La Bucureşti Mall-Vitan, vizitatorii pot călători în timp, descoperind expozitia “Bucureștiul de altădată”

Primul centru comercial modern din România demarează un nou  parteneriat: este vorba despre primul muzeu tehnic din România, fondat în anul 1909 de inginerul Dimitrie Leonida, după modelul Muzeului Transportului din Munchen. Ca urmare a acestei colaborări, vizitatorii București Mall – Vitan pot descoperi o expoziție surprinzătoare de fotografii vechi, datând de la începutul anilor 1900, fotografii aflate în patrimoniul Muzeului Naţional Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida. Astfel, cei care trec pragul centrului comercial se pot bucura de istoria inedită a unor locuri cu care s-au obișnuit în arhitectura urbană contemporană, dar care acum aproximativ 100 de ani reprezentau repere în viața locuitorilor de aici şi pot cunoaşte mai bine poveștile și ideile inovatoare care s-au născut în acest oraș acum multă vreme, în perioada când “Micul Paris” era în plin avânt al modernizării.

Această călătorie în timp le permite celor care vin la București Mall – Vitan să descopere răspunsul la întrebări precum: Știați că primul automobil cu profil aerodinamic avansat din lume, cu roțile integrate în caroserie, brevetat internațional, a fost proiectat de un inginer mecanic bucureștean, pe nume Aurel Perșu? Știați că piatra de temelie a Gării de Nord din București a fost pusă la 10 septembrie 1868, în prezența regelui Carol I, pe un loc ales chiar de domnitor însuși? În plus, pe paginile de social media ale centrului comercial, se va desfăşura  o campanie de informare a publicului cu privire la momentele cheie din istoria Bucureştiului.

Mai mult, pentru că povestea București Mall – Vitan reprezintă aproape un sfert din istoria României moderne, cea care înseamnă 102 ani de la Marea Unire a tuturor românilor, centrul comercial va lansa un proiect video cu ocazia aniversarii Zilei Nationale la 1 decembrie. Acesta va trece în revistă câteva din iniţiativele de până acum ale București Mall – Vitan, iniţiative menite să susţină şi să promoveze proiectele şi ideile autentice româneşti, cultura naţională şi file de istorie a României. Aceste demersuri au avut o rază de acţiune largă: variază de la o expoziţie dedicată inventatorilor români până la sprijinul acordat creatorilor de modă autohtoni prin intermediul Designers Boutique, precum şi artiştilor români.

 

 

Categorii Lifestyle