KAIAMO: Radu Ionescu&Cezara Tănase

kaiamo

Ai parte de un sentiment cu totul special atunci când intri în spaţiul KAIAMO, unul dintre cele mai noi restaurante din Bucureşti. Şi asta nu doar datorită decorului (cu obiecte care aduc aminte de istoria ţării, dar şi de cea a familiei chef-ului), dar mai ales celor doi tineri care conduc afacerea cu pasiune şi multă inspiraţie. Radu Constantin Mihai Ionescu, Founder & Head Chef şi Cezara Maria Tănase, Project Manager.

De ce… o afacere în cuplu?

Radu: Totul se datorează pasiunii pentru industrie, ținând cont de experiența ultimilor ani la Londra, unde am reușit să ne îndrăgostim de această lume nebună a gastronomiei.

Cezara: Când ai un gram de noroc și ajungi să împărtășești aceeași pasiune cu persoana dragă, îți dorești să te bucuri de realizările pe plan profesional împreună. Și să petreci un pic mai mult timp în doi (zâmbește).

Cum a început această afacere? De ce asta și nu alta?

Radu: Eu personal nu aș putea concepe să fac altceva. Simt un potențial enorm în această industrie, atât în România cât și în propriile noastre abordări la KAIAMO.

Cezara: Mărturisesc sincer că eu am avut rețineri în ceea privește deschiderea unui restaurant. Știam că, în momentul în care îmbini cariera cu pasiunea, nu are ce să iasă rău, însă mi-a fost teamă că poate nu sunt pregătită pentru o astfel de responsablitate. Radu mi-a spus că nu foarte multe persoane au această oportunitate la vârsta noastră și mă bucur că l-am ascultat.

Cine e șeful? Cu ce vă ocupați, exact, fiecare dintre voi?

Radu: În cazul meu, Bobo (bunica mea) este „șeful” mereu, indiferent despre ce vorbim. Glumesc… La KAIAMO vreau să cred că deciziile sunt comune și ne consultăm mereu.

Cezara: Eu mă ocup de partea front house, fiind responsabilă de coordonarea și monitorizarea colegilor din echipa de servire, dar în același timp sunt direct responsabilă de funcționarea departamentului beverage, de la plasare comenzi până la recomandări de vin făcute oaspeților. Radu este responsabil de tot ce reprezintă KAIAMO, însă el fiind și head chef-ul nostru, este implicat 100% în activitatea bucătăriei. Pentru el, mai presus de job-ul de chef este job-ul de antreprenor, fiind owner&founder of KAIAMO. Avem o glumă internă, spunând că Radu este și șeful și chef-ul (râde).

Ce făceați înainte?

Amândoi am studiat Business, Management și Marketing în perioada facultății și a masterului, însă primele job-uri sunt la fel ca și cele actuale. În industria ospitalității. Eu (Radu), în bucătărie, printre oale și tigăi, iar Cezara în partea de servire și acomodare a oaspeților.

S-a întâmplat să nu fiți de acord în ceea ce privește vreun aspect al muncii împreună? De ce? Cum ați rezolvat situația?

Radu: Se întâmplă în fiecare zi. De cel puțin 5 ori. Însă, cumva, reușim să găsim un echilibru împreună.

Cezara: „Can you meet me halfway…?” este clar varianta care funcționează la noi.

Dacă ați face și o altă afacere împreună, aceasta ar fi…

Radu: Un boutique hotel, cu un număr restrâns de camere și KAIAMO ca restaurant al acestui loc. Astfel, aș putea să și dorm la muncă, unde deja îmi petrec 6 zile din 7, 15 ore pe zi.

Cezara: O agenție de turism. Bespoke Gourmet Travelling Agency.

Cum v-ați cunoscut?

Radu: Ne-am cunoscut în liceu. Eram cei mai buni prieteni atunci. Apoi, o dată cu plecarea mea la facultate, în 2010, ne-am dat seama că este vorba de sentimente mai puternice.

Cezara: Prima oară l-am întâlnit pe Radu în curtea liceului, juca baschet. Era unul dintre băieții cool și toate colegele mele erau îndrăgostite de el, însă mie îmi plăceau băieții care mergeau la olimpiada de matematică… Spre sfârșitul liceului am început să vorbim, ne-am împrietenit și apoi ne-am îndrăgostit. Suntem împreună de aproape 8 ani.

Ce admirați și ce vă enervează unul la celălalt?

Radu: Îi admir mult diplomația, ambiția și mai ales răbdarea… Reușește să aibă o perspectiva clară, concisă și foarte pură asupra lucrurilor și, astfel, lumea ei se rotește diferit, reușind să o influențeze în mod pozitiv și pe a mea. În ceea ce privește enervarea, lista ar lungă… Just kidding!

Cezara: Radu se implică 100% în tot ceea ce face, lucru pe care îl admir enorm. Este de departe cel mai muncitor om pe care îl cunosc și nu uită niciodată de unde a plecat. Are un suflet bun, atât de bun câteodată încât îl împiedică să vadă partea negativă din oameni. Ce mă enervează la Radu? Când gătește acasă și folosește TOATE ustensilele, tigăile și aparatura în bucătărie. Rezultatul este minunat, însă eu mereu ajung la vase… Long live dishwashers!

Care a fost cea mai haioasă sau cea mai bizară poveste din viața voastră profesională împreună?

Radu: Și haios și bizar în același timp este că reușim să supraviețuim în fiecare zi la intensitatea la care se desfășoară lucrurile la KAIAMO.

Cezara: Avem un „serial” care se derulează cam în fiecare seară. După 14-16 ore de muncă pe zi, după un service de cină aglomerat la KAIAMO începem să vorbim cu accent. French. Russian. Italian. American. You name it and we do it!

Care e pasiunea care vă leagă și care sunt lucrurile diamentral opuse care vă plac?

Radu: Ne leagă pasiunea. Pentru fiecare lucru pe care îl abordăm, KAIAMO fiind unul dintre ele.

Cezara: I am a foodie, a wine lover and a coffee addict. Radu is a chef, dessert addict and he doesn’t drink coffee….

CONTURILE DE INSTAGRAM LA CARE VĂ UITAŢI?

RADU: URMĂRESC ACTIVITATEA RESTAURANTELOR ŞI BUCĂTARILOR PENTRU CARE AM O DEOSEBITĂ ADMIRAŢIE.

CEZARA: MĂ UIT LA CE POSTEAZĂ TRAVEL + LEISURE.

VACANŢE?

DA, ORICÂND, ORIUNDE, DAR ÎMPREUNĂ.

MÂNCARE?

COMANDĂM MÂNCARE PENTRU 6 PERSOANE ŞI NE STRĂDUIM SĂ O TERMINĂM ÎN DOI…

MUZICĂ?

CEZARA: FLORENCE & THE MACHINE.

RADU: BON JOVI. ÎMPREUNĂ, ED SHEERAN.

Foto: Christian Tudose

Categorii Lifestyle