Jurnal de festival: cum a fost la Summer Well 2019 (I)

Summer Well a ajuns anul acesta la a noua ediție și… wow, e din ce în ce mai mare! Nu mă ajută prea mult matematica, dar să tot fie patru sau cinci ani ani de când îmi rezerv tradiționalul weekend de la jumătatea lunii august pentru acest festival. Și, sincer, chiar nu este alt loc în care mi-aș dori mai mult să fiu.

Summer Well este #AfestivalLikeAHoliday. Evenimentul la care îți aduni toată gașca de prieteni  și te întâlnești să stai la povești cu oameni pe care nu i-ai mai văzut de mult timp (pentru că joburi, agitație și programe diferite – viața de adult vine cu o mare dificultate în ceea ce privește sincronizarea). La care stai pe pătură, în fața main stage-ului, ascultând trupe de care poate nu ai auzit până atunci, dar de care te îndrăgostești iremediabil. Practic, de la Summer Well pleci de fiecare dată cu un playlist generos, cu recomandări muzicale pentru tot restul anului. De altfel, cum eu sunt mai old school de felul meu, încă merg la festivaluri în primul și în primul rând pentru muzică. Iar Summer Well aduce în special trupe indie pe care le iubesc: din punct de vedere muzical, e tot ce îmi doresc!

Mi-am dat seama de proporțiile pe care le-a căpătat festivalul vineri seară, când s-au deschis porțile de la Știrbey pentru un Night Picnic care, din 2017 încoace, adună sub clar de lună o mulțime de oameni dornici să se relaxeze la finalul unei săptămâni pline. E cel mai tare mod în care îți poți începe weekendul! Iar acum a fost mai aglomerat ca niciodată!

Dacă anul trecut am avut parte de un concert Rhye absolut superb, de această dată i-am ascultat pe americanii de la Son Lux, un band pe care nu prea îl poți încadra într-un singur gen: e și puțin pop, și puțin experimental rock, și indie, și electronic. În orice caz, rezultatul final e genial, e un sound foarte dreamy, care chiar te face să visezi cu ochii deschiși.

Pentru mine, însă, adevăratul headliner de la Night Picnic a fost Orchestra Simfonică București, care cântă aici în fiecare an. Și în fiecare an mă topesc de cât de frumos se aude muzica lor acolo, în micuța pădure din fața main stage-ului de la Summer Well. Momentul e WOW din toate punctele de vedere!

Prima zi oficială de Summer Well a început sâmbătă, puțin peste ora 17. Și pentru prima dată de când merg la festival am stat și la coadă la intrare. Deja se strânseseră foarte mulți oameni acolo, chiar dacă încă era devreme și soarele dogorea. Dar ce e foarte tare la Summer Well, spre deosebire de multe alte festivaluri atât de la noi, cât și din afară, este că nu trebuie să îți faci griji din cauza caniculei dacă vii aici. În fața scenei principale e mai tot timpul umbră (bine, asta dacă nu vrei să te duci chiar în primele rânduri) și peste tot găsești copaci sub care să te ascunzi de razele fierbinți. Asta ca să nu mai vorbesc de activările brandurile. Aproape toate amenjează colțisoare instagramabile de relaxare, prind hamacuri între copaci sau aranjează fotolii și poufi la umbră.

Foarte cool mi s-au părut cornerele de la Mastercard, Levi’s (unde îți poți personaliza tricourile Levi’s pe loc), Mercedes Benz și Banca Transilvania (au leagăneeee și flamingo!). Loc bun de relaxare e și cel de la piscină, în cortul de lângă sunt în fiecare an activări mega-simpatice (și, bineînțeles, cornere demne de Instagram, care arată foarte, foarte bine).

Am ajuns la festival la scurt timp după ce au început să cânte cei de la Red Rum Club, o trupă din Liverpool pe care o voi trece pe lista descoperirilor mele din acest an. Foarte tari băieții, au încheiat cu multă energie și cu Would You Rather Be Lonely?, o piesă pe care deja am inclus-o în playlistul săptămânal! A urmat Tender, un duo britanic foarte chill, însă nu am stat până la final, pentru că mă așteptau și food truckurile cu bunătăți – o altă chestie faină la festival! Bine, nu e deloc ușor să te decizi ce să mănânci, îți vine să le încerci de toate, dar problema e că, oricât ai încercat să te străduiești, la un moment dat chiar nu mai intră!

După un tur de forță al festivalului, o vizită la pop-up cinema-ul de peste pod (powered by Orange), unde aseară, la proiecția Venom, era plin-plin și un mega-concert Subcarpați, am revenit la main stage pe final de Pale Waves, la timp cât să prind concertele Jungle și The 1975. La The 1975 a fost o nebunie totală, Matty Healy a fost într-o formă de zile mari, iar la ultimele piese deja era toată lumea în picioare, sărind și cântând alături de el. Practic, un final perfect pentru o primă zi de festival!

Astăzi ne revedem la Domeniul Știrbey cu The National și Razorlight (printre alții), dar și cu voie bună și cu multe povești împărtășite la iarbă verde. See you there!

Foto: Summer Well / Creative Market Agency

Categorii Lifestyle