Bianca Sterie ∙ December 11, 2017 ∙ 6 min read

Este binecunoscut faptul că, uneori, pentru a reuși la Hollywood, trebuie să îți găsești… un nume nou. Unul care să nu fie banal, dar nici prea complicat. Și, până la urmă, îi înțelegem perfect! Marilyn Monroe sună de zece ori mai bine decât Norma Jeane Mortenson. Sună… memorabil, o alegere demnă de un personaj care continuă să ne inspire!

Așaadar, sunteți curioși care sunt celebritățile care și-au schimbat numele real? Avem o listă pliiiină de surprize!

Katy Perry este… Kathryn Hudson

Katy Perry obișnuia să cânte melodii creștine folosind numele său real, Katryn Hudson, pe care l-a păstrat chiar și atrunci când și-a lansat albumul de debut, numit Katy Hudson, în 2001. Discul a fost un eșec total, însă partea bună este că artista nu a renunțat, a împrumutat numele de Perry (numele de fată al mamei sale), pentru a fi evitată confuzia între ea și actrița Kate Hudson, și a revenit în 2008, dând lovitura cu superhitul I Kissed A Girl.

Julianne Moore este… Julie Smith

În 2001, actrița care a câștigat Oscarul pentru rolul senzațional din Still Alice le-a povestit celor de la New York Times că a început să ia actoria în calcul după o discuție cu profesorul său de teatru. Inițial, aceasta nu a vrut să își schimbe numele, însă al său era unul comun și nu se putea prezenta cu el. Ce a făcut? Și-a căutat sursele de inspirație în interiorul familiei. „Cel de-al doilea nume al tatălui meu este Moore, iar pe mama mea o cheamă Anne. Așa că am trântit un Anne după Julie. În felul acesta, am putut folosi numele amândurora și nu am rănit sentimentele nimănui. Dar e oribil să îți schimbi numele. Am fost Julie Smith toată viața mea și nu am vrut să-l schimb”, a declarat ea pentru New York Times.

Nicki Minaj este… Onika Tanya Maraj

Lui Nicki nici măcar nu îi place numele său de scenă, pe care nici măcar nu și l-a ales ea. „Altcineva mi-a schimbat numele. Când am semnat unul dintre primele mele contracte, tipul acela voia ca numele meu să fie Minaj și m-am tot luptat cu el să nu îl schimbe. Dar m-a convins. Întotdeauna am detestat acest lucru.”

Vin Diesel este… Mark Sinclair Vincent

Starul francizei Fast & Furious a recunoscut în cadrul emisiunii lui Conan O’Brien că și-a schimbat numele pe vremea când lucra ca paznic, alegând o variantă scurtă a numelui său de familie. În schimb, Diesel este o poreclă pe care a primit-o în copilărie pentru că alerga tot timpul și avea foarte multă energie, iar dacă ne gândim la filmele în care joacă el acum, nici că puteam găsi un nickname mai bun!

Bruno Mars este… Peter Gene Hernandez

Artistul le-a povestit celor de la GQ că și-a schimbat numele portorican pentru a evita stereotipurile! Bruno este porecla pe care bunicul său i-a dat-o pentru că îi amintea de wrestlerul Bruno Sammartino, în timp ce numele Mars este inspirat chiar de planeta Marte: „Multe fete spuneau că nu sunt de pe planeta asta, așa că m-am gândit să le spun că-s de pe Marte.”

Lana Del Rey este… Elizabeth Grant

După modelul lui Katy Perry, Elizabeth Grant a lansat un album semnându-se cu numele real, însă discul a fost unul dezastruos. Schimbarea numelui său a fost un proces în care s-au implicat managerii și avocații artistei: Lana a fost alegerea acestora, în timp ce Del Rey a fost opțiunea ei, deoarece și-a dorit un nume cu rezonanță spaniolă, având în vedere că, la vremea respectivă, Miami era orașul în care cânta cel mai des.

Iggy Azalea este… Amethyst Amelia Kelly

Niciun rapper care se respectă nu își poate spune Amethyst, nu? Tocmai din acest motiv, Iggy a împrumutat numele cățelului său, un adevărat luptător, care, potrivit artistei, a supraviețuit confruntării cu un șarpe. Și cum bunicul ei i-a spus că are nevoie de mai mult de un nume, aceasta a hotărât să se folosească și de numele străzii pe care locuia familia sa: Azalea.

Jennifer Aniston este… Jennifer Linn Anastassakis

Tatăl actriței, actor la rândul său, și-a schimbat numele de origine grecească pentru a obține mai multe oferte de muncă.

Nicolas Cage este… Nicolas Kim Coppola

Actorul a vrut să reușească pe cont propriu și și-a schimbat numele pentru a nu fi asociat cu unchiul său, celebrul regizor Francis Ford Coppola, omul din spatele filmelor The Godfather.

Miley Cyrus este… Destiny Hope Cyrus

Miley este varianta scurtă a poreclei Smiley, pe care tatăl artistei, Billy Ray Cyrus, I-a pus-o acesteia în copilărie, pentru că era tot timpul numai un zâmbet. În 2008, Miley și-a schimbat și în acte numele.

Olivia Wilde este… Olivia Cockburn

Actrița face parte dintr-o familie de scriitori, așa că nu e de mirare că a ales numele lui Oscar Wilde, mai ales că, la vremea respectivă, juca și în spectacole bazate pe textele sale.

Natalie Portman este… Neta-Lee Hershlag

Hershlag nu este tocmai un nume potrivit pentru Hollywood, motiv pentru care actrița cu origini evreiești a ales să folosească numele de fată al bunicii sale. Iar acum este una dintre cele mai apreciate actrițe din industria filmului, cu un premiu (pentru Black Swan) și alte două nominalizări (pentru Closer și Jackie) la Oscar.

Emma Stone este… Emily Jean Stone

Actrița le-a povestit celor de la W Magazine că și-a schimbat numele când și-a început cariera în actorie: „Numele meu real e Emily Stone, dar, când am început să joc, acest nume era deja luat de o altă actriță, așa că a trebuit să vin cu unul diferit.” Inițial, a ales să fie Riley Stone, însă, după câteva luni, și-a dat seama că nu va putea răspunde niciodată la un nume atât de diferit de al ei. În cele din urmă, a devenit Emma. Emma Stone.

Lady Gaga este… Stefani Joanne Angelina Germanotta

Da, muuult prea lung! Însă amuzant este că „vinovat” de alegerea numelui de scenă al artistei este autocorrectul telefonului lui Rob Fusari, producătorul ei muzical. Pentru că i se părea că vocea ei seamănă mult cu cea a lui Freddie Mercury, Fusari începea să cânte Radio Ga Ga ori de câte ori artista intra în studio. La un moment dat, în timpul unui schimb de mesaje, telefonul a corectat numele melodiei, devenind Lady Gaga. Și așa o știm cu toții astăzi!

Foto: hepta.ro

Related Posts

Andreea Esca și Dana Păun, în croaziera Goop-Celebrity Beyond, a 9-a zi

Jurnal de bord: Duminica, în cocheta insulă Procida Șampanie și somn Toate drumurile duc la Roma Duminica, în…

Andreea Esca dă startul celui de-al doilea sezon #GataDeBusiness, alături de Bogdan Ciocian

Cel de-al doilea sezon al emisiunii #GataDeBusiness, realizată de Raiffeisen Bank și moderată de către Andreea Esca, începe…

Horoscopul săptămânii

Începutul lunii octombrie vine cu surprize pentru câteva zodii. Astrologul Anca Stoica ne spune în cele ce urmează…

Vacanțe instagramabile pentru Revelion. Ce destinații te așteaptă cu peisaje de vis

Din Maldive până în Zanzibar și din Thailanda până în Punta Cana soarele arde cu putere când e…

Palatul CEC a fost imbracat pentru o seara in Roz, ca simbol al luptei impotriva cancerului de san

La 1 octombrie – Ziua Nationala de lupta impotriva Cancerului de San, Fundatia Renasterea, a imbracat in Roz,…

Andreea Esca și Dana Păun, în croaziera Goop-Celebrity Beyond, a 8-a zi

Jurnal de bord: De la Messina la Taormina, cu “Don Giovanni” La revedere, Goop! Cu inima, acasă. O…

Andreea Esca și Dana Păun, în croaziera Goop-Celebrity Beyond, a 7-a zi

Jurnal de bord: Workshop de astrologie, cu Dr. Jennifer Freed Ora de bucătărie, cu rețete columbiene Distracție la…

Ce filme și seriale noi vedem în octombrie la TV și pe platformele de streaming

Seriale noi pentru pasionații de magie, thrillere care te vor ține cu sufletul la gură și zeci de…

Andreea Esca, în croaziera Goop-Celebrity Beyond: Meet and greet Gwyneth Paltrow 

Jurnal de bord: ziua a 6-a din croaziera Goop-Celebrity Beyond A venit și ziua mult așteptatei întâlniri cu…

Pleasing, Harry Styles și Marco Ribeiro, la Săptămâna Modei de la Paris

Pleasing, brandul de frumusețe creat de Harry Styles, a lansat primele produse de machiaj, în colaborare cu designerul…