Bianca Sterie ∙ May 23, 2020 ∙ 4 min read

În urmă cu un an, mai exact pe 20 mai 2019, HBO a difuzat ultimul episod al serialului Game of Thrones, deznodământul aventurilor din Westeros, o poveste care s-a transformat într-un fenomen global și a adunat milioane de fani în întreaga lume. Inspirată de seria de fantasy A Song of Ice and Fire, scrisă de George R. R. Martin, producția a debutat în 2011 și a devenit rapid favorita publicului.

Astăzi, la un an de la încheierea Game of Thrones, încă nu avem confirmări sau noutăți despre spin-off-urile promise, despre care sperăm să auzim cât de curând. Dar v-am pregătit o listă de seriale care promit la fel de multă dramă, acțiune, răsturnări de situație, intrigi și emoție și care vă vor alina dorul de King’s Landing, de Jon Snow (Kit Harington), de Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau), de Arya Stark (Maisie Williams) și de toate celelalte personaje GoT.

Rome

Unul dintre cele mai bune și, în același timp, subestimate seriale istorice, Rome explorează epoca în care s-a făcut tranziția de la Republica Romană la Imperiul Roman, dar și crizele. scandalurile și momentele care au definit această perioadă. Ascensiunea lui Iulius Cezar (Ciarán Hinds) la putere și dictatura instaurată de el, relația tumultoasă dintre Marcus Antonius (James Purefoy) și Cleopatra (Lyndsey Marshal), dar și parcursul lui Octavian (Max Pirkis), tânărul care devine primul împărat al Romei sunt doar câteva dintre poveștile marcante surprinse în cele două sezoane Rome, serial disponibil pe HBO GO.

Spartacus

Bătălii dure și sângeroase, revolte și răsturnări de situație: serialul urmărește povestea lui Spartacus (Adam Whitfield), un luptător de origine tracă, un răzvoinic neînfricat, care, în urma unui act de nesupunere, este prins și forțat să devină gladiator. Condus de nevoia de a se răzbuna, dar și de dorința puternică de a-și revedea soția, acesta se transformă în cel mai bun luptător din arenă. Serialul este disponobil pe Netflix.

The Last Kingdom

De o bătălie dură pentru tron, presărată cu nenumărate jocuri de culise și răsturnări de situație, avem parte și în The Last Kingdom. În prim-plan se află Uhtred (Alexander Dreymon), un tânăr saxon de viță regală, care, răpit și luat prizonier de mic, a crescut toată viața printre vikingi. Ajuns la maturitate, el încearcă să își revendice dreptul din naștere, dar și să aleagă din ce tabără vrea să facă parte. Serialul este disponibil pe Netflix. 

The Borgias

Continuăm cu The Borgias, unde avem, de această dată, o luptă meschină care se dă pentru tronul papal. Jeremy Irons joacă rolul charismaticului și autoritarului Rodrigo Borgia, capul unei puternice dinastii renascentiste, care nu se sfiește să își folosească familia și, mai ales, copiii pentru a-și extinde influența în Italia, pentru a obține cât mai mult control, dar și pentru a-și atinge principalul obiectiv: acela de a deveni papă. Cele trei sezoane din The Borgias sunt disponibile pe HBO GO.

The Tudors

Dacă vă pasionează aventurile regale, The Tudors este un must-see. Centrat pe figura Regelui Henry al VIII-lea (interpretat de actorul Jonathan Rhys Meyers), serialul urmărește evoluția acestuia, ascensiunea la tron, relațiile complicate cu cele șase soții (dintre cele șase, două au fost capitate din ordinul său), dar și reformele religioase pe care le-a făcut. Henry al VIII-lea a rămas cunoscut în istorie drept unul dintre cei mai duri monarhi britanici. 

Knightfall

Inspirat de povestea templierilor și de legendele țesute în jurul acestor călugări-soldați care au format un ordin militar menit să apere creștinii, Knightfall este un mix echilibrat între realitate și ficțiune. Acțiunea serialului debutează în Acra, fortăreața cucerită de otomani, și continuă în Franța, unde cavalerii templieri pornesc în căutarea Sfântului Graal. 

Vikings

De mituri, legende, zei și lupte dure pentru cucerirea unor teritorii și a puterii avem parte și în Vikings, care explorează aventura lui Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel) și a familiei sale de vikingi. Serialul este disponibil pe Netflix.

The Witcher

Ultima recomandare este The Witcher, un fantasy inspirat de seria omonimă scrisă de polonezul  Andrzej Sapkowski. O poveste despre destin și familie, serialul îl are în prim-plan pe Geralt din Rivia (Henry Cavill), un vânător de monștri singuratic, care se luptă pentru a-și găsi locul într-o lume în care oamenii se dovedesc uneori a fi mai răi și mai brutali decât fiarele. Serialul este disponibil pe Netflix. 

Foto: Netflix, HBO, outnow.ch

Related Posts

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Beneficiile postului pentru detoxifierea corpului și a minții

Postul este o practică sănătoasă, care susține în mod evident corpul în detoxifiere, iar dacă timpul, voința sau…

Miranda Kerr, despre planurile de a mai avea copii, după 4 nașteri

Modelul australian Miranda Kerr (40 de ani) a născut în luna februarie cel de-al patrulea fiu, botezat Pierre,…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Cristina Carp, Naționala Feminină de Fotbal

Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G Dacă te-am întreba unde…

Horoscopul săptămânii 15-21 aprilie 2024

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…