Lecții de viață împărtășite de Jane Fonda la 83 de ani

jane fonda viata

Actrița Jane Fonda, în vârstă de 83 de ani, va primi la sfârșitul lunii februarie premiul onorific Cecil B. DeMille, în cadrul ceremoniei Globurile de Aur. Premiul o recompensează pentru ilustra ei carieră cinematografică. Jane Fonda nu s-a remarcat numai în film, ci a fost dintotdeauna o activistă care a militat pentru drepturile femeilor, împotriva razboaieler și mai nou, și-a orientat eforturile către mișcările de protecție a mediului. 

Premiul Cecil B. DeMille este cea mai înaltă distincție oferită de Asociația Presei Străine de la Hollywood, cea care decernează Globurile de Aur. Jane Fonda a câștigat în total șapte Globuri de Aur și a primit 15 nominalizări, iar printre cei care au mai primit premiul Cecil B. DeMille se mai numără Robert De Niro, Sophia Loren, Sean Connery, Oprah Winfrey, Martin Scorsese, Jodie Foster, Steven Spielberg sau Meryl Streep.

Iată câteva dintre lecțiile de viață împărtășite de Jane Fonda de-a lungul timpului

jane fonda viata

E mai important să fii interesat decât interesant

Cei mai adesea, oamenii vor sa fie interesanți. Dar dacă esti permanent interesat, asta te face mai interesant și astfel rămâi veșnic tânăr. Am renunțat la actorie timp de 15 ani și am revenit la vârsta de 63 de ani, ceea ce nu s-a mai pomenit la Hollywood. Dar m-a ajutat faptul că mi-am păstrat curiozitatea, pofta de a învăța, mi-am antrenat talentul și asta mi-a făcut revenirea la actorie mult mai ușoara, ca și cum n-aș fi lipsit nicio secundă.

Asumă-ți eșecurile

Toate cele trei mariaje pe care le-am avut s-au soldat cu eșecuri și am petrecut mult timp pentru a înțelege unde am greșit. E un drum cu două sensuri. Dacă mergi prin viață dând vina pe ceilalți, crezând că lumea e plină de nemernici și că numai tu ai dreptate, te blochezi. Trebuie să ne asumăm greșelile, să ne acceptăm slăbiciunile și să încercăm să le depășim.

jane fonda viata

Relațiile necesită intimitate adevărată

Nu vobesc despre sex, ci despre abilitatea de a fi cu adevărat lângă persoana iubită, și la bine și la rău și să știi să-i ceri partenerului să procedeze la fel. Eu nu cred că am facut asta vreodată și de aceea cred că am sfarșit prin a-mi alege parteneri care să nu-mi ceară, la rândul lor, același lucru.

jane fonda viata

Nu-ți trata sănătatea cu indiferență

E foarte important să te păstrezi sănătos și fit, cu atât mai mult odată ce înaintezi în vârstă. Un trup tânăr se reface mult mai repede, dar când îmbătrânești și devii sedentar, o cauți cu lumânarea. Așa că cel mai important lucru, odată ce înaintezi în vârstă, e să te miști mereu, să faci plimbări, să-ți menții flexibilitatea, forța. Eu încă fac sport – fac exerciții blânde, le execut cu grijă și le fac pentru mine. Atât timp cât sunt sănătoasă, mă simt bine cu mine.

jane fonda viata

Cultivă-ți prieteniile

Știu că sună ca un clișeu, dar prieteniile sunt ca niște grădini, chiar trebuie să le îngrijești, să le acorzi atenție. Prietenii mei sunt mai isteți, mai curajoși decât mine, iar eu încerc să învăț de la ei. Sunt și cea mai în vârstă dintre ei, ceea ce e bine, deoarece nu există riscul să moară înaintea mea și să rămân singură!

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle