„La Danseuse” deschide cea de-a III-a ediție Bucharest International Dance Film Festival

Cea de-a III-a ediție Bucharest International Dance Film Festival, care va avea loc în perioada 7-10 septembrie 2017, va fi deschisă de lungmetrajul La Danseuse, în regia lui Stéphanie di Giusto. Pelicula a avut premiera mondială anul trecut, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes, fiind inclusă în secțiunea Un certain regard.

La Danseuse/Dansatoarea spune povestea lui Loïe Fuller, o răsfățată a celebrelor spectacole de cabaret de la Folies Bergère (Paris) la începutul secolului al XX-lea. Cunoscuta dansatoare americană a fost și o sursă de inspirație pentru Toulouse-Lautrec, dar și pentru frații Lumière. Pelicula se învârte în jurul relației sale complicate cu protejata și rivala sa, Isadora Duncan. Rolul principal este interpretat de cunoscuta artistă și cântăreață Soko (Her, Augustine), distribuția fiind completată de Gaspard Ulliel, Mélanie Thierry, Lily-Rose Depp, François Damiens.

La Danseuse/Dansatoarea va fi proiectat în premieră în România, în cadrul Bucharest International Dance Film Festival, pe 7 septembrie la Cinema Elvire Popesco.

Tema ediției din acest an, THE AGE OF THE STRANGE, își propune o întoarcere la starea de natural, căutând modalități de expunere techno-surealiste, îmbrățișând contradicția și fragilitatea. Contextul din ce în ce mai tulburător al unei lumi în stare de criză pune sub semnul întrebării autenticitatea existenței cotidiene, o lume aproape distopică, în care am putea simți nevoia de autenticitate, simplitate, imperfecțiuni nefiltrate.

Categorii Lifestyle