La Vida Loca: muzica Americii de Sud în România

matei i

Flautistul Matei Ioachimescu pornește într-un nou turneu prin România, între 10 și 17 aprilie, însoțit de această dată de virtuozul pianist venezuelean Alfredo Ovalles, cu programul La Vida Loca, ce va cuprinde unele dintre cele mai îndrăgite cântece și dansuri latino americane. Proiectul susținut de Radio România Muzical și Institutul Cervantes din București, reprezintă, după cum mărturisește Matei Ioachimescu, o premieră absolută în spațiul muzical românesc.

Matei Ioachimescu, flautist român de renume, este recunoscut pentru interpretările repertoriului baroc, modern, dar și pentru recitalurile cross-over. A studiat la Universitatea de Muzică din Viena și este laureat la numeroase competiții naționale de interpretare, fiind de asemenea câștigator al burselor Thyll-Dürr, Yamaha Grant Wien și artist al Fundației Yehudi Menuhin. Instrumentul la care cântă Matei este un flaut din aur al producătorului japonez Muramatsu. Pentru activitatea sa intensă și calitatea înaltă a proiectelor susținute, Ministerul de Externe al Austriei, i-a oferit titlul de Ambasador al Integrării în anul 2013. La rândul său, Alfredo Ovalles este un pianist venezuealean foarte apreciat, care a studiat la Baylor University din Statele Unite ale Americii și la Universitatea de Muzică din Viena. Pe lângă recitaluri solo, Alfredo Ovalles colaborează cu Orchestra Frederic Chopin din Gdańsk, Polonia, cu Filarmonica din Minsk sau cu Orchestra Simfonică a Republicii Dominicane. Este câștigător al unor competiții internaționale importante, precum Osaka International Music Competition sau Franz Schubert Competition din Bulgaria. Alfredo Ovalles este un artist în permanentă dezvoltare și un avocat al muzicii noi, care colaborează intens cu numeroși compozitori și ansambluri precum Green Thing sau Black Page Orchestra.

antonio

Turneul se va desfășura în perioada 10-17 aprilie 2016, iar primul concert din cadrul turneului se va desfășura pe 10 aprilie, la Centrul Cultural Drăgan Muntean (Sala Liviu Oros) din Deva, fiind urmat de recitaluri în Cluj-Napoca (11 aprilie, Academia de Muzică Gheorghe Dima), Bistrița (12 aprilie, Sinagoga), Mediaș (13 aprilie, Casa Schuller), București (15 aprilie, Creart – Sala Teatrelli), Otopeni  (16 aprilie, Centrul Cultural Ion Manu).

În Bucureşti vor avea loc două concerte în zilele de 15 şi 17 aprilie, așa că îi puteți asculta pe cei doi, vineri, 15 aprilie, la centrul Creart – Sala Teatrelli și la Teatrul Odeon – Sala Majestic, 17 aprilie 2016. Ambele concerte încep la ora 19:00 iar biletele se pot cumpăra de la locaţia evenimentelor până în ziua spectacolelor, în limita locurilor disponibile.

Foto: Ștefan Panfili

Categorii Lifestyle