Jurnal de Vama Veche

vama veche samsung galaxy

Sunt nouă ani de când Vama Veche este destinația mea preferată de weekend și nu cred că va veni prea curând vremea în care să-mi schimb opțiunile de petrecere a timpului liber, vara.

De la an la an, de la lună la lună și de la săptămână la săptămână nu încetez să-mi fac planuri și să visez cu ochii deschiși la Autostrada Soarelui, gonind spre mare laolaltă cu celelalte mii de mașini, cu gândul la diminețile leneșe în care îmi beau cafeaua în curtea casei prietenilor, la cocktailurile ingenioase cu ingrediente naturale de la Plaja de Carte, la cinele cu miros de vinete coapte la grătar, de sub vișinul din curte, alături de prieteni și, până de curând, la nopțile de pe plajă, cu muzică și dans, când ne prindea răsăritul. Nicio zi nu seamănă cu cealaltă, e o rutină plăcută, dar scurtă, pe care o aștept cu nerăbdare de fiecare dată. Mă temeam că pandemia îmi va răpi și această ultimă placere, de a putea vedea marea la fiecare sfârșit de săptămână, dar iată că, și cu toate normele de siguranță impuse, nimic nu-i știrbește din farmec, din contră.

vama veche samsung galaxy

vama veche samsung galaxy

vama veche samsung galaxy

Weekendul acesta s-a petrecut sub semnul conceptului  See the world differently. Explore with Galaxy S20. Astfel că, prin lentila camerei foto Samsung S20+, am descoperit o nouă Vama Veche, cu mai puțină lume, cu mai multă liniște, cu o tihnă recăpătată dupa ce miile de turiști au fost descurajați de muzica aproape inexistentă de la beach-baruri, altădată pline până la refuz de oameni dornici de distracție. E semn bun sau rău dacă spun că mie mi-a plăcut că am putut auzi și m-am putut face auzită seara, ”la club”, cu muzica ambientală în surdină?

vila oneiro vama veche

vila oneiro vama veche

vila oneiro vama veche

Normele de distanțare socială pot fi respectate cu ușurință aici, (și, dacă ai conștiință, oriunde), pentru că spațiul este atât de generos încât nu resimți restricțiile acut. Plajele sunt întinse și găsești un loc doar al tău imediat, restaurantele oferă opțiunea de take-away sau, dacă locul de cazare îți oferă facilitățile necesare (iar majoritatea o fac) îți poți găti după bunul plac. Eu și cu prietenii mei mâncăm rar ”în oraș”, dar, când ni se face poftă de ceva bun, mergem La Cherhana, unde găsim cel mai bun pește, prins de pescari dimineața devreme, sau la La Povestea Ceaunului, unde proprietarii au adus în Vama Veche cele mai bune ciorbe pe care ți le poți imagina. Recomand cu căldură ciorba de găină cu tăiței de casă și hamsiile pe plită sau rapanele fripte, stropite cu lămâie, la numeroasele terase de pe faleză.

vama veche samsung galaxy

vama veche samsung galaxy

vama veche samsung galaxy

Ziua pare mai lungă pe plaja mea preferată, sub un umbrar generos, cu un cold latte cu lapte vegetal alături și, mai pe seară, cu un cocktail Dark&Stormy  – cu rom, apă tonică organică și cu lime, cu cea mai bună muzică pe fundal.

Unde te cazezi:

Numărul pensiunilor și al hotelurilor se mărește de la an la an și, din fericire, oferta e pentru toate gusturile – de la cele pentru bugete restrânse și până la vile și pensiuni-boutique, care par desprinse dintr-un catalog de prezentare al coastei amalfitane sau din Grecia – budget friendly, kid-friendly, pet-friendly, adults only etc, fiecare își găsește cu ușurință locul de cazare care i se potrivește, după buget și după pretenții. Demne de menționat – Vila Oneiro, Vila Maris, The Pines Vama Veche și Club D’Or, care are cea mai mare piscină din stațiune, și multe altele.

Vama Veche  o entitate vie, cu un spirit care întinerește și sunt nerăbdătoare să continui s-o descopăr și să mă autodescopăr de-acum înainte odată cu ea.

 

Foto: Samsung Galaxy S20+

Categorii Lifestyle