A List Magazine ∙ March 15, 2020 ∙ 2 min read

Chef Adi Hădean vine cu câteva tipsuri pentru perioada de izolare care urmează. Așadar, iată câteva ponturi scurte, dar importante, pentru a trece cu bine de această perioadă.

  1. Odată ce ai desfăcut o pungă de făină, mălai sau zahăr, ai grijă să le închizi ermetic până le termini, fie cu clipsuri, fie în borcane cu garnitură din cauciuc. Pe de-o parte le ferești de umezeală, pe de altă parte șii dăunătorii la distanță.

2. Nu te feri de congelator. Într-o ladă frigorifică poți stoca legume, carne, pâine, supe făcute în casă, însă trebuie să fii atent la procesul de ambalare. Nu vrei să amesteci substanțele și să-ți faci mai mult rău decât bine. Decongelarea se face lent, de seara pe dimineața, ținând lucrurile în frigider, nu în chiuvetă, nu în apă, nu pe colțul mesei. Pâinea sau produsele de patiserie congelate pot fi puse direct în cuptorul încins, la fel și fripturile deja gătite.

3.Ține cont de regula FIFO, “first in, first out”, mai ales când vine vorba de alimente care expiră repede. Adică, primul lucru pus în frigider trebuie să fie primul consumat. Adică, ia mereu de la spatele raftului, nu din față, pentru că altfel vei amâna folosirea alimentelor mai vechi până când se vor plictisi de tine, își vor scoate piciorușele prin ambalaje și vor pleca să declanșeze o pandemie doar a lor.

4. Dacă vei găti mai mult decât știi că vei mânca în ziua aceea,  refolosește tot ce poți.  Și poate ar fi cazul să lași mofturile și să mănânci de 3 ori dintr-un fel de mâncare dacă ți-au căzut mai multe paste în apă (de exemplu). Până la urmă, sustenabilitatea reală, nu aia de hipsteri,  e una dintre lecțiile importante pe care le putem re-învăța cu ocazia fiecărei crize majore.

5.Dacă ești adult, mulțumește-te cu două mese pe zi. O să ieși din criză cu corpul de plajă gata făcut. Dacă ai copii, s-ar putea să fie cel mai potrivit moment să-i implici în procesul de creație culinară, nu-i ca și cum n-ai avea timp destul, și în plus trebuie să le dai ceva de făcut înainte să-ți mănânce urechile și ultimii neuroni neafectați de panică.

Citeste mai multe SFATURI aici!

 

 

 

Related Posts

Prinții de Wales, William și Catherine, sărbătoresc ziua mezinului lor, Louis

Louis, cel mai mic dintre copiii Prinților de Wales, William și Catherine, împlinește azi șase ani. O fotografie…

Irina Shayk dezvăluie rutina ei de skincare, cu metode moștenite de la mama ei

Irina Shaik (38 de ani) este una dintre cele mai râvnite femei din lume și totodată una dintre…

Două producții românești, selectate la Festivalul de Film de la Cannes

”Trei kilometri până la capătul lumii”, în regia lui Emanuel Pârvu, și documentarul ”NASTY”, despre viața și cariera…

Actrița Christina Hendricks (Mad Men) s-a măritat a doua oară

Actrița Christina Hendricks (48 de ani), cunoscută publicului mai ales datorită rolului Joan Harris din serialul de succes…

Milan Design Week – o experiență numită The Red Experience by Ploom

Sute de mii de amatori de artă și design, mii de instalații care de care mai interesante, sute…

Paris Hilton, primele fotografii cu fiica ei în vârstă de cinci luni

La cinci luni de la venirea pe lume a fiicei ei, Paris Hilton împărtășește cu publicul primele fotografii…

Horoscopul săptămânii 22-28 aprilie 2024

Astrologul Anca stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce surprize ne-au pregătit astrele! Berbec…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Teodora Meluță, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Artistul Călin Țopa, invitat să prezinte publicului instalația audio la Veneția, în expoziția de artă contemporană Personal Structures

La invitația Centrului Cultural European Italia (ECC-Italia), compozitorul și designerul de sunet Călin Țopa e prezent la Veneția,…

Taylor Swift și-a lansat un nou album- The Tortured Poets Department

Taylor Swift (34 de ani) nu ia nicio pauză și lansează cel de-al 11-lea ei album de studio,…