O carte educativă pentru mame, primul film românesc care prezintă realitatea cu care se confruntă pacineții cu dializă și un program gratuit pentru toți cei cei care vor să realizeze proceduri chirurgicale non-estetice- sunte trei proiecte care ne-au atras atenția, în aceste zile.
„Nephro“, primul film românesc care prezintă realitatea cu care se confruntă pacienții dializați, lansat în mediul online.
„Nephro“, primul film românesc care prezintă realitatea cu care se confruntă pacienții dializați, a fost lansat oficial miercuri și poate fi vizionat pe contul de YouTube Fresenius NephroCare România.
„Nephro“ este un film emoționant care evidențiază puterea pe care o au legăturile interumane în contexul unor provocări medicale. Scurtmetrajul face parte dintr-o campanie de conștientizare a realității cu care se confruntă pacienții dializați și familiile acestora.
La evenimentul de lansare, după proiecția scurtmetrajului, a avut loc o discuție cu echipa filmului, personal medical și pacienți.
Regizat de Claudiu Mitcu, după un scenariu semnat de Ana Rinderu și Radu Pilat, scurtmetrajul „Nephro“ prezintă o perspectivă mai puțin cunoscută a vieții pacienților dializați. Filmul subliniază faptul că legăturile care vindecă nu sunt neapărat cele familiale, ci și acelea care se creează în centrele de dializă și care asigură confortul emoțional.
„Nephro“ relatează povestea Ancăi (interpretată de Silvana Negruțiu), o pacientă de 26 de ani pusă față în față cu o situație care îi testează limitele atât la nivel fizic, cât și emoțional, și a tatălui ei, Vlad (interpretat de Șerban Pavlu), care își reîntâlnește fiica după 15 ani de separare.
„Când am aflat că oamenii vin de trei ori pe săptămână și petrec câte cinci ore împreună, mă gândeam cam cât de des s-a întâmplat asta în familia mea: să avem trei zile pe săptămână în care să stăm cinci ore împreună. Niciodată. Cred că sunt puține familiile care reușesc să adune aceste 15 ore pe care să le petreacă exclusiv împreună. Este mai mult decât o familie. Oamenii te întâmpină cu o asemenea căldură că, atunci când am ajuns acolo pentru a filma, aveam senzația că mă știu de-o viață cu cei de la centru“, a declarat actrița Silvana Negruțiu, la evenimentul de lansare a filmului „Nephro“.
Dializa, tratamentul pentru pacienții în stadii avansate ale Bolii Cronice de Rinichi, este o procedură cu un impact puternic asupra vieții pacienților, care trebuie să își adapteze stilul de viață la o nouă realitate. Dacă respectă tratamentul și urmează recomandările medicale, pacienții pot avea o viață aproape normală.
„Ne-am dorit ca acest film să ajungă la publicul larg, iar acesta să conștientizeze potențialul grav al Bolii Cronice de Rinichi și, recunosc, că acest film a pus în valoare relațiile interumane. Cred că este important să se știe că dializa nu înseamnă sfârșitul vieții și că poți avea o viață aproape normală chiar și în aceste condiții“, a menționat dr. Raluca Scutelnicu, Marketing Manager Fresenius NephroCare România.
Dializa este un tratament decontat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), indiferent de centrul de dializă unde pacienții aleg să urmeze procedura. Ei au dreptul legal să-și aleagă orice centru de dializă (public sau privat), aflat pe o distanță de 100 km în jurul domiciliului, unde să primească tratamentul.
Atena Boca a lansat „Totul începe cu o mamă”, o carte care vine în ajutorul tuturor mămicilor
Atena Boca, fondatoarea comunității LaPrimulBebe, una dintre cele mai mari comunități de sprijin pentru mame din România, a lansat prima sa carte, „Totul începe cu o mamă”, un volum profund emoționant, sincer și autentic, dedicată tuturor mamelor care, zi de zi, își trăiesc rolul în tăcere, sub povara presiunilor și a așteptărilor societății. Scrisă dintr-o nevoie autentică de a da glas trăirilor adesea ascunse, cartea reprezintă un refugiu pentru mamele care se simt epuizate, nevăzute și neînțelese.
„Totul începe cu o mamă” explorează adevărurile nespuse despre maternitate – despre momentele de îndoială, vinovăție și vulnerabilitate pe care mamele le ascund, temându-se de judecățile celor din jur. Această carte este un refugiu creat din greul pe care l-a văzut și trăit alături de sute de mii de mame din cadrul comunității LaPrimulBebe, dar și din propriile ei experiențe care i-au modelat drumul în acest rol.
„Totul începe cu o mamă” nu este doar o poveste despre maternitate, ci o mărturie despre puterea de a îmbrățișa imperfecțiunile. Cartea încurajează mamele să își accepte vulnerabilitatea ca o formă de putere și să își recâștige locul într-o societate care prea des le ignoră sau le critică. „Am scris această carte pentru a te ajuta să îți găsești curajul de a vorbi despre greutățile tale, pentru a îți recunoaște valoarea, pentru a îți regăsi identitatea dincolo de rolul de mamă și de a îți exprima nevoile fără teama de a fi judecată.”
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics, oferind consultații gratuite pentru toți cei cei care vor să realizeze proceduri chirurgicale non-estetice, precum: reconstrucția mamară post-mastectomie și chirurgia tumorilor de piele
Chirurg plastician de renume, Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics în cadrul Clinicii Project Beauty, prin intermediul căruia va oferi consultații gratuite, până la finalul anului 2024, pentru toți cei care își doresc să realizeze proceduri chirurgicale non-estetice, precum: reconstrucția mamară post-mastectomie, chirurgia tumorilor de piele și de părți moi, corectarea cicatricilor și a defectelor cutanate, repararea și reconstrucția după traumatisme faciale, reconstrucția defectelor congenitale, chirurgia mâinii, reconstrucția după arsuri, etc.
„Există mulți pacienți cu afecțiuni care țin de sfera chirurgiei plastice, însă accesarea acestor servicii este încă deficitară, în opinia mea. Poate că pacienții nu știu cărui specialist să se adreseze sau poate că este dificil să obții o programare într-un spital public (lucrez și în sistemul public de sănătate și vă pot spune că supraaglomerarea nu este doar o poveste). Pe de altă parte, sistemul privat de sănătate oferă pacientului ceva mai mult timp pentru a sta de vorbă cu medicul, contracost însă. Consider că orice pacient trebuie să își cunoască și să își înțeleagă diagnosticul, pentru ca, apoi, să ia o decizie informată asupra tratamentului. În clinica mea, mi-am dorit să creez un cadru corect și coerent dedicat comunicării, în beneficiul pacientului, tocmai de aceea, până la finalul anului, voi oferi consultații gratuite pentru procedurile chirurgicale non-estetice”, declara Dr. Sinescu.
Medic primar specializat în chirurgie plastică, estetică și reconstructivă, Dr. Ruxandra Sinescu este recunoscută pentru expertiza sa în chirurgia estetică facială și corporală. Aceasta subliniază importanța echilibrului între nevoile pacientului și limitele intervențiilor estetice, promovând o frumusețe naturală și armonioasă.
Chiar dacă inițiativa RenYOU Aesthetics se adresează pacienților ce au nevoie de operații non-estetice, din dorința de a educa și de a răspunde tuturor nevoilor pacienților, Dr Sinescu face și o trecere în revistă în ceea ce privește adresabilitatea celor mai frecvente intervenții chirurgicale estetice realizate în România și dezvăluie detalii ce țin de recuperarea postoperatorie și timpul necesar pentru vindecare, dar și rezultate realiste privind așteptările pe care ar fi benefic sa le aibă pacienții.
Trendul în chirurgia plastică a anului 2024 – explantarea mamară sau îndepărtarea implanturilor.
„Acest gen de intervenție se adresează celor care au beneficiat de augmentare mamară și nu își mai doresc implanturile sau au suferit complicații după intervenția de mărire de sân. În ultima perioadă, multe dintre vedetele de la nivel internațional mizează pe o abordare mai aproape de natural, tocmai de aceea am putea vorbi de un trend în acest sens.
Trebuie să știm că recuperarea după operația de explant mamar variază în funcție de procedurile asociate pentru a reface estetica sânului. Unele paciente aleg doar explantul, altele își doresc o ridicare concomitentă a sânului sau o augmentare cu grăsime. În general, activitatea zilnică poate fi reluată la două săptămâni după operație”, mărturisește Dr Sinescu.
Mese speciale pentru un Crăciun altfel! (și ceva pentru colindători)
Se spune că în bucătărie se țes cele mai frumoase povești, iar în seara de Crăciun, această magie…
Cine sunt concurenții noului sezon Survivor România?
A sosit momentul mult așteptat! Survivor România revine la PRO TV cu un nou sezon care promite să…
Cine este noul American Psycho?
Celebra producție din anii 2000, American Psycho, în care rolul principal a fost interpretat de Christian Bale, va…
5 producții premiate, de urmărit în vacanța de Crăciun, disponibile pe DISNEY+
Pe lângă filmele de acțiune, documentarele, animațiile, serialele și poveștile fantastice, Disney+ găzduiește producții de prestigiu, care au…
INNA cucerește Polonia: două concerte sold-out și un vibe de neuitat
INNA a făcut senzație în Polonia, cu două concerte incendiare, ambele sold-out. Primul spectacol s-a vândut în doar…
Be Love! Laura Giurcanu X Pandora – despre relațiile cu bijuteriile și sezonul de cadouri
Iubire, emoție, fericire, zâmbete și oameni dragi: lunile reci de iarnă pot fi mereu încălzite cu o surpriză,…
Cum să-ți transformi bradul de Crăciun într-o operă de artă
Crăciunul este momentul magic al anului în care casele se îmbracă în straie de sărbătoare, iar bradul de…
Alist Designers boutique: Idei de cadouri pentru Secret Santa
Ți-a picat la Secret Santa colega care adoră bijuteriile? Ați organizat un mic joc în familie și ai…
John Galliano părăsește casa de modă Maison Margiela după zece ani
Designerul britanic John Galliano pleacă din funcția de director artistic al casei de modă franceze Maison Margiela după…
Colecția de Spumante Millesime Cotnari, lansate la Artmark cu etichete semnate de cinci artiști români
Cotnari a adus un omagiu atât rafinamentului, cât și tradiției vinurilor românești spumante cu un eveniment exclusivist care…