Jared Leto îl va interpreta pe Andy Warhol în biografia ecranizată a legendarului artist

jared leto andy warhol

Jared Leto (48 de ani) a confirmat că-l va intrepreta pe iconicul artist pop art Andy Warhol într-o nouă ecranizare, cu ocazia comemorării zilei de naștere de pe 6 august a pictorului, fotografului și graficianului american.

”Da, este adevărat, îl voi intrepreta pe Andy Warhol într-un film ce urmează să fie realizat. Sunt foarte recunoscător și încântat pentru această șansă”, a spus actorul și cântărețul. Zvonurile conform cărora Leto va fi cel care va intrepreta rolul principal în biografia ecranizată a lui Andy Warhol circulau încă de-acum patru ani, dar iată ca de-abia acum proiectul prinde contur, iar unul dintre producătorii filmului este însuși Jared Leto.

Filmul va urma firul poveștii scrise de Victor Bockris în 1989, Warhol: The Biography, ale cărei drepturi de ecranizare au fost cumpărate de Leto și de producătorul Michael De Luca, iar scenariul va fi scris de Terence Winter, nominalizat la Oscar pentru filmul The Wolf Of Wall Street.

andy warhol

Andy Warhol a fost un celebru artist care a inițiat mișcarea pop-art, recunoscut pentru extravaganța sa. Acesta a murit în 1987 la vârsta de 58 de ani, în urma unor complicații post operatorii la vezica biliară. Andy Warhol este celebru pentru lucrările sale prin care a transformat simbolurile consumerismului american în opere de artă –  Campbell’s Soup Cans (1962) sau  Marilyn Diptych  (1962) și pentru producțiile sale multimedia avangardiste.

andy warhol tina turner

Studioul artistului, The Factory, a fost un loc de pelerinaj al elitei intelectuale și artistice din New York, locul în care se perindau celebritățile vremii. Warhol a realizat portretele unor personalități precum Șahul Iranului, Mohammad Reza Pahlavi, și al soției sale, Farah Pahlavi, Mick Jagger, Liza Minnelli, John Jennon, Diana Ross sau Brigitte Bardot. Andy Warhol este de asemenea, fondatorul revistei Interview și a publicat în 1975 cartea The Philosophy of Andy Warhol, – care constă în următoarele: ”A face bani este o artă, a munci este o artă, iar a face afaceri profitabile este cea mai valoroasă artă”.

jared leto

Jared Leto este unul dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood, recompensat cu un Oscar pentru rolul său din filmul Dallas Buyers Club (2013). Acesta a mai jucat în Suicide Squad, Fight Club, Panic Room sau Alexander. Leto este, de asemenea, solistul formației Thirty Seconds to Mars, trupă pe care a format-o în 1998 în Los Angeles, împreună cu fratele său mai mare, Shannon Leto.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle