Bianca Sterie ∙ February 26, 2016 ∙ 2 min read

festivaluri de la care nu ai voie sa lipsesti

Se anunță un sezon plin de festivaluri, așa că e momentul să îți organizezi agenda culturală pentru lunile următoare și să îți pregătești bagajele pentru o serie de excursii în cele mai frumoase orașe din România.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (10 iunie – 19 iunie)

Ajuns acum la ediția cu numărul 23, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu promovează excelența în arta teatrală, aducând pe scena locală cei mai buni actori și regizori, dar și spectacole impresionante, care te vor ține cu sufletul la gură. Printre invitații de anul acesta se numără și Tim Robbins, actorul din Mystic River (pentru rolul său din acest film, Robins a fost recompensat cu Premiul Oscar) și din The Shawshank Redemption, care va sosi la Sibiu în calitate de regizor al spectacolului de teatru Visul unei nopți de vară. Tim Robbins va primi și o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu la finalul festivalului.

Tips&Tricks: dacă ajungi în Sibiu, dă o fugă și la Muzeul Astra, un complex în aer liber numai bun de vizitat în timpul verii, și bucură-te de o cină copioasă la Kulinarium (Piața Mică, nr. 12).

Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie)

Timp de zece zile, cinefilii din întreaga țară vor descoperi pelicule absolut captivante, cele mai curajoase noi proiecte de cinema și cele mai bune documentare în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca.

Tips&Tricks: înainte să înceapă proiecțiile de la TIFF din Piața Unirii, încearcă cel mai bun tiramisu din oraș la Baracca (strada Napoca, nr. 8A).

Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festivalul Dramaturgiei Românești

FEST-FDSR a ajuns la ediția cu numărul 21, așa că, dacă teatrul se numără printre pasiunile tale, e timpul să începi să îți faci planurile pentru festival. Programul FEST- FDR 2016 va fi anunțat în scurt timp.

Tips&Tricks: Timișoara se numără printre cele mai frumoase orașe din România și este imposibil să te plictisești aici. Fă o plimbare pe malul Begăi, vizitează Muzeul de Artă Timișoara și Muzeul Satului Bănățean și apoi bucură-te de un delicios flat white într-o cafenea cochetă din centrul Timișoarei.

Foto: hepta.ro

Related Posts

Diane Keaton, despre bărbații din viața ei: Al Pacino, Warren Beatty, Woody Allen și Keanu Reeves

Diane Keaton rememorează fostele ei relații cu nume mari de la Hollywood, printre care se numără Al Pacino,…

Andrea Bocelli își lansează documentarul muzical The Journey: A Music Special From Andrea Bocelli

Celebrul tenor italian Andrea Bocelli (64 de ani) își lansează documentarul muzical The Journey: A Music Special From…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretele gustului de sărbătoare

Celebru pentru preparate sale pline de savoare, realizate după rețete tradiționale, Chef Cătălin Scărlătescu ne dezvăluie trucurile sale…

Brooke Shields își lansează documentarul autobiografic Pretty Baby

Brooke Shields (57 de ani) urmează trendul vedetelor care își lansează documentare autobiografice, după modelul Selenei Gomez și…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Primăvara vine cu multe noutăți, dintre cele mai variate. Iată ce ne-a atras atenția! Givenchy lansează Gentleman Society, parfumul…

BRD a pregătit un super concurs pentru luna aprilie și te așteaptă și la Half is Free, cu alte surprize

Pentru că primăvara e cel mai bun prilej de reinventare, BRD ți-a pregătit un super concurs în luna…

Spike și Smiley lansează piesa „Copacul”

Spike a lansat o piesă emoționantă, alături de Smiley. „Copacul” este o piesă pop cu influențe hip-hop, care…

Prânz cu redacția A List Magazine

Noi, când muncim, MUNCIM, când ne distrăm, ne DISTRĂM și când mâncăm, pai chiar MÂNCĂM! Redacția A List…

Nepoata Prințesei Diana, Lady Amelia Spencer, s-a căsătorit în Africa de Sud

Lady Amelia Spencer (30 de ani) este una dintre nepoatele Prințesei Diana, fiica fratelui acesteia, Charles Spencer. Lady…

Interviu cu Mihai Mincan (Spre Nord): „Mă interesează ca oamenii să folosească filmul ca pe o sursă de inspirație pentru discuții ulterioare”

Spre Nord este debutul în lungmetraj de ficțiune al regizorului Mihai Mincan, un thriller psihologic inspirat din fapte…