Jackie Kennedy-Onassis: Cum a devenit un reper de stil care dăinuie și astăzi

jackie kennedy onassis

Jackie Kennedy Onassis ar fi împlinit pe 28 iulie 90 de ani. Fosta prima doamnă a Statelor Unite și, mai apoi, soția unuia dintre cei mai bogați oameni din lume, Aristotel Onassis, a fost un style icon cu acte în regulă care a inspirat de-a lungul timpului femei din întreaga lume.

jackie kennedy onassis

jackie kennedy onassis

jackie kennedy onassis

Jackie Kennedy Onassis a fost una dintre personalitățile care au făcut o adevărată demonstrație de stil cu fiecare apariție de-ale ei și care au setat trenduri în modă. Într-o epocă în care nu exista social media, Jackie Kennedy – Onassis a valsat cu succes de la imaginea de primă doamnă ingenuă, cu deux-piece-uri elegante și cuminți, rochii în culori dulci – la cea de power-woman.

jackie kennedy onassis

jackie kennedy onassis

jackie kennedy onassis

Odată cu căsătoria cu Aristotel Onassis, din 1968, Jackie a intrat într-o nouă etapă stilistică, marcată de costume de inspirație masculină și de rochii maxi, specifice perioadei. Iar ca amprentă de look, fosta primă doamnă și-a ales ochelarii de soare supradimensionați. Mai întâi domnișoară de familie bună din New York, apoi soție de politician, soție de armator grec și nelipsită din cercurile înaltei societăți, Jackie Kennedy Onassis s-a impus ca una dintre cele mai elegante femei din istoria americană, al cărei farmec persistă și astăzi.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle