Kirk Douglas a murit la 103 ani

kirk douglas

Cel mai vârstnic actor de la Hollywood, Kirk Douglas, s-a stins miercuri la venerabila vârstă de 103 ani, în casa lui din Beverly Hills. Fiul său, celebrul actor Michael Douglas, a făcut anunțul morții actorului printr-un comunicat emoționant.

Anunțăm cu nespusă durere trecerea în neființă a lui Kirk Douglas, la 103 ani. Pentru public, a fost o legendă, un actor din Epoca de Aur a cinematografiei, care și-a trăit viața la maximum, un filantrop care a militat pentru dreptate și a stabilit standarde pentru toți. Dar pentru mine și pentru frații mei, Joel și Peter, a fost pur și simplu Tata, pentru Catherine – un socru minunat, pentru nepoți, un bunic iubitor, iar pentru soția lui, Anne, un soț exemplar.

kirk douglas

Viața lui Kirk a fost una plină, iar el lasă o moștenire în cinematografie care să reziste generații de-acum înainte. S-a implicat în cauze de ajutorare a semenilor și a militat pentru pace. O să închei cu ultimele cuvinte pe care i le-am spus și la ultima lui aniversare, cuvinte care vor rămâne valabile pentru totdeauna: Tată, te iubesc foarte mult și sunt mândru că sunt fiul tău”.

View this post on Instagram

To my darling Kirk, I shall love you for the rest of my life. I miss you already. Sleep tight…

A post shared by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on

Kirk Douglas s-a născut într-o familie de imigranți de evrei ruși și a ajuns unul dintre cei mai prolifici actori de la Hollywood, cu peste 90 de filme, turnate într-o perioadă de 70 de ani. Unele dintre marile sale succese de casă au fost Spartacus și The Vikings. A fost nominalizat de trei ori la remiile Oscar – în 1949 pentru filmul Champion, pentru The Bad and the Beautiful în 1953 și pentru Lust for Life în 1957. Kirk Douglas a primit un Oscar onorific în 1996.

kirk douglas

Kirk Douglas a fost căsătorit cu Diana Douglas, între 1943 și 1951 și cu Anne Buydens (100 de ani), din 1954, și a avut patru fii – Michael Douglas, Eric Douglas, Joel Douglas și Peter Douglas. Eric Douglas a murit în 2004 din cauza unei supradoze de droguri.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle