiile partenere, respectiv tour operatorii din România și agențiile partenere locale cu resorturile Rixos îmi oferă un sentiment minunat. Familia Rixos din care sunt recunoscătoare că fac parte merită din plin să fie cunoscută de cât mai mulți români de pretutindeni.

E nevoie de mult curaj să-ți poți lăsa țara, familia li prietenii și să o iei de la capăt într-o țară străină?

O, da. Și de puțină nebunie. Dar am avut parte de toate acestea și totodată consider că adrenalina de la vârsta pe care o aveam atunci a contat în egală măsură. Asta, pe lângă faptul că sunt o persoană care se adaptează ușor în medii noi.

Ce sfaturi le-ai da celor care se gândesc să-ți urmeze exemplul, dar parcă nu au curajul să facă acest lucru?

Nu sfătuiesc pe nimeni să urmeze exemplul nimănui. Sfătuiesc doar ca oricine dorește să facă un pas în viață să își asculte sufletul, pentru că acesta nu da greș niciodată. Odată stabilită o dorință, Universul va lucra pentru ca aceasta să se realizeze. Dar, să nu uităm ca dorință trebuie să vină din inimă.

Cât de greu a fost să poți răzbate într-o lume dominată de bărbați?

O, da! Bună întrebare… A fost, este și va fi. Mai ales că trăiesc și lucrez printre și cu oameni din culturi și religii diferite. Însă aleg să văd totul că pe o provocare, nu ca pe ceva imposibil.

Au fost și momente când ai vrut să renunți?

Bineînțeles. Și nu puține. Dar de fiecare dată am reușit să îmi adun puterile și să văd ‘luminița de la capătul tunelului’.

Când ai fost ultima dată în România?

Luna trecută J Și acesta este un alt motiv pentru care îmi iubesc jobul. Am posibilitatea de a călători, de a veni foarte des în România și de a cunoaște cât mai mulți oameni.

Ne poți spune pe scurt povestea The Land of Legends?

Povestea The Land of Legends a început de la ideea de a construi un loc unic în lume în care distracția din Paris de la Disneyland, bucatele alese din Italia și Orientul Mijlociu, show-rile din Dubai și faimoasele magazine din New York să se regăsească într-un singur loc.

The Land of Legends este locul ideal nu doar pentru copii, dar și pentru copilul din fiecare dintre noi. Așa cum, dacă ajungeți în Paris și it’s a must să vizități Disneyland, la fel trebuie să trăiți și magia The Land of Legends când ajungeți în Antalya.

Trebuie să mai știți că este singurul hotel cu tematică pentru copii.

Un alt motiv bun să vizitați The Land of Legends este că iubitorii de cumpărături vor regăsi tot aici peste 100 de branduri locale și internaționale de renume pe Shopping Avenue.

De gastronomie nici nu am cuvinte, de la bucătăria Mediteraneeană, Libaneză, Italiană, autentic Turcească, până la cel mai mare restaurant subacvatic Fine Dining din Turcia, Nemo, toate își așteaptă oaspeții cu cele mai alese bucate în incinta The Land of Legends.

Să nu uităm nici de spectacolele magice ce au loc în fiecare seară de-a lungul Canalului și care te transpun într-o lume de basm.

Câți vizitatori pășesc anual pe acest tărâm de poveste?

The Land of Legends este deschis pe întreg parcursul anului și peste 1 milion de turiști trec porțile Parcului Tematic. Dintre aceștia, peste 80% sunt turiști din toate colțurile lumii. Iar magazinele de pe Shopping Avenue primesc anual peste 4,5 milioane de vizitatori.

Related Posts

5 motive pentru care abia așteptăm să-l vedem pe Paolo Nutini la festivalul Fall in Love

Aflat la cea de-a doua ediție, festivalul Fall in Love îl aduce în premieră pe Paolo Nutini în…

Jane Fonda lansează o colecție de haine sport și își împărtășește filosofia de viață la 84 de ani

La 84 de ani, Jane Fonda nu dă semne că ar vrea să se retragă din lumina reflectoarelor…

Serena Williams se retrage din tenis. Ce planuri are campioana

După o carieră sportivă impresionantă de 25 de ani, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare de…

Tot ce trebuie să știi înainte să ajungi la Summer Well 2022

Mai sunt doar câteva zile până la Summer Well. La doar 30 de minute distanță de București, peste…

Nunta între vedete: Rita Ora s-a căsătorit cu un regizor laureat cu Oscar

Cântăreața de origine kosovară Rita Ora (31 de ani) s-a căsătorit cu logodnicul ei, regizorul de origine neo-zeelandeză…

3 trucuri de beauty de la vedete

Ne cuceresc cu fiecare apariție și ne inspiră cu alegerile lor. Jennifer Lopez, Jessica Alba și Kim Kardashian…

Olivia Newton-John a murit la vârsta de 73 de ani

Olivia Newton-John, cântăreața și actrița de origine australiană, cunoscută mai ales datorită filmului Grease (1978), în care a…

Andra Gogan a strălucit pe covorul roșu la premiera serialului High School Musical, de la Los Angeles

Andra Gogan (24 de ani) și fratele ei, Răzvan, au fost prezenți de curând pe covorul roșu la…

Penelope Cruz, schimbare de look, pentru rolul soției fondatorului Ferrari

Vești bune pentru fanii actriței! Penelope Cruz, acum în vârstă de 48 de ani, apare din nou în…

Care sunt cele 12 celebrități care intră în jungla – ”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV)

”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV) este show-ul de televiziune care supune celebritățile la provocări extreme și…