Jacqueline Bisset

Jacqueline Bisset (77 de ani) este una dintre cele mai apreciate actrițe europene, cu succes fulminant și la Hollywood. Actrița care nu a fost niciodată măritată și care nu are copii a devenit cunoscută în urma rolurilor din filme precum Bullitt, The Sweet Ride, Airport (1970), The Mephisto Waltz (1971), Day for Night (1973), Murder on the Orient Express (1974), St. Ives (1976), The Deep (1977), The Greek Tycoon (1978) sauWho Is Killing the Great Chefs of Europe? (1978). Jacqueline Bisset a câștigat în 2014 Globul de Aur pentru Cea mai bună actriță în rol secundar cu rolul din seria Dancing on the Edge.

Numele întreg al lui Jacqueline Bisset este Winifred Jacqueline Fraser Bisset. Actrița s-a născut la Londra, în 1944, și a urmat Liceul Francez Charles de Gaulle. Mama ei este de origine anglo-franceză, iar tatăl ei are descendență scoțiană.

jacqueline bisset

Nu a fost niciodată măritată și nu are copii, în ciuda numeroaselor relații sentimentale pe care le-a avut de-a lungul timpului. Printre partenerii ei s-au numărat actorul franco-canadian Michael Sarrazin, magnatul imobiliar marocan Victor Drai, artistul rus Alexander Godunov, actorul elvețian Vincent Perez și instructorul de arte marțiale turc Emin Boztepe. Într-un interviu acordat pe când avea 32 de ani, Jacqueline Bisset a spus: ”N-aș putea să fac ceea ce fac dacă aș fi mamă. Am auzit numai povești horror legate de copiii de la Hollywood”.

jacqueline bisset

Jacqueline Bisset este nașa Angelinei Jolie.

jacqueline bisset

Încă locuiește în casa părintească din  Tilehurst, Reading, Berkshire, o locuință ce datează din secolul al 17-lea, unde petrece câteva luni pe an.

A învățat să vorbească fluent franceza de la mama ei și a urmat lecții de balet în copilărie, apoi a început să ia lecții de actorie în timp ce lucra ca model pentru a obține venituri suplimentare.

jacqueline bisset

Se teme de apă. Actrița a povestit cum era gata să fie înecată când era mică de niște copii cu care se juca. De atunci, se teme să înoate sau să intre în apă alături de alte persoane.

jacqueline bisset
The Lodger

Cel mai recent film al său, lansat luna aceasta pe platformele digitale, este horror-ul francez The Lodger, în care joacă rolul unei văduve care încă mai comunică cu fantoma soțului ei, decedat de 20 de ani.

 

Foto: Hepta

Related Posts