Lego a lansat o gamă de jucării pentru copiii cu vedere parțială sau nevăzători

Lego vine cu o inițiativă lăudabilă și lansează un kit cu piese special concepute pentru copiii nevăzători sau cu vedere precară. La lansarea Braille Bricks, acestea vor fi distribuite gratuit către anumite instituții, școli și servicii destinate educației copiilor. Fiecare kit va conține mai mult de 300 de cărămizi/piese care acoperă alfabetul complet în limba aleasă, numerele 0-9 și selectează simboluri matematice și semne de punctuație.

Lego va include, de asemenea, trei plăci de bază, iar cărămizile au fost create ca o modalitate de distracție și antrenament pentru a ajuta copiii cu deficiențe de vedere să dezvolte abilități tactile și să învețe sistemul braille.

Piesele sunt modelate astfel încât literele și numerele din alfabetul Braille să iasă în relief, rămânând pe deplin compatibile cu sistemul LE în joc. Cărămizile prezintă, de asemenea, litere, numere și simboluri tipărite, astfel încât să poată fi folosite simultan de colegii de clasă și profesori într-un mod eficient și educativ.

Cele șapte țări în care vor fi lansate kiturile Lego sunt Brazilia, Danemarca, Franța, Germania, Norvegia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, iar anul viitor  încă treizeci de țări vor obține aceste produse pentru copiii cu deficiențe de vedere.

FOTO: Hepta

Categorii Lifestyle