Jean-Paul Belmondo s-a stins la Paris, la 88 de ani

jean-paul belmondo

Unul dintre starurile cinematografiei franceze, Jean-Paul Belmondo, a murit la Paris, la vârsta de 88 de ani. În 2001, actorul a suferit un atac cerebral, care i-a lăsat paralizată partea dreaptă a corpului.

Anunțul decesului său a fost făcut de avocatul lui, care a declarat că actorul era suferind și că s-a stins în liniște.

Jean-Paul Belmondo a fost indiscutabil unul dintre cei mai mari actori francezi și a jucat în peste 80 de filme. Cariera sa a început cu peste 60 de ani în urmă, iar ultimul film în care a jucat este producția franceză A Man and His Dog (Un Homme et Son Chien), lansat în 2009.

jean-paul belmondo
Jean-Paul Belmondo și Caludia Cardinale

Artistul francez a fost mai întâi boxer amator înainte să abordeze actoria. A urmat școala de artă dramatică și a ajuns unul dintre cei mai proeminenți actori europeni. Ajucat în filme precum Be Beautiful But Shut Up, Charlotte and her Boyfriend, Les Copains du Dimanche sau Breathless (1960, r. Jean-Luc Godard), film care i-a adus recunoașterea internațională.

JPB a fost alintat de publicul francez Bébel și a împărțit ecranul cu unele dintre cele mai mari actrițe de cinema, precum Catherine Deneuve, Sophia Loren, Jean Seberg, Claudia Cardinale, Raquel Welch, Gina Lollobrigida sau Ursula Andress.

jean-paul belmondo

Actorul a fost căsătorit de doua ori, cu Élodie Constantin, în 1952, cu care a avut trei copii – Patricia, Florence și Paul. Cei doi au divorțat în 1968. Prima născută a lui Belmondo, Patricia, a murit într-un incendiu în 1993.

În 1989, Belmondo a întâlnit-o pe viitoarea lui soție, Natty Tardivel, care avea la acel moment doar 24 de ani. Cei doi s-au căsătorit în 2002 și au avut o fiică, Stella, născută în 2003. Jean-Paul Belmondo și Natty au divorțat în 2008.

După atacul cerebral suferit de actor în 2001, acesta n-a mai putut vorbi timp de șase luni. După ce și-a recăpătat abilitățile fizice, Jean-Paul Belmondo a continuat să joace în filme. 

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle