Bianca Sterie ∙ March 2, 2016 ∙ 4 min read

filme si documentare

Dacă ești pasionată de modă, adori să descoperi poveștile celor mai cool designeri din lume și stai întotdeauna cu ochii pe ultimele tendințe, atunci trebuie să treci următoarele zece titluri pe lista de must see.

Alicia Silverstone și uniforma ei galbenă din Clueless, povestea lui Coco Chanel, interpretată magistral de talentata Audrey Tautou, Anna Wintour și secretele pregătirii unui nou număr Vogue, vizionarul Raf Simons și aventura sa la Dior, prezentată în documentarul Dior and I, portretul excentricului Karl Lagerfeld: îți spunem care sunt filmele și documentarele despre universul modei pe care nu ai voie să le ratezi.

Yves Saint Laurent
În regia lui Jalil Lespert, filmul urmărește viața lui Yves Saint Laurent începând cu anul 1958, când, după moartea lui Christian Dior, acesta devine directorul de creație al casei Dior și lansează prima sa colecție, care îl transformă într-o adevărată vedetă a lumii modei. Pelicula explorează și relația controversată a designerului cu Pierre Bergé, partenerul său de viață și de afaceri.

4

The September Issue
Anna Wintour nu mai are nevoie de nicio prezentare. Fashion icon și redactor-șef al revistei Vogue US, pe care o conduce de 28 de ani, Anna este una dintre cele mai influente figuri din istoria modei. În The September Issue, regizorul R. J. Cutler ne propune să pătrundem în culisele pregătirii ediției Vogue din septembrie 2007 și să o cunoaștem mai bine pe talentata, dar exigenta Anna Wintour.

Mademoiselle C
De la Anna Wintour trecem la Carine Roitfeld, fostul redactor șef al revistei Vogue Paris, care, în 2010, și-a dat demisia de la Vogue pentru a fonda propria sa publicație de modă: CR Fashion Book. Filmul lui Fabien Constant documentează plecarea lui Carine de la Vogue Paris și noul său proiect în New York.

Coco avant Chanel
Înainte să devină legendara Coco Chanel, femeia care a schimbat complet istoria modei, Gabrielle Bonheur Chanel a fost nevoită să își câștige singură existența, lucrând într-un bar alături de sora ei. Aici, Chanel îl cunoaște pe Étienne Balsan, un bărbat foarte bogat, care îi devine amant, însă inima ei aparține altul bărbat. Talentată și curajoasă, Coco este hotărâtă să cucerească și să schimbe lumea modei în ciuda tuturor obstacolelor.

2

Clueless 

Clueless este unul dintre filmele iconice ale anilor ’90, o poveste simpatică despre adolescenți, modă și relații complicate. Cher Horowitz (Alicia Silverstone) este cea mai populară fată din liceu și are o viață demnă de invidiat. Hotărâtă să facă fapte bune, aceasta plănuiește să își cupleze doi profesori și să își transforme o colegă timidă într-o tipă foarte cool.

The Devil Wears Prada
Meryl Streep, Anne Hathaway și Stanley Tucci formează un trio de senzație în The Devil Wears Prada, ecranizarea cărții scrise de Sophie Kinsella. Andy Sachs (Hathaway) se angajează ca asistentă a exagentei Miranda Priestley (Streep), redactorul-șef al unei renumite reviste de modă, însă aceasta nici nu bănuiește ce o așteaptă la noul job.

5

Valentino: The Last Emperor
În regia lui Matt Tyrnauer, corespondent al revistei Vanity Fair, documentarul urmărește viața designerului italian Valentino Garavani și evoluția imperiului pe care l-a construit acesta.

Dior and I

Documentarul explorează o etapă din istoria casei de modă Dior, mai exact cea în care talentatul Raf Simons a fost directorul său de creație și a reușit să dea brandului Dior un suflu nou. În peliculă apar și Jennifer Lawrence, Marion Cotillard, Sharon Stone și Sharon Stone.

Confessions of a Shopaholic
Rebecca Bloomwood (Isla Fisher) este pur și simplu dependentă de cumpărături și nu poate rezista tentației de a face o nouă achiziție, chiar dacă asta înseamnă să își cheltuiască ultimii bani pe o superbă eșarfă. Deși visează să lucreze la o revistă de modă, Alette, în urma unei confuzii, aceasta ajunge să scrie pentru o publicație financiară.
1

Lagerfeld Confidential
Karl Lagerfeld, directorul de creație al casei Chanel, se numără printre cele mai extravagante personaje din lumea modei, așa că nu trebuie să ratezi povestea lui din Lagerfeld Confidential. Designer, fotograf, fashion icon: Karl Lagerfeld este un artist absolut extraordinar!

Foto: www.outnow.ch

Related Posts

Andreea Esca și Dana Păun, în croaziera Goop-Celebrity Beyond, a 7-a zi

Jurnal de bord: Workshop de astrologie, cu Dr. Jennifer Freed Ora de bucătărie, cu rețete columbiene Distracție la…

Ce filme și seriale noi vedem în octombrie la TV și pe platformele de streaming

Seriale noi pentru pasionații de magie, thrillere care te vor ține cu sufletul la gură și zeci de…

Andreea Esca, în croaziera Goop-Celebrity Beyond: Meet and greet Gwyneth Paltrow 

Jurnal de bord: ziua a 6-a din croaziera Goop-Celebrity Beyond A venit și ziua mult așteptatei întâlniri cu…

Pleasing, Harry Styles și Marco Ribeiro, la Săptămâna Modei de la Paris

Pleasing, brandul de frumusețe creat de Harry Styles, a lansat primele produse de machiaj, în colaborare cu designerul…

Comedia TeamBuilding este oficial în cinema și deja sparge recorduri

Luni, 26 septembrie, megaplexul Cinema City din AFI Cotroceni a devenit neîncăpător pentru cea mai mare avanpremieră de…

Celebrul rapper Coolio a murit la vârsta de 59 de ani

Cine n-a dansat vreodata la o petrecere pe muzica lui Coolio? Celebrul rapper american, pe numele real Artis…

Story of a Home: În vizită la Alina Vîlcu (VIDEO)

A-Listers, astăzi am ales să facem o vizită Story of a Home by Storia.ro, în casa Alinei Vîlcu. Alina…

Bogații din Social Media și Bunny, câinele de 1 milion de dolari

Socia Media ne-a adus în atenție creatorii de conținut din întreaga lume și i-a transformat în celebritățile momentului,…

Gustă noua MILKA mai tandră ca oricând

Noua MILKA este aici. De peste 120 de ani, ne reamintește că tandrețea există pentru a fi împărtășită…

Astra Film Festival 2022, teleportare în viitor cu filme imersive și proiecții Full DOM

S-au pus în vânzare biletele pentru toate evenimentele festivalului. Astra Film Festival aduce din nou cinematograful tip Dom…