A List Magazine ∙ March 4, 2022 ∙ 3 min read

Detoxifierea este o practică străveche prin care, cu ajutorul plantelor, organismul este purificat și curățat de toxine, iar digestia ameliorată. Este un proces benefic, în special primăvara, după perioada de iarnă cu mai puțină activitate și în care am consumat mai puține fructe și legume proaspete. Există plante care și-au dovedit eficiența în detoxifierea organismului. Nutriționistul Gianluca Mech face lista celor șase din cele mai important și ne explică de algele antarctice sunt considerate cele mai eficiente.

„Deși există multe obiceiuri sănătoase, cum ar fi mișcarea și alimentația sănătoasă, care ajută la a avea un organism sănătos și puternic, plantele medicinale sunt extrem de benefice atunci când avem nevoie de o cură de detoxifiere. Ficatul, rinichii, colonul, sistemul limfatic și pielea sunt organele cel mai puternic implicate în procesul de detoxifiere, care constă practic în eliminarea toxinelor din organism pentru a-l menține sănătos”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

6 plante care detoxifică organismul

Păpădia

„Papadia este una dintre cele mai bune plante medicinale pentru detoxifiere. Ajută în mod special la stimularea ficatului, ajutându-l să elimine toxinele din sânge. Contribuie astfel la digestie și la sănătatea pielii, deoarece ambele sunt conectate la ficat. Rădăcina de păpădie are cea mai puternică acțiune asupra ficatului și este folosită cel mai adesea pentru detoxifiere.Frunzele sunt ușor diuretice și pot ajuta rinichii să elimine toxinele. Ambele conțin nutrienți benefici pentru organism”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Rădăcina de brusture

„Rădăcina de brusture este o altă plantă puternică. Purifică sângele și curăță organismul de toxine. Stimulează, de asemenea, drenajul limfatic. Se poate face ceai de rădăcină de brusture.

Trifoiul roșu

Trifoiul roșu aparține familiei leguminoase și consumul său este foarte benefic pentru sănătatea pielii. Ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, stimulează ficatul și sistemul limfatic. Este de asemenea bogat în nutrienți și poate contribui la sănătatea hormonală”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Ciulinul de lapte (armurariu)

„Conține mai mulți antioxidanți care ajută la procesul de detoxifiere, inclusiv un complex cunoscut sub numele de silimarină. Silimarina stimulează producția de alți doi antioxidanți, glutation și superoxid dismutază. Aceștia ajută de fapt la reconstrucția celulelor hepatice și la eliminarea toxinelor.

Urzica

Urzica ajută la purificarea organismului. Susține sănătatea ficatului și stimulează drenajul limfatic. Totodată, are un efect diuretic ce ajută rinichii să elimine toxinele”, adaugă specialistul.

Algele antarctice

„Algele antarctice, în special cea denumită Durvillaea, sunt considerate cele mai eficiente și sigure în procesele de detoxifiere a organismului prin surse naturale. Acidul alginic, pe care acestea îl conțin, este unul dintre principalii responsabili pentru beneficiile pentru sănătate. Această moleculă formează mase gelatinoase capabile să absoarbă metalele grele, inclusiv plumbul, cadmiul, mercurul și alte substanțe toxice, împiedicând absorbția acestora de către organism. Acesta este motivul pentru care este una dintre cele mai puternice plante atunci când vine vorba despre detoxifiere. 

Related Posts

Ce filme și seriale noi vedem în iulie pe platformele de streaming

Afară e tot mai cald, iar activitățile în aer liber sunt mult limitate din cauza caniculei, așa că…

Goana după viață. Text by Andreea Esca

De când s-au ridicat restricțiile pandemice și avem și războiul ăsta în coaste, mi se pare că toți…

Darius Mabda, câștigător ”Românii au talent”: ”Am pierdut o parte din copilărie”

Darius Mabda este, la doar 13 ani, deținătorul trofeului celui mai recent sezon ”Românii au talent” (PRO TV)….

Coca-Cola lansează platforma globală Coke Studio™ și oferă premii VIP la cele mai mari festivaluri de muzică din Europa

Șapte tineri artiști reinterpretează piesa „A Kind of Magic” a legendarei trupei Queen, într-un videoclip lansat la nivel…

Ce filme noi vedem în iulie la cinema

Da, știm, în luna iulie nu prea mai stă nimeni în oraș. E sezonul vacanțelor la plajă și…

Cameron Diaz revine în lumea filmului după o pauză de 8 ani

Cameron Diaz iese oficial din lunga pauză de pe platourile de filmare, timp în care s-a dedicat în…

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Cântărețul R. Kelly a fost condamnat miercuri de tribunalul din New York la o pedeapsă cu închisoarea de…

TIFF.21 a ajuns la final. 10 zile de poveste și momente speciale alături de comunitatea IQOS

Una dintre cele mai așteptate ediții ale Festivalului Internațional de Film Transilvania s-a încheiat cu rezultate de excepție…

5 lucruri pe care nu le știai despre Anne Hathaway

Anne Hathaway (39 de ani) a revenit în atenție recent cu două noi mega-producții, după o perioadă de…

Winona Ryder și-a găsit sufletul-pereche. Cine este bărbatul cu care are o relație de 10 ani

Winona Ryder (50 de ani) are de mai bine de 10 ani o relație cu designerul Scott Mackinlay…