Legenda argentiniană a fotbalului, Diego Maradona, a murit din cauza unui stop cardiac

maradona mort

Marele fotbalist Diego Armando Maradona (60 de ani) a murit din cauza unui atac de cord la doar două săptămâni după ce a fost spitalizat din cauza unei hemoragii cerebrale.

Maradona, considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, a suferit atacul de cord la reședința sa din Tigre, provincia Buenos Aires, după ce în urmă cu două săptămâni fusese operat din cauza unui cheag de sânge pe creier.

maradona


Legenda fotbalului urma și un tratament împotriva dependenței de alcool. Maradona suferea de numeroase probleme de sănătate, induse de dependența sa de droguri, care l-a adus de mai multe ori aproape de moarte, cum s-a întâmplat și în 2000, când a intrat în insuficiență cardiacă din cauza consumului de cocaină.

maradona

Fotbalistul a dus un stil de viață zbuciumat după ce s-a retras din fotbal, care i-a cauzat numeroase probleme, inclusiv cu greutatea. În 2005, a suferit o operație de bypass gastric pentru a scăpa de surplusul de kilograme, iar doi ani mai târziu a fost internat din cauza hepatitei cauzate de alcool.

maradona

Maradona a câștigat Cupa Mondială la fotbal cu echipa națională a Argentinei în 1986. Fotbalistul a mai jucat pentru echipe precum Boca Juniors, Napoli, Sevilla și Barcelona și a fost idolul a milioane de suporteri din întreaga lume datorită talentului său fotbalistic ieșit din comun. Maradona a fost căsătorit cu Claudia Villafañe între 1984–2003 și are cinci copii.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle