A List Magazine ∙ March 14, 2020 ∙ 4 min read

Este o perioadă ciudată pentru mulți dintre noi însă, ca părinți, ne putem bucura de timpul petrecut acasă, alături de cei mici. Este și motivul pentru care am pregătit o listă mare de jocuri interesante și distractive, perfecte pentru vremurile pe care am ajuns să le trăim.

Citiți cărți împreună!

Transformă statul acasă în cea mai plăcută și relaxantă activitate, împreună cu cei mici. Cititul încă de la vârste fragede îi va ajuta să-și dezvolte vocabularul și să-și răspundă tuturor curiozităților. Alege cărți de citit pentru copii, care să le stârnească interesul și care să vă ocupe timpul, în loc să vă uitați la tabletă sau televizor…

Faceți slime! Este una dintre cele mai iubite activități de către cei mici. Dacă nu aveți smile, puteți să vă jucați cu plastilina.

Puteți urmări spectacole și activități on-line de la Opera Comică pentru Copii 

Opera Comică pentru Copii transmite live pe Facebook toate spectacolele programate, la toate cele trei săli – Sala Mare, Salonul Mozart și Sala Undergrant. Pe data de 21 martie se va transmite live premiera baletului Scufița Roșie, un spectacol extrem de așteptat de micii spectatori. În afara spectacolelor, OCC transmite și alte materiale menite să îi destindă și să îi amuze pe copii. Astfel, dimineața de la ora 10.00 se transmite “Ne jucăm la OCC”, unde sunt prezentate jocuri de la Magazinul OCC, cu demonstrații live de cum se joacă. De la ora 16.00 fanii pot intra în culisele OCC, unde se întâlnesc cu actorii lor preferați, află secrete din cabina de machiaj, de la costume, din regia de sunet și scenă și multe altele. La ora 17.00 se difuzează un material de tip „Making of ”, adică tot un fel de secrete ale celor mai îndrăgite producții ale Operei Comice. La ora 20.00 este timpul pentru ,,Zâmbete la OCC”, un interviu la dublu cu artiștii Operei, în care aceștia dezvăluie tot felul de lucruri neștiute despre ei.

Faceți concurs de cultură generală! Vă puteți juca tot felul de jocuri, în funcție de vârsta copilului. Ei bine, o activitate extrem de benefică ar putea consta în teste și întrebări de cultură generală. Alegeți în fiecare zi o materie diferită, geografie, istorie etc., iar activitatea nu va deveni niciodată una plictisitoare. Începeți cu întrebări ușoare și distractive.

Vizionați un film împreună! Iată un TOP 3 filme de văzut cu toată familia 

Coco. Miguel este un băiat de 12 ani, hotărât să își urmeze visul de a deveni un mare cântăreț, la fel ca idolul sau, Ernesto de la Cruz. El trebuie să depășească obstacolele impuse de propria familie, care urăște muzica din ziua în care stră-străbunicul său și-a abandonat familia pentru a-și împlini visul de a ajunge un muzician celebru. Băiatul ajunge pe Tărâmul magic al Morților, unde încearcă să dezlege misterul ascuns de generații în familia sa.

Paddington. E un film de comedie, adaptare după cartea Ursulețul Paddington, povestea amuzantă a unui ursuleț venit din îndepărtata junglă  tocmai la Londra, în căutarea unui cămin. Singur și părăsit în gara din Paddington, realizează că e posibil ca viața în marele oraș să nu fie așa cum și-a imaginat. Total nefamiliarizat cu regulile de etichetă britanice, Paddington îi va da mult de furcă scorţosului domn Brown, dar va cuceri întreaga familie cu giumbuşlucurile sale.

Micul Prinț. Un pilot se prăbușește în deșert și întâlnește un băiețel de pe o planetă îndepărtată.
Ajuns la bătrânețe, fostul aviator așteaptă să apară cineva cu care să-și împărtășească povestea. Fetița din vecini, mereu înconjurată de cărțile și caietele pentru temele de casă, e cea căreia bătrânul îi trimite o invitație – sub forma unui avion de hârtie – de a afla povestea în care Micul Prinț își dorea foarte mult să-și facă prieteni.

Desenați și colorați!

O activitate relaxantă, dar și foarte distractivă pentru toate vârstele. Copiii pot colora cele mai amuzante personaje din desenele animate preferate, în timp ce adulții se pot relaxa și scăpa de stresul cotidian cu ajutorul unei cărți de colorat special pentru abilitățile lor.

Vizitați un museu… pe online. Lista muzeelor din România cu tururi virtuale și imagini panoramice aici: http://www.cimec.ro/muzee/muzee-cu-tur-virtual.html

Alte activități de făcut în casă cu copiii:  jucați mima sau cântați și dansați. Pictați cu degetele, vă mai puteți juca de-a doctorul și pacientul sau puteți chiar rearanja împreună camera copilului. Faceți gimnastică împreună- mișcarea este foarte importantă pentru noi toți!

Related Posts

Istoria secretă a culorilor

„Negru de supărare”, „roșu de furie”, „alb ca varul” – culorile nu sunt doar parte din lumea care…

Johnny Depp revine în Pirații din Caraibe pentru un onorariu record

În sfârșit, soarele răsare și pe strada lui Johnny Depp (59 de ani). După câțiva ani în care…

Proprietarul brandului Ray-Ban, Leonardo Del Vecchio, a murit la vârsta de 87 de ani

Leonardo Del Vecchio, proprietarul brandurilor de acccesorii Ray-Ban și Oakley,  a murit la vârsta de 87 de ani,…

8 filme și seriale care se simt ca o vacanță de vară

Zile de vară, soare, sentimentul că toate problemele au rămas în urmă, relaxare la plajă sau într-un loc…

Cel de-al doilea episod #GataDeBusiness, cu Andreea Esca, este aici! 

Andreea Esca este din nou pregătită să îți spună o poveste. De data aceasta, o poveste reală despre…

Harry Styles lansează o colecție de haine alături de Gucci

Harry Styles, unul dintre cei mai de succes cântăreți la ora actuală, lansează o colecție de haine alături…

Cum arată cea mai recentă achiziție imobiliară făcută de Nicole Kidman în Sydney

Australianca Nicole Kidman (55 de ani) își extinde de la an la an portofoliul imobiliar din Sydney. Actrița…

Lectura de vacanță – Ce cărți citesc vedetele?

Timpul trece altfel în vacanță. Frumusețea după-amiezelor leneșe de vară nu este întrecută decât de timpul petrecut citind…

Casa noastră/ Utama câștigă Trofeul Transilvania la cea de-a 21-a ediție TIFF

Câștigătorii celei de-a 21-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 25…

Sharon Stone povestește că pierdut nouă sarcini de-a lungul vieții

Sharon Stone (64 de ani) face consfesiuni dureroase despre cele nouă sarcini pe care le-a pierdut de-a lungul…